Reklama

Reklama

Jak vyřešit alarmující míru kriminality? Legalizací všech zločinů. Na jednu jedinou noc v roce se Amerika blízké budoucnosti proměňuje v nejnebezpečnější místo na Zemi. Když se vás někdo rozhodne zabít, nikdo vám nepomůže, protože všechny složky záchranného systému jsou během Očisty mimo provoz. Funguje to náramně, i díky tomu život v téhle zemi v ostatní dny připomíná ráj. Jen se ho nemusíte dožít. Krvavý thriller s hororovými prvky natočili tvůrci série Paranormal Activity, kteří vás budou děsit tak, jak je jim vlastní. Úspěšní a bohatí Sandinovi se na Očistu připravují v bohorovném klidu. James (Ethan Hawke) prodává bezpečnostní systémy, díky nimž svůj dům proměnil v nedobytnou tvrz. Jeho manželka (Lena Headey) a děti, teenageři Charlie a Zoey, proto mohou nerušeně pozorovat prostřednictvím bezpečnostních kamer svět tam venku a výjimečná dramata, která tahle specifická noc přinese. Všechno změní jeden cizinec, který se znenadání objeví u jejich dveří a úpěnlivě prosí o záchranu. Pustit ho dovnitř, nebo nepustit? Rozhodnutí, které učiní, obrátí jejich život naruby. Z nezúčastněných pozorovatelů se stanou hlavními postavami v mimořádně krvavém dramatu, které nemusí ani jeden z nich přežít. Tahle noc bude zatraceně dlouhá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 037)

Stephora 

všechny recenze uživatele

Kam až může dojít touha po očištění, zabalená do amerických frází o sebeobětování. Trochu jiné home invasion, a zabírá to, má to zvraty a jste napjatí až do konce. Film má ale spíš přesah, když skončí - zamýšlím se nad tím, že tohle není zas tak za vlasy přitažená fikce a že mě vlastně vůbec nepřekvapuje, jakým směrem se dej i protagonisti zvrátí - lidi jsou prostě jen zvířata se svědomím a když ho ztratí, neskryjí to ani náhodou za úsměvy a vlastnoručně upečené domácí sušenky, nenávist a závist je mocným hnacím motorem ztráty svědomí a stačí k tomu běžný život a nepotřebujete mít jeden den v roce posvěcené legální vraždění. Jo a fetišisté zaměření na bondáže kouzelnou stříbrnou americkou páskou si přijdou hodně na své;-) ()

margotka1911 

všechny recenze uživatele

Nové,neokoukané,skvěle vymyšlené. Opravdu mě to bavilo od začátku do konce. Nemyslím si sice že by to takhle fungovalo,ale až na pár drobností není co vytknout. Pro mně měl film něco nového. A dneska se tohle stává jen málokdy. ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Blbě zinscenovaná originální idea - škoda.......Infantilní, naprosto nevěryhodné, chování rodinky i sousedů, nezachránilo to ani docela slibně uchýlná maskovaná skupinka s mačetami:-) ()

mad.dog 

všechny recenze uživatele

Velice povedený film, od kterého jsem na začátku nečekal vůbec nic. Protože trailer vypadal až příliš dobře, jsem si myslel, že mě to bude nudit, protože mám zkušenost, že když trailer vypadá dobře, film pak stojí za nic. Naštěstí jsem se zmýlil. Od zahájení té očisty v Očistě film nabírá na obrátkách a násilí se stupňuje ruku v ruce se šílenstvím. Skvělé překvapení. ()

ASSteroid 

všechny recenze uživatele

Jeden den v roce, kdy můžete odstranit z cesty kohokoliv, kdo vám nějak vadí. Ať se jedná o šéfa v práci nebo bohatšího souseda. A pokud jste jen obyčejný magor, co to v sobě neustále dusí a ví, že jednou vybuchne, tak stačí koupit dobrou zbraň a střílet třeba kolemjdoucí. Máte problémy se spaním ? Pár vražd určitě uleví vašim bezesným nocím. Ale chcete slyšet tu špatnou zprávu ? Tohle se může stát pouze v Americe.. ()

hajner 

všechny recenze uživatele

Prekombinovanosť zvratov tomuto filmu skôr škodí ako napomáha. Príliš veľa menších či väčších dejových odbočiek. Ale film bol napínavý a lepší ako väčšina veľkorozpočtových prepadákov tohto roka. ()

Brci 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy. Jedna za nápad, druhá za vtipné video na začátku a zábavné reportáže na konci. Nedoporučuji s tímhle filmem ztrácet čas. A už vůbec ne peníze za kino. ()

len17 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděla trailer na tento snímek, byla jsem totálně nadšená! Výborný herec v HR Ethan Hawk jako muž, co se snaží ochránit svou rodinu. Já osobně, bych jim toho muže vydala a ještě bych zbytek rodiny seřvala za hloupé nápady ho nechat u nich. Mladému synovi bych pořádně naplácala, protože jenom - s prominutím - idiot!!!! může pustit do domu muže, kterého ani nezdá a po kterém jdou úplní blázni. Pár momentů kdy jsem se neskutečně lekla tam bylo a i přesto že tento film splnil vše co nabízel, jsem z něj nebyla paf. Trochu zklamání, ale to jenom spíš u mě, protože jsem od toho očekávala až moc. 4* za nápad, obsazení, myšlenku a akci. ()

Caanigia 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý fílm z toho mohl být a tak šíleně předvídaví kýč to nakonec byl. Ještě, že to je tak krátký, protože co chvíle to klišé. ()

Caravagio 

všechny recenze uživatele

Námet by bol dokonalý, no to je pramálo na natočenie dobrého filmu. Dalo sa na to pozrieť, avšak herecké výkony boli na slabučkej úrovni a tých pár hororovo akčných scén to vytiahlo len na priemer... Neľutujem čas v kine, no raz vidieť stačí. ()

Dunric 

všechny recenze uživatele

Mohla to být výborná satira, psychologické drama nebo aspoň thriller. Ve výsledku z toho bohužel není ani jedno, možná jen hodně trapná komedie. Osvěžující námět zabil totálně zpackaný scénář, plný figurek bez špetky racionálního chování i uvěřitelných emocí a jakýkoli náznak zápletky skončí dřív než řekneš "mačeta". Výsledkem je absolutní odcizení postav, o které by se měl divák "bát" a naopak se už těší až to skončí, resp. bude po nich - hlavně po tom vyšinutým autistickým spratkovi, nebo co to bylo. Poslední náznaky napětí zabila řada klišé, které "korunovaly" snad každou akci. Kamera a trochu přehrávající hlavní záporák byly snad jedinými světlými stránkami téhle mimořádně promarněné šance. ()

Cupcake 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, který je absolutně utopený v imbecilitě chování tak typickému pro americkou populaci. Jako vždy nechybí slaboduchý samaritánský článek, ke kterému se pak přidává i zbytek hlavního osazenstva. V duchu toho, aby nás naučili být k sobě milí a zdvořilí. A svět je zas o něco krásnější. Tvůrci tohoto filmu si napřed měli rozmyslet zda tento film bude v duchu převážného kladu nebo záporu, ale obojí dohromady zde nemůže fungovat, alespoň ne v uvedeném poměru. Zkrátka a dobře by jsi měli Američané uvědomit že tento svět už nespasí a v reálném životě dá každý přednost vlastní existenci. Dokud tato doba nepřijde, měli by se vyvarovat natáčení filmů s podobným námětem. Výsledek - pro mě absolutní ztráta času a v duchu promítaného slova "proč?!". Bez napětí, bez zvratu, nudná slátanina čehosi, co neumím dost dobře popsat. ()

Burcak96 

všechny recenze uživatele

Jak začít..po celou dobu filmu v kině jsem nadávala jaká to je nehorázná kravina,jedna lekačka,zbytek nuda. U dosti smutných scén jsem se řezala smíchy se zbytkem diváků ( 4 páry ) . Cením nápad,kamera taky ušla avšak..průběh ohraný průběh filmu s očekáváním (dobrým ) co se stane..Na to jak jsem se nedokázala naladit na téma,kvůli špatným prvkům ve filmu,mě ale překvapilo cosi na konci filmu,nějaký zvláštní překvapivý pocit který mě nepustil ze sedadla a koukala jsem s otevřenou pusou na titulky,nevím co to bylo ale tento pocit na konečných pěti minutách filmu u mě pozvedl film o hodně víš než jsem film brala v průběhu. 3* ()

Revelate_17 

všechny recenze uživatele

Uf, tenhle film mě donutil trochu se zamyslet - opravdu by jeden den v roce pomohl "očistit" duši, tělo, město, zemi...? No, to určitě ne, ale myšlenka je to zajímavá. Trošku mě mrzí to nízké hodnocení. Jasně, fůra věcí je ve snímku předvídatelných, ale i tak má film úžasnou temnou a nervózní atmosféru již od samého začátku - jak se na sebe ti sousedé hezky usmívají, odpočítává se čas... a najednou je po úsměvech a... tak dále. Závěrečné shrnutí - dalo se z toho vytáhnout víc, ale také o dost míň. Je to dobrý film, nechte se vtáhnout do děje a zkuste na chvíli vypnout mozek a jen se prostě koukat, co se bude dít. ()

weelska 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi námět a těšila jsem se na jeho zpracování, načež přišlo zklamání ze strany jednak hereckého výkonu, který tkvěl v jednoduchosti postav (kdopak by si domů jen tak pustil cizího člověka?), na straně druhé kvůli nesmírné čitelnosti děje. Už v úvodních minutách bylo jasné, že sousedé chystají pomstu a že černoch je jen volavkou a že se hlavní zápletka filmu rozhodně nebude točit kolem něho. Dvě hvězdy dávám už kvůli výše zmíněnému námětu a také za ten poměrně překvapivý konec (i když bylo opět jasné, že náš skrývaný kamarád opět vstoupí do děje), ale zase pokud má mít druhý díl nějakou zápletku, nesměli se tam pozabíjet. ()

Související novinky

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Očista míří do televize

Očista míří do televize

04.10.2016

Kolik znáte hororových sérií, které jsou čím dál tím lepší a výdělečnější? Ano, Očista je spíš thriller než horor, rozhodně ale vydělává „hororové" peníze. Není tedy divu, že mají její tvůrci velké… (více)

Reklama

Reklama