Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 3

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (153)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je tu všetko: Karibik, voodoo, posadnutý vedec, ruky vychádzajúce zo zeme, zombies vychádzajúci zo zeme, červy, žranie vnútorností... Fulci si u mňa vyžehlil hrozné The Beyond. Prekvapivo mu tu celkom dobre ide budovať i keď skromný, ale predsa stále príbeh. Ultimatívny (a asi najlepší nekomediálny) zombie horor. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Fulciho filmy mě nikdy nebavili, Lucio měl absolutní nevkus co se výběru herců týče a každý jeho film zachraňovalo jen extra brutální gore. U tohohle snímku tomu není jinak. Pitomost od hlavy až k patě, gumoví herci, to vše, versus ultra krvavý a žádné servítky si beroucí řezničina. Za gore 5 *, za ostatní odpad. S přihlédnutím na datum vzniku dávám 3*. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to s odstupem bezmála třiceti let a celou dobu jsem si říkal, že svého času to muselo být značně bombastický, vlastně spíš kultovní. A není divu. Je to takové poctivě syrové, bez zbytečného patosu a místy dost okázale sadistické. Na svou dobu to muselo působit až skoro revolučně. Gore scény sice přijdou vniveč, když vidíte, že místo krve stříká malinovka, ale někdy člověk smeká před dokonalými triky. Atmosféra je chvílemi velmi hutná, ale celý film divák spíš odzívá. A to ne proto, že zombíci jsou jen takový plouživý zmrdi. V jednom záběru jdou dokonce vidět prsa (ženská)! Tak neváhejte a čumte. Laciná Italská verze může potěšit víc, než klasická "romerovka". ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Italská odpověď na Romerovy zombie filmy, kde sociální komentář nahrazují kreativní gore efekty. Souboj zombíka se žralokem pod vodou je nezapomenutelný. První podmořská scéna se zombíky se sice objevila už v The Zombies of Mora-Tau, ale tady jde o úžasně absurdní chvilkový crossover zombie filmů s Čelistmi. Něco takového opravdu nikde jinde neuvidíte. Do paměti se vám nejspíš otiskne i známý detailní záběr oka propíchnutého třískou, vyvolávající vzpomínku na Buñuelova Andaluského psa. Zbytek filmu už bohužel tak pozoruhodný není. Zombíci pořádně vylezou až někdy ke konci, a do té doby se žádná velká zábava nekoná. Ale pro fanoušky subžánru povinnost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Luxusný zombícky horor gore majstra Fulciho (Páter Thomas, Dom pri cintoríne) s vynikajúcimi maskami hnilých nemŕtvych, prekvapivým návratom k starým časom (kedy mŕtvoly neožili vinou toxického odpadu, ale silou šamanských woodoo rituálov), ukážkovo drevenými hereckými výkonmi, výpravou mrazivo vyľudneného džungľového ostrova a sériou nezabudnuteľných scén (očná buľva, apokalyptický záber na newyorský most, zombie vs. žralok). Myslím si, že stavať tento až nepríjemne hrôzostrašný, seriózne strašidelný, klasický a surovo obnažený horor po bok Zombi Holocaust a podobných brakov je zavádzajúce. Ale jasné, na Oscara to tiež nie je. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Herci, který měl hrát zombie bojující pod mořem se žralokem, se několik minut před natáčením udělalo tak špatně, že ho v samotné scéně musel nahradit profesionální žraločí trenér. (Divočák)
  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)
  • Hlavní ženskou roli v tomto filmu hraje Tisa Farrow, sestra známější Mii Farrow. Obě sestry v mládí začínaly v béčkových hororech, z nichž se podařilo Mie vymanit úspěšněji. (Cimr)

Reklama

Reklama