Reklama

Reklama

Džihád masem

(studentský film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 15 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Konfrontace antiislamisty V. Kusáka a předsedy Svazu islámských obcí v České republice H. M. Alrawiho na pozadí boje o mešitu v Hradci Králové. (FamuFest)

Recenze (2)

morgos 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět ale nějak jsem nepochopil jeho smysl. Nevím jestli to mělo být pouze o boji pro výstavbě mešity nebo o islámu jako celku. Já vůbec nevím o co tam šlo. Možná by neškodilo na začátku shrnout co je to sdružení Antimešita atd. Ten protest tlačenkou a slivovicí mě opravdu zaujal. Škoda, že se mu tam více nevěnují. Nevím jestli se něco uskutečnilo nebo ne. Asi více souvislostí pochopí přímo lidé z Hradce. Tudíž výborný nápad a bohužel mě to nic moc nedalo, ale budu jenom rád když autorka natočí něco dalšího :-) ()

antragus 

všechny recenze uživatele

Mě by jen zajímalo, jestli dal někdo režisérce patřičně sežrat to, o čem by měla být reportáž v případě, že by toto dílko tak mělo být chápáno. Je celkem jedno komu v tomto boji fandíme, či nefandíme, podstatné je, že z valné části filmu čiší "sluníčkovská" tendenčnost až hrůza a autorka se ji evidentně ani nesnaží nijak maskovat. Takže vážení, bod číslo jedna u reportáže: NESTRANNOST, NESTRANNOST, NESTRANNOST!!! Jinak nám z reportáže vzniká laciná, velice laciná agitka... ()

Reklama

Reklama