Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se odehrává na ostrově v tropech. Nezdařený pokus o odcizení nebezpečné chemikálie skončí nezdarem. Vojáci střílejí po muži nesoucím schránku s chemikálií. Kulky zasáhnou svůj cíl a neplánovaně i onu schránku. Postřelený, infikovaný muž se odpotácí do bezpečí, kde brzy zjistí začínající infekci. Vojáci pročesávají kraj a najdou infikovaného muže již mrtvého a jeho tělo spálí. Při kremaci se však kromě dýmu do ovzduší uvolnila i nebezpečná látka. Tento fakt způsobí masivní úbytek živých jedinců, ze kterých se stávají zombies. Člověk v boji proti tomuto nepříznivému stavu začíná vítězit. Je však v té chvíli ještě živý, nebo nemrtvý? (folklorman)

(více)

Recenze (45)

POMO 

všechny recenze uživatele

Veľmi zlý euro-trash horror. Žiadna atmosféra, slabé masky, príšerné herecké výkony a syndróm militantnej prostoduchosti amerických akčných béčiek osemdesiatych rokov. Hej, akcia tu zohráva v podstate väčšiu rolu než strach. Napätie tu nenájdete ani pod lupou. Lucio Fulci tento film nefilmoval, iba dofilmovával. A vždy sa od neho dištancoval. Dokonca prostestoval proti uvedeniu jeho mena v titulkoch. Niet sa čomu diviť. Hoci on sám taktiež netočil zrovna perly, isté autorské režijné dotyky, ktoré im dodávali na vábivej osobitosti, vždy obsahovali. Zombi 3 neobsahuje žiadny autorský rukopis a v poslednej tretine je až urážlivo stupídny. Jedna hviezdička iba za miernu trashovitú zábavnosť v prvej polovici. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Skupina teroristů, díky své zaslepenosti a nevydařenému pokusu o loupež biologické zbraně, způsobí nákazu civilního obyvatelstva tropických ostrovů, která s postupem času přerůstá v extrémně nebezpečnou epidemii. Nemrtví se rozmnožují jako na běžícím pásu a malé skupinky nešťastníků bojují o holou existenci a to jak s nemilosrdnou a tupou armádní složkou, tak s věčně hladovými a rozpadajícími se těly, které nenašly pokoje. Konfrontace těchto tří uskupení je hlavním motivem spíše akčního trashe, který si nebere servítky s nějakou logikou, gradací či sebemenší psychologií hrdinů. Ti jsou zde bagatelizování pouze na pohybující se krmení, bez špetky představivosti a invence. Je to jenom dobře, protože režie či scénář, místo dějové ekvilibristiky, klade důraz na zběsilý boj o přežití, přičemž je velkým překvapením, že k některým postavám si lze vytvořit i jakýsi divácký vztah a se zájmem sledovat zakončení jejich osudů. Škoda jen, že Zombie chvílemi pobíhají závratnou rychlostí, aby se v zápětí vrátily ke klasické šouravé chůzi, při které je možná jejich pohodlnější eliminace. Masky nejsou nikterak dokonalé, ale v klíčových scénách nejsou ani odsouzeníhodné, tudíž si v celkovém kontextu filmu nemůžeme příliš stěžovat. Najde se i pár zajímavých scén, které stojí za zapamatování svou morbidností, které však mohlo být o něco více. Překvapením zůstává, že při veškeré horké a vlhké atmosféře, kterou prostupují klasické propriety žánru a to lehce obnažené a dle doby upravené ženštiny, prakticky nedojde k žádným erotickým scénám... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Trefné upozornenie na zlyhanie vojenského tajného výskumu, ktorého cieľom je nová biologická zbraň. Po infikovaní vírusom sa človek stáva zombíkom. Nakoľko vírus rôznymi formami prenosu (napríklad únikom slabo zabezpečenej zombbie vírusovej látky, ďobnutím zombie-vtákmi, pohryzením od nakazenej ľudskej kreatúry) mutuje, rôzne sú aj spôsoby správania sa nakazených. Od ultra pomalých po kung fu-rýchlych, od samostatne ožívajúcich končatín po hovoriacich zombíkov. Podarená zábava s varovným posolstvom nezodpovednej armády, ktorá nevie ničomu zabrániť, a ak má čosi riešiť, tak sa zmôže na to jediné čo vie: bezhlavé vraždenie streľbou do všetkého živého. Rady a varovania vedcov, lekárov a odborníkov generalita samozrejme bohorovne ignoruje. Zábavné dielo, trpiace repetitívnosťou (opakovaním) scén, pposkytuje na druhej strane niekoľko výživných momentov. Nerozumiem Fulcimu, prečo sa tak vehemetne dištancoval od výsledku, keď výsledkom jeho vlastnej režisérskej práce boli niekoľkokrát oveľa horšie filmy. P. S. Únik vedcami vyvinutého vírusu - utajenej biologickej zbrane a rôzne mutujúce formy prejavov nakazených sa dá analogicky použiť aj na aktuálnu situáciu s vírusom covid-19. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zombie je asi mojim najobľúbenejším horrorovým subžánrom. Najradšej mám americkú produkciu, najmä tituly z dielne neprekonateľného George Romera. Ale z času na čas mi príde vhod aj béčkové gore spestrenie z Talianska. Spracovanie tejto témy európskymi režisérmi je povrchnejšie, často krát nelogické, ale podstatne krvavejšie a nechutnejšie. "Zombi 3" tieto kritéria spĺňa. Klišé príbeh o úniku nebezpečného, armádou vyrobeného, vírusu (Death1), ktorý mení ľudí v oživlé mŕtvoly. To celé v exotických, tropických lokáciach. Za najoriginálnejší nápad, použitý v tomto horrore, považujem útok zombie-vtákov. ** ()

petero 

všechny recenze uživatele

A to začiatok vyzeral, že to bude veľmi slušný zombie horor. No to ako sa tu prezentujú samotný zombíci bolo hrozné. Zabiť ich nebolo vôbec žiadnym problémom. Proste žiadna strela do hlavy, stačilo ich streliť kamkoľvek a bolo po nich. Alebo dostal poriadnu ranu, alebo spadol z nejakej výšky a zombík bol vyradený. A to ako útočili, jedny boly malátny, druhý skákali ako paviáni a dokonca pár sa ich bilo ako nejaký samuraji. Proste porušenie všetkých pravidiel. Oproti Zombie 2 to malo aspoň nejaké tempo no ku koncu sa to všetko stratilo. Bohužiaľ tu nenájdeme žiadnu výnimočnú scénku ako bolo napríklad napichnutie oka alebo boj zombíka so žralokom vo Fulciho Zombie Flesh Eaters. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S odstupem času mě tahle klasická italská zombiárna bavila ještě více. Příjemná kamera, mlha, dodávající obrazu zvláštní plastičnost a současně tajemnost (výborná je scéna v mlžné řece, kde voda vře, dívenka přijde o nohy a zombie se nezadržitelně blíží) a žánrová hudba (Stefano Mainetti). Kromě typických šourajících se zombií se zde objevuje skupina neobvykle rychlých a mrštných nemrtvých (že by předzvěst zrychlených zombií v budoucích filmech?) Hlavní hrdinové přicházejí o život jedna radost a jeden z posledních připomene svou smrtí konec Romerovy klasiky. Zahoďte mozky a nechte se bavit. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Zdajú sa vám Fulciho zombie filmy až moc brakové? Zombi 3 zachádza v tomto smere ešte ďalej! Keďže majster Fulci sa na režijnej stoličke ohrial iba niekoľko týždňov z dôvodu choroby, muselo byť jeho miesto urýchlene nahradené. Do rany padol veľký trasher Bruno Mattei, ktorého zábery v konečnom zostrihu tvoria údajne až 60% z celkového filmového koláča. Mix rôznych, navzájom sa dopĺňajúcich štýlov, je zdrojom bohatej zombie zábavy s množstvom akcie, kreácii toxikovaných nemŕtvych, nevkusu a jednoduchého nadšenia pre pravý zombie trash. Dvojka Mattei/Fulci ukazuje svoje silné stránky! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dobrej trash. Nevím z jakýho důvodu jsem film nezkoukl dříve. Hlavně v době kdy jsem na Fulciho filmy koukal každý týden a na Italský horory z 80 let pro který mám slabost jsem koukal každý den. Nějak mi to unikalo a tak jsem to chtěl napravit. A musím říct že jsem se bavil skvěle. Plno masek, plno gore a zábava. Jediné co mi trošku chybělo byla atmosféra která byla třeba v Zombi 2. Gore bylo parádní. Masky byly též parádní ale ke konci mi přišly slabší, možná to bylo kvůli dotáčkám který film musel udělat, ale masky vypadaly ke konci hodně slabě. Nicméně to nevadí protože film je dostatečně trashový a hlavně zábavný. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi príjemné trashové zombie béčko. Film sám o sebe ani nie je tak dobrý, ale proste tá atmosféra a špecifická trashovosť z neho robí niečo výnimočné, na čo sa veľmi dobre pozerá. Gore efekty sú celkom dobre spravené aj s maskami samotných zombiekov. Páčilo sa mi aj, že hlavné postavy so zombiekmi nebojujú, ale iba pred nimi utekajú a skrývajú sa, nie ako to býva vo väčšine filmov. Rozhodne som sa veľmi nenudil a páčilo sa mi to viac ako Zmbie II. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já měl celou dobu zato, že sleduji nějakou nepovedenou zombie komedii a on se z toho vyklubal film pod nímž je podepsané jméno Lucia Fulciho. Pravda je zde možné vidět několik srandovních situací, ale jinak je tento „trash“ špatný snad po všech stránkách. Jediné co mi utkví v hlavě jsou ptáci a létající hlava. Masky zombíků jsou nepovedené a trapné, stejně jako jejich filmový pohyb. Chvíli se potácejí po vzoru starých klasik, chvíli běží sprintem, pak zase skáčou do výšky a dokonce jsou velmi mazané a dokáží vyset i za nohy, aby vás mohly pořádně škrtit. Herecké výkony jsou rovněž bídné, ale místy jsem narazil i na výjimky. Jako celek se mi to nelíbilo, ale viděl jsem už i horší zombie filmy. ()

ladylucifer odpad!

všechny recenze uživatele

Možná to tak nevypadá, ale já mam filmy tohoto typu fakt ráda. Bavim se u toho víc než u lecjaký komedie a zároveň uspokojí moje krvelačný choutky (:-D). Ale co je moc, to je moc. Na to se prostě koukat nedalo, nedalo se to ani brát s nadsázkou. Tohle je výsměch všem zombiehorrorům. Film totálně nudí a všechno (hudba, scénář, výkony, efekty...) je vyloženě trapný. Nechápu, jak se pod to mohl Fulci podepsat. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Pravý Taliánský Trash který skýtá spoustu komických a vypečených scén. Logika a napětí kapitulovaly před Matteiho režijní invencí.. Jedna z nejlepších Zombie komedií. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pohnuté natáčanie snímku, zrejme urobilo svoje. Pôvodný Fulciho cut bol doladení ,,majstrami,, Matteiom a Fragassom a tak to aj dopadlo. Fulci síce koncom ôsmej dekády nepatril už k tým najlepším, ale ,,dorobiť,, film miesto neho sa tiež minulo účinkom. Gore sa dá označiť za to lepšie, atmosféra ( pravdepodobne Luciho práca ) sa chce chytať na ZOMBI 2 ( aka ZOMBI ), občas sa to podarí, občas to vyznie ako horor pre najmenších. ()

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

To to je už čistá psychotina.Gore je tu a je ho veľa a zo všetkých strán sa sem tlačí.Neskutočne zlé herecké výkony a aj príbeh je primitívny a celkový dej je totálne zaostalí a tá nelogickosť postáv udivuje.Čo bolo pôsobivé to boli tí vtáci,ktorý narážali do aut a aj ľudí.A tých tupých a prázdnych dialógov no proste trapas.Ale to bola totálna fraška,lebo to bolo očividné že sú to len prezlečený ľudia za zombie,lebo raz sa pohybovali ťažko obratne a zas inokedy utekali a aj skákali ako ľudia,no veľmi nedomyslené.Aspoň akcia bola niekedy svižná.No a ten koniec bol totálne absurdný,chcel som byť zhovievavý ale nebudem práve pre ten koniec. ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

„Zombi 3“ je jeden z těch filmů, na které se prostě špatně kouká. Mám rád filmy v podstatě jakéhokoli žánru, ale když je to jen takové plácání se na místě bez toho, aby ve filmu bylo cokoli, co člověka zaujme, tak v tom případě jsem nespokojený i s těmi filmy, u kterých většinou vím, co očekávat. Tady nemá smysl očekávat nic, protože nic nedostanete. Otázkou zůstává, jestli by to dopadlo lépe, kdyby Fulci setrval u kormidla. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Takže...Upravený komentár. Samozrejme, tento film nemôže konkurovať legendárnej Fulciho pecke Zombi 2, ale ako sám o sebe funguje čobi taká odľahčenejšia pozdná 80s style italo zábava. Najlepšie funguje keď je v pohybe a neustále sa niečo deje, aj keď opäť, gore nie je na nesmrteľnej úrovni Fulciho klasiky, masky taktiež nie. Ale vnímané samostatným objektívom sú pomerne solídne a bavia. Pomalšia atmosféra tvorcom taktiež veľmi nejde, Zombi 2 bol aj v tomto ohľade oveľa lepší film. Suma sumárum, ak človek zabudne, že by to malo byť pokračovanie Zombi 2, pokochá sa parádnymi lokáciami Filipín a zoberie to ako často pomerne cheesy late 80s italo zombie film(mimochodom, aj gore by mohlo byť kľudne viac), bude sa dobre baviť. ()

K.I.N.G. odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím úplně přesně, co toto mělo být za sračku, ale je pod tím podepsaný Fulci a to mi vadí ze všeho nejvíc. ()

Reklama

Reklama