Reklama

Reklama

Děj nejnovější komedie Pedra Almodóvara se odehrává v letadle mířícím do Mexika. Někde nad Mexickým zálivem se letadlo porouchá a pilotům, letušákům i pasažérům nezbývá, než si naposledy pořádně užít života. (oficiální text distributora)

Recenze (163)

=woody= 

všechny recenze uživatele

Čauko! To máte tak.. Pedro si vysloužil titul "pan umělec". Jeho filmy jsou hluboké, perfektní, uznávané. Proto je velmi těžké smířit se s tím, že tentokrát nám předkládá jaksi pokleslý humor, film, ve kterém je hloubka asi jako v brouzdališti.. Kdo se ale dokáže povznést nad umělcův výstřelek a zkousne občasnou nezastřiženou konverzaci, bude se docela dobře bavit s taškařicí ve stylu "Připoutejte se, prosím", kterou suverénně ovládla posádka roztomilých buzíků! :-) Jo, to jsem se měl zase jednou filmově. Woo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Gay fóry vedou a ostatní je slabota. Někomu to jistě přijde vtipné, ale mě ne. CITÁT - Alespoň se Pedro vyblbnul............... ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najhorší Almodovar, pre ktorého komediálny žáner nie je to pravé orechové. Jednoznačne by mal ostať pri drámach. Táto taškarica nemá hlavu ani pätu, je to teplejšie ako rozpálený radiátor a už to aj mne trochu išlo na nervy. Už čakám, kedy Pedro natočí gay porno, evidentne k tomu smeruje. Množstvo postáv, pričom žiadna mi neprišla aspoň trochu sympatická a dej žiadny, A pozrel som si to hlavne kvôli Antoniovi a Penelope, ktorí sa objavili v úvode na 20 sekúnd, díky. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nemyslela jsem si, že mě kdy bude bavit sledovat jak někdo souloží na palubě letadla, nebo jak si nevědomky dává nějakou drogu. Ačkoliv mě to mohlo napadnout již z plakátu jak asi bude film vypadat, čekala jsem něco decentně vtipného, nikoliv oplzlého. A ejhle ...Minimálně 40 % pasažérů na letadle bylo gayů a více než nějaké americké prvky( které se vyskytují v komediích po celém světě ) zde přičichnete k ujetosti španělského humoru. Mohla bych klidně mít špatnou náladu a snímku dát třeba odpad (jak se mi stávalo dříve), ale takto jsem se nezasmála u filmu ani nepamatuju. Více popisu snad není třeba, protože to musí člověk vidět. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

K tomu mám asi jen jednu větu... Cos to proboha Pedrito natočil? Gay stevardi tančí na I'm so excited? (btw. asi nejlepší scéna:D Možná umřou ale pojďme si zazpívat jak jsou nadšení.) Hlavní účastníci? Jeden pilot bisexuál, druhý hetero /teda pak gay/ ale kouřil prvnímu pilotovi kdysi, všichni tři stevardi jsou gayové, mezi cestujícími je 35-letá panna, bývalý pašerák, co si vyndá ze zadku drogy a je na líbánkách, kdy svou drahou celý let zfetovává, pak nějaká slavná prostitutka, prezident banky, která byla tak zkorumpovaná, že zrrhal ze země, herec, co má trable s bývalkama a nějaký mexický nájemný vrah. No prostě maglajz a o humorné scény není nouze, ale spíše se to sesouvá k úchylárně a frašce. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Od teďka lítám výhradně s aerolinkami Península. 1) Almodóvarovy filmy jsou holt jiné, což část mainstreamových diváků neskousne. Pět hvězdiček tomu nedám, ale docela jsem se bavil. 2) Banderas je na plakátech, ale ve filmu si střihne jen nepatrnou roličku stejně jako Penélope Cruz. 3) Zajímavý koment: fredísek*****. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Výrazně slabší chvilku si tady vybral Almodóvar, který si Rozkoš v oblacích evidentně natočil sám pro sebe a pro radost. Bohužel se netrefil do mého vkusu a všechno mi tady přišlo takové nijaké. Překvapuje mě, že Almodóvar ač sám gay tady gaye brutálně karikuje až paroduje a tím pádem je alespoň pro mě činí nesnesitelnými. Příběh nedrží u sebe a tvoří spíš epizodky, což by mi tak nevadilo, kdyby to odněkud někam spělo. V tomhle případě bohužel se všechno točí v kruhu a víceméně opakuje několik variací na totéž. Tu více, tu méně vtipné situace zkrátka plynou bez většího náboje a nijak zvlášť nezaujmou. Herecky je vše v pořádku a pro mě neznámé tváře dělají vše, jak mají a alespoň nepřehrávají. Jinak tu ale nic moc nezaujme a hodina a půl uplyne, aniž by v divákovi něco zanechala. Chápu potřebu Almodóvara natočit si film pro radost, mohl si s ním ale dát trošku víc práce. S odřenýma ušima, za pár hlášek, příjemných vtipů a sympatické herce, průměr. 50% ()

evanka 

všechny recenze uživatele

"Teplá" šílenost,u které jsem se bavila od začátku do konce. Pro mě trochu jiný Almodóvar než jakého znám. Film je třeba brát s nadhledem a nadsázkou, moc nepřemýšlet a nechat se bavit. Skvělá kamera a střih. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Pedro Almodóvar se uvolnil a natočil Rozkoš v oblacích. No, proč ne? Vůbec ne špatný film. Rozhodně jsem čekal, že to bude horší. Není to žádné mistrovské dílo, ale rozhodně není na 51% jako zde na ČSFD. Spáčilová mě překvapila, že dala 70%, já bych dal takových 65%. Ten film má něco do sebe. Scénář je originální, celkem vtipný. Almodóvar ze svého filmařského stylu nic neztratil. Nikdo nepředvedl žádný jedinečný výkon, ale každý herec si zde našel dostatečný prostor, včetně Antonia Banderase a Penélope Cruzové hned v úvodu. Dobrá komedie. U mě hezké čtyři hvězdičky. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Tak nikoho asi nepřekvapí, že obsadit základní skvadru svých filmů Pedro prostě musel, a tak splácal všechno dohromady. Klasicky se drží hlubokomyslných témat jako sexualita (ať už latentní homosexualita, transsexualita nebo tentokrát přidává BDSM), přidává něco o tom, co bychom asi tak v business třídě řešili před očekávanou smrtí, a zakončí komediálním happyendem. No neříkám, že se mu to nějak vydařilo, a i když je to plytké, rozhodně se nedá říct, že by mu to nebylo podobné. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* (jak je vidět podle mého hodnocení, tak mě poslední Almodovarův film zklamal. Nemůžu říct, že jsem se nebavil a některé scénky byly povedené, ale od Pedra jsem čekal víc ... rozhodně více jeho typické umělecké stylizace, která tady snad úplně chyběla. Jeho dvorní herci se však zúčastnili a předvedli běžné výkony - spletitý a nahodilý scénář jim bohužel tentokrát nedal dost prostoru vytvořit pořádné emočně vypjaté scény a všechno bylo shazované až přehnanými narážkami na drogy, gaye a fetiše. Ve výsledku z toho je prachsprostá fraška - koukatelná, ale bez žádné přidané hodnoty, kterou jsem čekal. Proto dám jen 2 hvězdy a kdyby to bylo od jiného režiséra, tak bych možná dal tři hvězdy). Po delší odmlce se vracím ke starému komentáři a přehodnocuji na 3hvězdy, a to hlavně z toho, že mě to podruhé i potřetí bavilo víc a beru to, že si chtěl Pedro trochu zalumpačit a užít zábavu a ta za to stojí ;-). [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zábavná blbina,kterou si viditelně Almodovar stvořil čistě pro radost a nekoukal nalevo napravo.Takový lehčí návrat ke klasické komedii nikdy není na škodu...60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rozhodne najpodivnejší Almodóvarov film, teda z tých ktoré som doposiaľ videl. Komédia mi k nemu nesedí, mal by určite radšej zostať pri jeho skvelých drámach. Čo sa týka tohto filmu - námet v podstate výborný, no príbeh, ktorý sa odohrával v lietadle "smrti" bol dosť divný, do veľkej miery až nevkusný. Za to určite mohli tie početné homosexuálne scény a dialógy. Kiežby bol ten príbeh rozvíjajúci sa v kabíne lietadla o niečo zaujímavejší, mohlo to byť fakt vydarené. Aj keď uznávam, že aj tu sa naskytlo zopár dosť zábavných momentov, alebo skôr tých dialógov medzi pilotmi, homosexuálnymi stewartmi a cestujúcimi. No bohužiaľ, moje očakávania to zďaleka nenaplnilo. Od Almodóvara proste vždy očakávam niečo výnimočné, a v tomto prípade to bol v jeho podaní dosť podpriemer. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Kdyby to natočil někdo jiný, tak asi nastane klasické "kam to ten filmový svět spěje, fekální humor je pod naši úroveň", ale Almodóvarovi to prošlo. Mně to ovšem vůbec neoslovilo. Nepřišlo mi to ani zábavné, ani vtipné a v podstatě netuším, co tím chtěl Pedro říct. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

S Almodovarom mam problem, aj s jeho filmami - zapasoval mi len Volver a Rozervana Objeti. Aj to len preto, ze tam hrala moja milovana Penelope Cruz /Kokain/. Tuto ide pribehovo o udalosti v lietadle, ktore kruzi nad letiskom, lebo sa pokazilo strojarenske prislusenstvo. A velmi casto na to zvrhava, v Almodovarovom pripade na prehladku kadejakych homosexualov. A to ja nemam rad. 30 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Filmové dílo Rozkoš v oblacích je gay komedie s vývarem estrádně výstředního vkusu Pedra Almodóvara. Potom záleží na míře dráždivé frivolnosti, kterou jsme ochotni připustit, a na množství sexuálních pomůcek, které jsme ochotni použít. V chmurné vidině Thanata se meskalinem povzbuzený Éros vrhá k pudové oslavě života, aneb v nouzovém stavu dochází k přelomovým katarzím, sex a moderní dobou osvobozená sexualita je v centru dění, kolem posvátné orgie skotačí o přízeň smíření a sebezpytování, přinášejí se přiznání tajností, vychutnávají si pózy, je škodolibý a pěstuje černý humor. I taková je zábava k jednorázovému použití. Hlavním eskamotérem je Joserra Berasategui (velmi příjemný Javier Cámara), hlavní stevard první třídy pravidelné letecké linky. Neopakování se tragédie paniky je jeho prvním přáním letu. Hlavní vestálkou je Bruna (velmi příjemná Lola Dueñas), po záhadně zmizelých pátrající senzibilka. Panenské prokletí má jistě jedinečnou příležitost k osvobozujícímu rituálu. Oslavovaným libidem je zde Norma Boss (příjemná Cecilia Roth), krotitelka mužské masochistické potřeby. Hysterická paranoia je léčena šokem. Výraznou postavou je Ricardo Galán (sympatický Guillermo Toledo), herec na útěku před vydírající tíhou. Smysl pro zodpovědnost tak zpytuje svědomí. Významnější postavou je Álex Acero (příjemný Antonio de la Torre), hlavní pilot leteckého spoje do Mexika. Moderní společnost přeci v politicky korektní výchově přeje provázeně svobodomyslnému sexuálnímu vybití. K výraznějším postavám patří také Ruth (přjemná Blanca Suárez), překvapená svědkyně teatrálního patosu beznaděje. Což je vždy příhodná možnost k ukončení vlastní úzkosti. Z dalších rolí: nájemný zabiják se soucitem k ženám v úzkých Infante (José María Yazpik), druhý pilot s dosud nepotvrzenou sexualitou Benito Morón (Hugo Silva), spěchající a o usmíření žádající nekompromisní obchodník Más (José Luis Torrijo), o milence modlící se palubní stevard Fajardo (Carlos Areces), promiskuitně svolný stevard Ulloa (Raúl Arévalo), častokrát probouzený vysátý novomanžel (Miguel Ángel Silvestre), náruživě náměsíčná novomanželka (Laya Martí), či patologicky melancholická Alba (Paz Vega). Rozkoš v oblacích je nevážnou sexuální rozpustilostí při hledání osobní identity. Typické pro moderní dobu. Potěšitelná homosexuální oslava živočišného pudu života. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Maly, mily, letni, mile teply. A je hrozne fajn sledovat, jak dokaze Almodovar tempovat vypraveni a ma ho totalne pod kontrolou. Roztomila drobnicka hrajici na nektery stereotypy a hrajici si se stereotypama. ()

Reklama

Reklama