Reklama

Reklama

Děj nejnovější komedie Pedra Almodóvara se odehrává v letadle mířícím do Mexika. Někde nad Mexickým zálivem se letadlo porouchá a pilotům, letušákům i pasažérům nezbývá, než si naposledy pořádně užít života. (oficiální text distributora)

Recenze (163)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Filmové dílo Rozkoš v oblacích je gay komedie s vývarem estrádně výstředního vkusu Pedra Almodóvara. Potom záleží na míře dráždivé frivolnosti, kterou jsme ochotni připustit, a na množství sexuálních pomůcek, které jsme ochotni použít. V chmurné vidině Thanata se meskalinem povzbuzený Éros vrhá k pudové oslavě života, aneb v nouzovém stavu dochází k přelomovým katarzím, sex a moderní dobou osvobozená sexualita je v centru dění, kolem posvátné orgie skotačí o přízeň smíření a sebezpytování, přinášejí se přiznání tajností, vychutnávají si pózy, je škodolibý a pěstuje černý humor. I taková je zábava k jednorázovému použití. Hlavním eskamotérem je Joserra Berasategui (velmi příjemný Javier Cámara), hlavní stevard první třídy pravidelné letecké linky. Neopakování se tragédie paniky je jeho prvním přáním letu. Hlavní vestálkou je Bruna (velmi příjemná Lola Dueñas), po záhadně zmizelých pátrající senzibilka. Panenské prokletí má jistě jedinečnou příležitost k osvobozujícímu rituálu. Oslavovaným libidem je zde Norma Boss (příjemná Cecilia Roth), krotitelka mužské masochistické potřeby. Hysterická paranoia je léčena šokem. Výraznou postavou je Ricardo Galán (sympatický Guillermo Toledo), herec na útěku před vydírající tíhou. Smysl pro zodpovědnost tak zpytuje svědomí. Významnější postavou je Álex Acero (příjemný Antonio de la Torre), hlavní pilot leteckého spoje do Mexika. Moderní společnost přeci v politicky korektní výchově přeje provázeně svobodomyslnému sexuálnímu vybití. K výraznějším postavám patří také Ruth (přjemná Blanca Suárez), překvapená svědkyně teatrálního patosu beznaděje. Což je vždy příhodná možnost k ukončení vlastní úzkosti. Z dalších rolí: nájemný zabiják se soucitem k ženám v úzkých Infante (José María Yazpik), druhý pilot s dosud nepotvrzenou sexualitou Benito Morón (Hugo Silva), spěchající a o usmíření žádající nekompromisní obchodník Más (José Luis Torrijo), o milence modlící se palubní stevard Fajardo (Carlos Areces), promiskuitně svolný stevard Ulloa (Raúl Arévalo), častokrát probouzený vysátý novomanžel (Miguel Ángel Silvestre), náruživě náměsíčná novomanželka (Laya Martí), či patologicky melancholická Alba (Paz Vega). Rozkoš v oblacích je nevážnou sexuální rozpustilostí při hledání osobní identity. Typické pro moderní dobu. Potěšitelná homosexuální oslava živočišného pudu života. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rádobyvtipná gay-parade taškařice od uznávaného umelca, ktorý sa po náročnej (a výbornej) dráme Kůže, kterou nosím, potreboval komediálne odreagovať a vyblázniť. Na kokse, prepašovanom na plac v jeho vlastnom zadku. Film, pre ktorý niet trefnejšieho a výstižnejšieho označenia než *sračka*. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak prej je spící druhá třída metafora, ono by možná stačilo ubrat na té teplé upíchané nudě, kde je extrémní úplně všechno a ve které se sice pobaví rejža a štáb, která ale štve i toho diváka, který je naladěn na méně komfortní styl vyprávění. Příště snad radši to drama, pane Almodóvare. 30%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pedro Almodóvar je u mě se svými filmy jako na houpačce. Mám ale pocit, že v tomhle filmu se úplně zapomněl v tom, že nedělá filmy jenom pro sebe, ale i pro diváky. Hned první scéna Penélope s Antoniem nemohla být umělejší. A o to mi je hůř, že to říkám, když mám Penélope a Antonia jinak opravdu moc rád. Škoda. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Almodóvar v této pozoruhodné taškařici uskutečňuje sen a přichází s determinačním filmem subžánru gaysplotation. Rozkoš v oblacích zcela jisté bude pro většinu diváků těžko uchopitelné a zejména hodnotitelné dílo. Přesto se jedná o výtvor, který se natolik vymyká (přestože se s radostí samo škatulkuje) současné tvorbě, že rozhodně stojí za to jej zhlédnout. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na počátku bylo legendární vystoupení Almodóvarových miláčků, kteří jindy klasicky hrají v jeho filmech nezávisle na sobě, Antonio Banderase a Penélope Cruz. Po té na ně bylo zapomenuto a celé to překvapivě vyvrcholilo v nejteplejší komedii ujíždějící na songu I'm so excited. S něčím takovým problém nemám, zvlášť, pokud to celé končí tak optimisticky, ty můj kapitáne ;) ()

JANARYBA odpad!

všechny recenze uživatele

Pedro, vítej v klubu senilních oplzlých dědků, třeba to zase přejde - s nadějí se těším na další film. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Není slaďoušovina, jako slaďoušovina. Rozkoš v oblacích nabízí křečovitý humor a vyčpělé pózy. Almodóvar udělal jednu zásadní chybu, nenavštívil Modrou ústřici. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Nový Almodovarův film Rozkoš v oblacích sice příliš nedrží pohromadě, ale jednotlivé scénky jsou samy o sobě zábavné. Je to však takový úlet, že návštěvu kina doporučuji jen na vlastní nebezpečí. :D Celou dobu jsem se usmíval od ucha k uchu a projekci jsem si užíval. Je to vlastně takový menší sraz Almodovarových dvorních herců. Antonio Banderas, Penelope Cruz, Javier Camarra a ještě k tomu Paz Vega. Je tam boží muzikálové číslo a v neposlední řadě jsou tam samé gay a bisexuální fóry. Trailer tentokrát nelže. 7/10 ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Vubec mi nevadi, ze je to "priteplene". Ale ze je to tak debilni film bez jakehokoliv ramce, smyslu, sdeleni. Proste jen par nevtipnych skecu, u kterych na otazku "proc??" nedostanete odpoved. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už jsem ani nečekal, že se Almodóvar ještě někdy vrátí k „obyčejné“ komedii. Uvozovky jsou sice na místě, ale tenhle film opravdu nemá jiné ambice, než diváky pobavit, a daří se mu to celkem slušně. Kadence gagů by sice mohla být vyšší a scénář je opravdu jen sledem nepříliš pevně pospojovaných scének, ale pořád je to dobrá zábava (70%). ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná palubní komedie plná absurdních gagů a ironického pomrkávání, stoprocentního i čtyřprocentního nasazení a s rozkošnými úvodními epizodkami v podání Antonia Banderase a Penelope Cruz. Ideální film pro relaxaci. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za filmařskou dotaženost (kamera, střih) a jedna za hudební číslo, kterému se zasměje hetero, bi, homo i trans stejně. Almodóvar celý život točí bizarní filmy, ale po téhle nejnovější zkušenosti si moc přeju, aby zůstal u vážných témat. Ani se Banderasovi s Cruz nedivím, že si jen štěkli v úvodu a utekli. Paz Vega vypadala strašně, nepoznal jsem ji, a jako jediné milé pozitivum tak vyhodnocuji přítomnost Blanca Suárez, které to jako jediné fakt slušelo. Trojice stevardů neměla chybu, jen kdyby jim pan Pedro předložil jiný scénář. ()

Reklama

Reklama