Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Recenze (260)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Krasobruslení beru jako navýsost zajímavé zpestření sportovního světa a v případě některých krasobruslařek a krasobruslařů jako umění samo o sobě, a v neposlední řadě jako skvělou příležitost pro popularizaci filmové hudby;) Letošní mistrovství světa (2004) přineslo třeba skvělého Růžového Pantera nebo Austina Powerse...a Ledové Ostří přináší skvělý koktejl zábavy, romance a tvrdého sportu. Nelze jinak než vřele doporučit. Stejně jako v dětství i teď dávám 80%, i když přiznávám, že část z nich je čistě z nostalgie;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Když se budete dívat dostatečně dlouho, uvidíte tam zlatou olympijskou medaili“, pronese otec hlavní hrdinky, krasobruslařky, k jejímu novému partnerovi na ledě, který si zrovna prohlíží prázdnou vitrínu. Otce hraje Terry O’Quinn, tzn. John Locke ze Ztracených, což ale není podstatné, Podstatné je, že výše uvedenou větu jsem se marně snažil uplatnit na snímek Ledové ostří. Ač jsem poctivě koukal celých sto minut, neviděl jsem nic víc než všední romanticko-sportovní drama, navíc naivňoučké a hodně americké. Možná jsem se nekoukal tím správným směrem, nicméně koukal jsem rád. Žádné překvapení, přesně nalajnovaná limonáda o tom, jak se z potvory stane hodná holka, která najde toho pravého a navíc (nejspíš) vyhraje nějaký ten metál (třeba olympijský). Zábavné tréninkové scény podbarvené ruským akcentem mistra Pamchenka, zábavné škorpění mezi rozmazlenou princezničkou a synkem z venkova a najednou už tady je poslední, nejdůležitější jízda, stejně podivně sestříhaná jako všechny předchozí, a po ní už jenom spokojený úsměv a závěrečné titulky. Myslím, že stačí. „Odpich!“ 70% Zajímavé komentáře: Decker, Merggie ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělý filmek o krasobruslení. skvělá ústřední navzájem se nenávidějící dvojce. Hezký paradox krasobruslení a hokeje.... Prostě skvělý film. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Williams: 1. Street Of Dreams - Nia Peeples [4:23] ,2. Cry All Night - Neverland [4:15] ,3. Ride On Time - Black Box [4:33] ,4. Groove Master - Arrow [6:02] ,5. It Ain't Over Till It's Over - Rosemary Butler/John Townsend [4:12] ,6. Shame, Shame, Shame - Johnny Winter [4:19] ,7. Turning Circles - Saaly Dworsky [2:12] ,8. Baby Now I - Dan Reed Network [4:07] ,9. I've Got Dreams To Remember - Delbert McClinton [4:38] ,10. Feels Like Forever - Joe Cocker [4:42], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

když film vznikl, byli mi 3 roky.. ale to nebrání tomu, že ho mám do teď tolik ráda.. Kdo by neznal, tak je to příběh o mladém výborném hojistovi, který bohužel po zranění nevidí na jedno oko. Jeho slibná kariéra tudíž končí. Ale naskytne se mu příležitost dostat se na led, alespoň jako partner nejlepší krasobruslařky posledních let. Jejich rivalita a nesympatie se časem začne tenčit a přeroste v co?? :) P.S. ZOUBKY :) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Přesně tak. Klasická červená knihovna jak vyšitá, na kterou se ale moc příjemně dívalo. Obě hlavní postavy jsou k nakousnutí a je to zkrátka moc příjemná gaučovka s kafíčkem. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Ukázková podívaná z řad červené knihovny, od které jsem neočekával vůbec nic a dostalo se mi povedené romance z pro mě nepříliš známého krasobruslení. Zajímavý je především konstrast hokeje a krasobruslení jaký je v tomto snímku vytvořen. Mezi ústřední dvojicí to pěkně jiskří od začátku, tady i když se zrovna v lásce nemají :). Povedený filmeček, který si čtyři hvězdičky bez problámu zaslouží a u něhož bych se nebránil ani opětovné projekci. Mohu doporučit každému. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vypadáš nervózní. Ty jsi opravdu nervózní? Jak moc jsi nervózní? Jsi hodně nervózní?" Po této smršti otázek bych se taky vyprázdnil horním otvorem jako Doug, ale o to tu nejde. Tady jde o oholený nohy, o "zoubky", o trénink, o knoflík, o děvky z Bostonu a hlavně o to, že co se škádlívá, to se rádo má. A Doug s Kate se škádlí prvoligově, takže já jsem spokojen, i když krasobruslení je až mým 141. nejoblíbenějším sportem - hned za kohoutími zápasy. To však nic nemění na tom, že jsem si z toho odnesl poučení a pokud někdy potkám dámu, která neumí prohrávat, tak s ní nebudu hrát hokej. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatej film o krasobruslení, kterej dokáže i pobavit Určitě je dobře, že se to netočí jen kolem sportu, ale občas to zasáhne i do jíných žánrů. A rivalita mezi Sweeneym a Kelly tomu dodává ještě jinej náboj než kterej tvoří krasobruslařský jízdy.Ale určitý zádrhely a klišé to občas v ději má, ale neni to nic vážnýho, aby to nějak výrazně kazilo dojem z filmu. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Slaďárna typu tak blbé (přeslazené), až je to zábavné. Není snad klišé, které by se tu neuplatnilo, zápletka na úrovni harlekýnek, bez nápadu, postavy nezajímavé, všichni soupeři bezcharakterní, alespoň že se cynik může zasmát. A pochopitelně to co se tu předvádí na ledě nemá se skutečným krasobruslením nic společného. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem se na to se spolubydlou na koleji. Přiznávám, že jsem byl sice trochu pod vlivem, ale i tak jsem se dost nudil. Film dosti kýčovitý a bez jakékoli nové, či snad zajímavé myšlenky. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Harlequinka, plná těch největších žánrových klišé, navíc z (pro mne) naprosto neatraktivního prostředí. Zase jsem se na něco nechal nalákat, zlatej "Hříšňák". 20%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekna B-ckova limonada od scenaristu Bourna a rezisera Running mana. Ked si niektori chlapi mozu davat na piedastal Krvavy sport, tak celkom chapem ako mozu baby zboznovat toto. Nenudil som sa ani chvilu, ale to divoke tempo totalne pochovava atmosferu a najma akukolvek gradaciu. Romanticka cast vsak celkom funguje aj napriek tomu, ze ta baba by si zasluzila nech jej narastu gule......aby ju do nich mohol niekto nakopat. Problem mam inde. Ta sportova linka je tak tragicky nefunkcna, ze to musel byt nejaky rafinovany Gilroyov zamer, ktory chudak rejzo so strihacom nepochopili. Slabsich 7/10 P.S. pacilo sa mi to trochu viac nez dirty dancing, ktory je vsak omnoho lepsim filmom ale omnoho menej nez Flashdance ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie ze sportovního prostředí. Vzájemné dožírání se hlavních protagonistů pobavilo, stejně jako svérázný ruský trenér a počáteční neschopnost hokejisty Douga (D.B. Sweeney) uvyknout na "dámské" brusle se zoubky. Co si budem povídat, Dougovu nechuť plně sdílím, jen jsem se s tím zapeklitým "zoubkovým" problémem nikdy nesmířila: mně je v dětství musel strýc zabrousit, abych z rybníka nechodila s rozbitými ústy:-))). A v dospělosti jsem si prostě rovnou koupila kanady, můžu nakašlat na zažité konvence - já chci bruslit rychle, ne hopsat po špičkách :-P. 60% ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Na Ledové ostří koukám pravidelně po skončení mistráku v krasobruslení. Občas ho opráším i v létě, když se mi zasteskne po ledu, či v jinou roční dobu, když dostanu chuť na roztomilé špičkování ústředního páru. Někdy po něm sáhnu čistě z nostalgie. Pro mě klasika:-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost! Krásný sportovně-romanticko-komediální snímek, který se odehrává v neokoukaném prostředí zimních stadionů. Perfektní soundtrack, výborné postavy, úžasné dialogy a scény...zkrátka klasika, na kterou nedám dopustit ani po letech. ()

Reklama

Reklama