Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

Derek 

všechny recenze uživatele

v cesko slovensku kultovka, hlavne vdaka nove a diere na trhu a hlade po americkych romantickych komediach ktore v minulom ceskoslovensku chybali a ked uz sa nejake vyskytli nikdy neboli z tak zaujimaveho prostredia ako hokej a krasokorculovanie (chalani sa vidia v sweeneyim a jeho kukuci a dievcata urcite neodolaju krehkej ale ustipacnej moire kelly)... reziser glaser po running manovy otocill kormidlo o 180 stupnov a urcite bol ocareny stanicou MTV a vtedajsimi klipamy, lebo polovica filmu je v podstate len videoklip (same montaze za zvukov vtedajsich hitoviek!) s miestami otravnymi spomalovackami... v porovnani s dnesnymi romantickymi komediami pre mladych je to dost nevinne, ale ma to stale svoje caro a hlavne will ferrell okopiroval cely dej do svojej komedie blades of glory (vratane nebezpecnej piruety)... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Když se budete dívat dostatečně dlouho, uvidíte tam zlatou olympijskou medaili“, pronese otec hlavní hrdinky, krasobruslařky, k jejímu novému partnerovi na ledě, který si zrovna prohlíží prázdnou vitrínu. Otce hraje Terry O’Quinn, tzn. John Locke ze Ztracených, což ale není podstatné, Podstatné je, že výše uvedenou větu jsem se marně snažil uplatnit na snímek Ledové ostří. Ač jsem poctivě koukal celých sto minut, neviděl jsem nic víc než všední romanticko-sportovní drama, navíc naivňoučké a hodně americké. Možná jsem se nekoukal tím správným směrem, nicméně koukal jsem rád. Žádné překvapení, přesně nalajnovaná limonáda o tom, jak se z potvory stane hodná holka, která najde toho pravého a navíc (nejspíš) vyhraje nějaký ten metál (třeba olympijský). Zábavné tréninkové scény podbarvené ruským akcentem mistra Pamchenka, zábavné škorpění mezi rozmazlenou princezničkou a synkem z venkova a najednou už tady je poslední, nejdůležitější jízda, stejně podivně sestříhaná jako všechny předchozí, a po ní už jenom spokojený úsměv a závěrečné titulky. Myslím, že stačí. „Odpich!“ 70% Zajímavé komentáře: Decker, Merggie ()

Reklama

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

K ledu mám velmi kladný vztah, takže to byla příjemná podívaná. Líbil se mi kontrast hokeje s krasobruslením a vůbec celý děj, který ani chvilku nenudil, naopak rychle ubíhal. Z tohoto pohledu trochu škoda, že má film jen hodinu a půl. Vše je okořeněno spousta hláškami a vtipnými situacemi. Krasobruslení je zvláštní sport. Soutěže jednotlivců mě moc neberou, ale jízdy párů stojí za shlédnutí. Zvláště, když se dobře zvolí hudba a pár jede na stejné vlně. (SPOILER: To se ovšem ze začátku nedalo říct o tomto páru a počáteční nenávisti. Jejich vztah se pozvolna změnil až do opačných citů a tak by se Ledové ostří dalo zařadit jak mezi sportovní, tak romantické filmy.) Nechápu, co na tom některým tak vadí. Myslím, že bez jiskření (v jakémkoliv slova smyslu,) by tento film nebyl tak zajímavý. Ze začátku se mi Kate moc nezdála, ale nakonec mi byly sympatické obě hlavní postavy. Objektivně bych asi dal čtyři hvězdy, osobně jsem byl moc spokojen a přidávám pátou hvězdičku. Na závěr mi zůstaly v hlavě dvě citace. "Žít s tebou nemůže být o nic těžší, než žít bez tebe." "Když se budete dívat dostatečně dlouho, uvidíte tam zlatou medaili." 80% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Krasobruslení beru jako navýsost zajímavé zpestření sportovního světa a v případě některých krasobruslařek a krasobruslařů jako umění samo o sobě, a v neposlední řadě jako skvělou příležitost pro popularizaci filmové hudby;) Letošní mistrovství světa (2004) přineslo třeba skvělého Růžového Pantera nebo Austina Powerse...a Ledové Ostří přináší skvělý koktejl zábavy, romance a tvrdého sportu. Nelze jinak než vřele doporučit. Stejně jako v dětství i teď dávám 80%, i když přiznávám, že část z nich je čistě z nostalgie;) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Zase jeden příjemný film a to v dobrém slova smyslu. Nejde o žádný nezapomenutelný klenot s propracovaným scénářem a velkým přesahem, ale o pohodovou romantickou komedii v lehce netradičním "ledovém" prostředí. Mezi hlavními sympatickými hrdiny to správně jiskří, celý film pěkně ubíhá a dokáže vám zpříjemnit jeden večer. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Díky tomuto zranění přišla Moira Kelly o roli Kit Kellerové, která jí byla nabídnuta ve filmu Velké vítězství. (Bauer)
  • Předtím, než Kate (Moira Kelly) a Doug (D. B. Sweeney) začnou hrát hokej, rolba čistí led. Když pak začnou, led ve stavu, jako před úpravou. (chleba24)
  • Španělská verze filmu má 102 minut. (Cheeker)

Reklama

Reklama