Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V letech 1970–1974 vznikl v ostravském televizním studiu šestidílný cyklus Země úsměvů a snů, který si vzal za cíl představit divákům přístupnou a zábavnou formou nejznámější světové operetní tvůrce a jejich nejvýznamnější díla. Šarmantním průvodcem celého cyklu byl Miloš Kopecký. (Česká televize)

Recenze (5)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 Miloš Kopecký jako průvodce světem klasické operety. Ukázky pospojované komentářem a sem tam činoherní výstup. Začínáme velkolepě Offenbachem, nechybí Orfeus v podsvětí a Krásná Helena. Po té zůstáváme ještě ve třetím díle v Paříži, kde se Kopecký stává Oldřichem Novým a střihne si dvojroli Floridora a Celesténa ze Slečny Netykavky, což je skutečně zážitek. V dalších epizodách se podíváme do Vídně, Netopýr a Cikánský baron nechybějí. Dále je čas na Čardášovou princeznu a v posledním díle se řeší velkolepě Polská krev. Na poměry ČST Ostrava vcelku zdařilý cyklus. Ty dabované výstupy Jiřího Valy nebo Květy Fialové laskavý divák promine. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nápad průvodců operetami není zcela špatný, Miloš Kopecký je jako obvykle šarmantní. Ale nikdy nepochopím, proč si musí opera a opereta v televizi pronajímat těla činoherců. Samotní zpěváci by to určitě zvládli také, postavit se před kameru a otvírat ústa dle textu, který často zpívají. Takto jsou dehonestováni na pouhý zvuk, oni sami se objevit nesmí. Činoherci jsou zase ponižováni tím, že se stávají pouhými těly, jejichž ústa mají problém trefit se do zpěvu někoho jiného. Tento pořad je jasným dokladem toho, jak blbě to vypadá, když někdo půjčí tělo a někdo zpěv a má z toho vzniknout monolit. Nevznikne. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Uvedeno v titulcích jako V zemi úsměvů a snů. Hudební cyklus o šesti dílech, kde Miloš Kopecký a Josef Kobr provázejí diváky operetami různých autorů. Díly: Papá Offenbach 1 + 2, Francouzská opereta mimooffenbachovská, Straussovský dekameron, Hodný strýček Imre, Večer s Oskarem Nedbalem. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Země úsměvů a snů je pořad, ve kterém nás Miloš Kopecký a Josef Kobr provázejí světoznámými operetami. Celkem se jedná o šest dílů z let 1970 - 1974 a jsou samostatně uváděné na ČSFD. Papá Offenbach 1 a 2, Francouzská opereta mimooffenbachovská, Straussovský dekameron, Hodný strýček Imre, Večer s Oskarem Nedbalem. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Televizní studio Ostrava mělo velkou tradici v uvádění ukázek ze slavných oper. Tak vznikl i tento cyklus v šesti pokračováních. Milé připomenutí, vidět štíhlého Karla Vochoče zpívat árie anebo Josefa Kobra vytáčet menuet v roli Jupitera, proč ne. Ukázky z operet Orfeus v podsvětí a Krásná Helena od Jacquese Offenbacha v prvním pokračování. ()

Reklama

Reklama