Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Když utichly trumpety nás přivádí přímo na bitevní pole, hluboko do bahna a válečného šílenství. Americké jednotky mají za úkol chránit most ostřelovaný nepřátelskými tanky. Muži, kteří jsou již tak ohroženi nebezpečím minových polí, musí čelit smrti číhající na každém kroku, včetně nepřátelských leteckých útoků. Stovky životů jsou ztraceny, a zbylí vojáci jsou zranění a psychicky vyčerpaní. Teď však vše závisí na čtyřech mužích: vystrašeném vojínovi povýšeném na kapitána, statečném a odhodlaném lékaři, zlostném mladém seržantovi a nezkušeném novém rekrutovi. Jedinou věcí, která je jim všem společná, je zoufalá vůle přežít. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (114)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Také pravé vojnové šialenstvo, nesílené a akčné. Film je dosť realistický s depresívnymi scénami, no trochu aj filozofuje v štýle, čo si tak vojaci o tom všetko asi mysleli a keď utíchne streľba, koľkých i napadne, či toto všetko dáva vôbec zmysel. Kľudne by som ho porovnal k Čate s menej výraznými hereckými osobnosťami, ale stále dostatočnou myšlienkou, dobrou hudbou i obrazom. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tak často se nestává, aby film s dovětkem "televizní" byl na takové úrovni. A pro tento snímek to pro mě platí dvojnásob, protože děj je zasazen do druhé světové války, konkrétně do roku 1944 a popisuje ne moc známou kapitolu spojeneckého tažení, a to bitvu o Hurtgenwald. Že film produkuje HBO, je znát už od začátku. Realistická a ponurá atmosféra podzimního lesa byla místy až strašidelná. Všude samé bláto a sračky, opravdu to vypadalo skutečně. Navíc je zde k vidění i poměrně dost bojových scén, které jsou na TV film hodně dobré, hlavně bitva o most vypadá výborně. Musím ocenit i snahu tvůrců o co možná nejvěrnější techniku. Takže pro válečné nadšence rozhodně skvost. Ron Eldard dobře zahrál povahu Manninga. To vše dá dohromady jeden z mála dobrých nezávislých válečných filmů poslední doby. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Nejlepší je, když přestaneš přemýšlet. Celá rota je na cestě do pekla.'' Na TV film skvělá záležitost. Sice bych měl pár výhrad k bojovým scénám (zejména k té poslední), to je však hluboce vyváženo celkovou atmosférou a syrovostí filmu. Kulky tu působí téměř reálná zranění. Tady nečekejte žádná červená kolečka na olivovejch mundůrech. Když někomu vletí kulka zátylkem, vyletí obličejem ven a vezme si sebou i kus čelisti... To chladné bahno lesů v Ardenách roku 1944 jsem úplně cítil. V těch mrazivejch hvozdech se člověk cejtil pod psa jen v té provlhlé výstroji, bez kuřiva a o studenejch konzervách. Natož ještě aby útočil na flaky 88 a dobře zakopané tanky s pěchotou. Když vám velení dalo teplý žrádlo, nafasovaly se cigára a rations, bylo jedno jisté. Už brzo se půjde do útoku za Sigfriedovu linii... --- Jsem spokojen, tohle dílo se může směle zařadit do řady těch lepších válečných filmů. Žádný patriotismus, jen prostá touha přežít. 4 zásobníky do thompsonu. * * * * ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Režijní styl Johna Irvina mi moc nevyhovuje, přeci jen si myslím, že americké jednotky za 2.světové nebyly plné samých zbabělců a neschopných důstojníků. Film samotný je však udělaný slušně, bez servítků, bez salutování a řečnění, jen válka a každodenní boj o život. Snímek popisuje surový válečný mlýnek na maso v lesích na belgicko - německé hranici 1944. A speciálně příběh zbabělého a nedisciplovaného vojína, který se postupně stává poručíkem a velitelem čety. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=qGJ9l2gPWIo ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Když utichly trumpety patří mezi jeden z těch zapadlých a ne příliš známých válečných snímků. Výborné obsazení jednotlivých postav táhne celý film. Coby hlavní postava mě zaujal Ron Eldard, který zahrál normálního vojáka. Ron Eldard představovat chladného a rozumně uvažujícího vojáka, který si nehodlal připustit, aby s ním jakékoliv emoce zamávaly natolik, aby nebyl schopný vést svoji četu a zajistit jim přežití. Velmi mě moc zaujala scéna příjezdu a útoku německých tanků. Opravdu děsivá scéna - válka je strašná ve všech podobách. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Fráza "Nobody Dies -(Nikto nezomrie)" je odkaz na knihu a film A Walk in the Sun, kde "Nobody Dies" je motto čaty. Tak kniha ako aj film sa zaoberajú podobnými účinkami vojny na človeka ako "Když utichli trumpety". (Smok)
  • Hlavní postavy filmu jsou z 28. pěší divize, která při bitvě měla největší ztráty. Do konce nasazení v boji byla divize zredukována na třetinu stavu, nejtěžší boje proběhly okolo městs Schimt a Vossenack, kde si divize vysloužila přezdívku „Krvavé vědro“. (liebgott)
  • Bitva v Hurtgenwaldu, která je ve filmu znázorněna (ačkoli v českém dabingu je uváděna bitva v Ardénach), je nejdelší bitva na západní frontě druhé světové války. Probíhala od 19. září 1944 do 10. února 1945. (liebgott)

Reklama

Reklama