Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Když utichly trumpety nás přivádí přímo na bitevní pole, hluboko do bahna a válečného šílenství. Americké jednotky mají za úkol chránit most ostřelovaný nepřátelskými tanky. Muži, kteří jsou již tak ohroženi nebezpečím minových polí, musí čelit smrti číhající na každém kroku, včetně nepřátelských leteckých útoků. Stovky životů jsou ztraceny, a zbylí vojáci jsou zranění a psychicky vyčerpaní. Teď však vše závisí na čtyřech mužích: vystrašeném vojínovi povýšeném na kapitána, statečném a odhodlaném lékaři, zlostném mladém seržantovi a nezkušeném novém rekrutovi. Jedinou věcí, která je jim všem společná, je zoufalá vůle přežít. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (114)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Jsem opět překvapený, co všechno jsem ještě neviděl. Kolik ještě existuje válečných filmů, kvalitních válečných filmů, které jsem ještě neměl možnost vidět, nebo jsem na ně prostě a jednoduše zatím nenarazil. Tohle mě na sledování filmů baví, nacházet pořád další a další snímky, o kterých jsem doposud nevěděl a které oslní, překvapí a člověk pak má skvělý pocit. O to víc je vše intenzivnější, když je film starý už třináct let a přesto tak málo známý. A tím spíš, že film nabízí naprosto všechno, co má válečný film mít. Výborně zvládnuté, nejen ze strany herců, ale i scénář a režie... Válka je prostě krutá, proto nemá cenu přemýšlet, jestli je film jen o boji a střílení, však přesně to taky od válečného filmu očekávám. Jsem opravdu velice nadšen. Na to, že už v dnešní době je 2.sv.v. dost prozkoumána, tak mě dokázal odrovnat film z roku 98, super! 95% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Válečný film, který popisuje jeden z výseků bitvy o Ardeny... Žádný heroismus, patos ani neohrožený hrdina. Manning Rona Eldarda je sobec, kterému nejde o nic jiného než o vlastní přežití. Za tu cenu je ochoten vykonat i bláhový hrdinský skutek... Dobrý dojem z filmu poněkud kazí podivná hudba a také fakt, že příběh postrádá gradaci... I přesto je tenhle snímek zajímavý svým tématem (téma bitvy o Ardeny zase není tak časté) a zejména hereckými výkony. Dobré válečné drama bez velkých efektů a masových scén... A také bez zbytečně klišovitých ikonizací spojeneckého hrdinství. Jen válka a její špína. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

"Jak víte, že zaútočíme? Horké žrádlo, kafe, cigára........Zaútočíme, to je jistý". Asi jsem moc válečných filmů neviděla a ani nejsem kompetentní posuzovat dění na takových bojištích, ale já těm klukům věřila úplně všechno, tu hrůzu a děs v očích Sandyho, jeho nechuť k jídlu. Davidovi jeho rebelii a chuť vypadnout a místo toho chudák získával raketovým tempem vyšší a vyšší hodnost. Od první minuty jsem měla strach a nervy nadranc snad větší než oni a už vůbec si nedovedu představit reál. Ačkoliv se tady kdekdo ohání televizním zpracováním, tak mně je to úplně jedno, protože tak výborný válečný film, který jsem oproti jiným prožívala naopak velmi intenzivně, si z mé strany určitě zaslouží plné hodnocení. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Také pravé vojnové šialenstvo, nesílené a akčné. Film je dosť realistický s depresívnymi scénami, no trochu aj filozofuje v štýle, čo si tak vojaci o tom všetko asi mysleli a keď utíchne streľba, koľkých i napadne, či toto všetko dáva vôbec zmysel. Kľudne by som ho porovnal k Čate s menej výraznými hereckými osobnosťami, ale stále dostatočnou myšlienkou, dobrou hudbou i obrazom. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Další válečný film z roku 1998. Rozhodně lepší než tenká červená linie, ale zase slabší než zachraňte vojína Ryana. Celou dobu jsem čekal ve filmu na nějakou scénu, ze které by mi spadla čelist podobně jako u Ryana. Ta ale bohužel nepřišla tak dávám solidní tři hvězdy s malým pluskem za mojí oblíbenou filmovou tématiku.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Fráza "Nobody Dies -(Nikto nezomrie)" je odkaz na knihu a film A Walk in the Sun, kde "Nobody Dies" je motto čaty. Tak kniha ako aj film sa zaoberajú podobnými účinkami vojny na človeka ako "Když utichli trumpety". (Smok)
  • Hlavní postavy filmu jsou z 28. pěší divize, která při bitvě měla největší ztráty. Do konce nasazení v boji byla divize zredukována na třetinu stavu, nejtěžší boje proběhly okolo městs Schimt a Vossenack, kde si divize vysloužila přezdívku „Krvavé vědro“. (liebgott)
  • Bitva v Hurtgenwaldu, která je ve filmu znázorněna (ačkoli v českém dabingu je uváděna bitva v Ardénach), je nejdelší bitva na západní frontě druhé světové války. Probíhala od 19. září 1944 do 10. února 1945. (liebgott)

Reklama

Reklama