Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Když utichly trumpety nás přivádí přímo na bitevní pole, hluboko do bahna a válečného šílenství. Americké jednotky mají za úkol chránit most ostřelovaný nepřátelskými tanky. Muži, kteří jsou již tak ohroženi nebezpečím minových polí, musí čelit smrti číhající na každém kroku, včetně nepřátelských leteckých útoků. Stovky životů jsou ztraceny, a zbylí vojáci jsou zranění a psychicky vyčerpaní. Teď však vše závisí na čtyřech mužích: vystrašeném vojínovi povýšeném na kapitána, statečném a odhodlaném lékaři, zlostném mladém seržantovi a nezkušeném novém rekrutovi. Jedinou věcí, která je jim všem společná, je zoufalá vůle přežít. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (114)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tak často se nestává, aby film s dovětkem "televizní" byl na takové úrovni. A pro tento snímek to pro mě platí dvojnásob, protože děj je zasazen do druhé světové války, konkrétně do roku 1944 a popisuje ne moc známou kapitolu spojeneckého tažení, a to bitvu o Hurtgenwald. Že film produkuje HBO, je znát už od začátku. Realistická a ponurá atmosféra podzimního lesa byla místy až strašidelná. Všude samé bláto a sračky, opravdu to vypadalo skutečně. Navíc je zde k vidění i poměrně dost bojových scén, které jsou na TV film hodně dobré, hlavně bitva o most vypadá výborně. Musím ocenit i snahu tvůrců o co možná nejvěrnější techniku. Takže pro válečné nadšence rozhodně skvost. Ron Eldard dobře zahrál povahu Manninga. To vše dá dohromady jeden z mála dobrých nezávislých válečných filmů poslední doby. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

"Ešte raz sa na mňa usmejete a vykopnem vám zuby." Kvalitná vojnová dráma, v ničom nezaostávajúca za svojimi kino bračekmi. Vie ponúknuť neošúchaný pohľad na vojnu a výprava je naozaj slušná. Zaujímavá práca s charaktermi a témou správnych rozhodnutí. Film o hľadaní hranice ľudskosti, ktorý v podstate nemá chyby ale ani sa nesnaží šokovať... ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Jsem opět překvapený, co všechno jsem ještě neviděl. Kolik ještě existuje válečných filmů, kvalitních válečných filmů, které jsem ještě neměl možnost vidět, nebo jsem na ně prostě a jednoduše zatím nenarazil. Tohle mě na sledování filmů baví, nacházet pořád další a další snímky, o kterých jsem doposud nevěděl a které oslní, překvapí a člověk pak má skvělý pocit. O to víc je vše intenzivnější, když je film starý už třináct let a přesto tak málo známý. A tím spíš, že film nabízí naprosto všechno, co má válečný film mít. Výborně zvládnuté, nejen ze strany herců, ale i scénář a režie... Válka je prostě krutá, proto nemá cenu přemýšlet, jestli je film jen o boji a střílení, však přesně to taky od válečného filmu očekávám. Jsem opravdu velice nadšen. Na to, že už v dnešní době je 2.sv.v. dost prozkoumána, tak mě dokázal odrovnat film z roku 98, super! 95% ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Nie každý vojak túži byť hrdinom. Niektorí vojaci sa snažia iba prežiť a do ničoho sa príliš neženú. Ale dá sa im to vyčítať? Kto by sa hrnul do beznádejného útoku proti delám a tankom, cez mínové pole, brodiac sa blatom a hmlou? Dusná atmosféra neustáleho ohrozenia je spracovaná skvele a aj napriek tomu, že ide o televízny film, je aj technické spracovanie na vysokej úrovni. Fanúšikom vojnových filmov vrelo odporúčam. 70% HBO MAX ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Válečný film, který popisuje jeden z výseků bitvy o Ardeny... Žádný heroismus, patos ani neohrožený hrdina. Manning Rona Eldarda je sobec, kterému nejde o nic jiného než o vlastní přežití. Za tu cenu je ochoten vykonat i bláhový hrdinský skutek... Dobrý dojem z filmu poněkud kazí podivná hudba a také fakt, že příběh postrádá gradaci... I přesto je tenhle snímek zajímavý svým tématem (téma bitvy o Ardeny zase není tak časté) a zejména hereckými výkony. Dobré válečné drama bez velkých efektů a masových scén... A také bez zbytečně klišovitých ikonizací spojeneckého hrdinství. Jen válka a její špína. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Fráza "Nobody Dies -(Nikto nezomrie)" je odkaz na knihu a film A Walk in the Sun, kde "Nobody Dies" je motto čaty. Tak kniha ako aj film sa zaoberajú podobnými účinkami vojny na človeka ako "Když utichli trumpety". (Smok)
  • Film sa natáčal v exteriéroch v Maďarsku a v budapeštianskych štúdiách. (Smok)
  • Hlavní postavy filmu jsou z 28. pěší divize, která při bitvě měla největší ztráty. Do konce nasazení v boji byla divize zredukována na třetinu stavu, nejtěžší boje proběhly okolo městs Schimt a Vossenack, kde si divize vysloužila přezdívku „Krvavé vědro“. (liebgott)

Reklama

Reklama