Reklama

Reklama

Pravdivý příběh Ivety B.

(TV film)
  • Česko Tajemství Ivety Bartošové
všechny plakáty

Obsahy(1)

Původní pořad stanice obsahuje unikátní zpověď Ivety Bartošové a zachycuje její osud očima kolegů, přátel a spolupracovníků. Dosud nezveřejněné záběry ze života zpěvačky.

Příběh Ivety Bartošové, důsledně sledovaný bulvárem a v některých okamžicích i kriminální policií, vynesl zpěvačku mezi nejstabilnější jistoty českého tisku. V letech 1997 – 2000 její titulní strana zaručovala společně s Dagmar Havlovou a Lucií Bílou největší náklad nejen bulvárního deníku Blesk, ale také dalších společenských médií. Medializace příběhu bulvárem Ivetě zvýšila cenu na trhu – za koncertní vystoupení si mohla účtovat až trojnásobek dosavadní částky. Po závratném comebacku a bizarní svatbě s producentem Jiřím Pomeje však přišel pád na samotné dno, potíže s alkoholem a naprostá společenská diskreditace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je skvělé, že barrandovské dokumenty nejsou jen sterilní schématické obrazy známé z ČT2, ale ani vševědoucí senzace ve stylu Primy. Na stranu druhou konkrétně v tomhle dokumentu není nic nového, nic objevného, žádné zvlášť vypíchnuté téma, jen pozvolna plynoucí bilance kariéropisu Ivety B. Pokud člověk stráví sám hodinu na YouTube, tak bohužel pro barrandovské zpracování dojde k mnohem kompaktnějšímu obrazu. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Až nekonečný příběh dnešního léta ukázal, jak hluboko se dá padnout s lahvinkou v ruce:-) Nešťastná Uhříněvská pěnice, která si asi už nevzpomíná, že kdysi měla jméno a hlas, se propotácela k hořkému předpeklí a v prochcaných teplákách čeká na cucíčka, aby alespoň udržela stolici, když už ne myšlenku. Ne že bych jí někdy měl rád, to proboha ne, ale i tak je mi jí, když vidím jak jí rvou na kusy bulváry, Nova a Rychtář, tak nějak lidsky líto. R.I.P, Džambulko:-DDD ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ivíku,kořalku sebou nemám, ale to je jedno. Mě si stejně nikdy neokouzlila svým zpěvem. Co s tebou tedy? Dokument nic moc, tobě to v něm taky neslušelo, stopy po odulosti znatelné. Vykládala jsi o své kariéře, láskách, nepovedených vztazích a dalších věcech. To všechno si podstoupila asi z důvodu "očištění". Odpad ti nedám. Budeš hrát v horůrku Poslední výkřik a já každý neobvykly filmový počin vítám, zvláště horor po česku může být ukrutně šílený v tom dobrém slova smyslu. Takže třeba to nebude propadák a ty zazáříš filmově, když už pěvecky nemáš co nabídnout. Podle mě hodně slabý dokument čí spiše zpověd s nalitou Ivetou nebo těsně po vystřízlivění, ale jedno z toho určitě podle gest, mluvy a výrazu ve tváři. Viděno na Barrandov tv. 20% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bartošové je škoda. Bývala to pěkná holka a dobrá zpěvačka. Dokonce se jí i dvakrát podařilo úspěšně vrátit na hudební scénu. Život se s ní ale moc nemazlil. Když seděla opuchlá v tom křesle a vyprávěla, člověk se až lekl, jak vypadá. To nejhorší v podobě Rychtáře a novinářských hyen však na ní teprve čekalo – nepočítám-li smrt o dva roky později. Teď po letech jí už hanit víc nebudu, ale nakonec posrala, co mohla. Obrovská škoda velkého talentu! ()

fleker 

všechny recenze uživatele

Když v roce 2008 vyhrála slavíka v kategorii "skokan roku", hned mi bylo jasný že ještě neřekla poslední slovo. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Sterilita, nicota, nezábavná šeď. V první řadě je na místě všimnout si zjevného nedostatku autorských práv, protože nejslavnější zmíněné písně tu zaznívají v moderních a hlasově nijak oslnivých úpravách (včetně debilně lascívního klipu Víš, lásko z roku 2002 k písni o patnáct let starší nebo ukňourané prezentace Léta z Koncertu hvězd na Žofíně), přičemž archív ČT je jistě mnohem bohatější, aby ukázal národu, že kdysi Iveta opravdu vypadala a uměla. Kolegové a spolupracovníci se tu vyjadřují servilně a se spasitelskou shovívavostí, příznačné (i když pochopitelné) je, že všichni tu mluví o Ladislavu Štaidlovi kromě samotného Štaidla. Ivetka dojemně vypíchla zásadní a notoricky známé momenty úmrtí Petra Sépešiho a narození Artíka. Zcela nesmyslně akcentovaná jediná filmová role ve Svatbě upírů (!), stejně tak scestný je výkřik o comebacku století a královně popu v roce 98. Tak takhle ne, přátelé z Barrandova, comeback století absolvovala až o dva roky později Helena s Dlouhou nocí. K zamyšlení zůstává snad jen Ivetin zamrzlý úsměv zcela v závěru. No, já tenhle quazidokument nevyhledával, to jsem jenom na youtube zadal "Iveta Bartošová". Protože kdysi jsem ji zbožňoval a její staré písně mám dodnes vážně rád. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Kdo je Iveta jsem se zase nedozvěděl...je to spíš hudební klipový pořad...Myslím že spáchat to Prima šli by víc na dřeň... ()

alyssa18 

všechny recenze uživatele

Celá ta komedie kolem Ivety Bartošové mi už řádně lezla na nervy, ale když jsem se podívala na nějaké starší klipy a vzpomněla jsem si, jak jsem ty písničky měla v dětství ráda, tak jsem si uvědomila, že je mi jí vlastně hrozně líto. Je to až neuvěřitelné, jak se taková krásná ženská změnila v to, čím je dneska. Přeju jí, aby se z toho konečně vyhrabala a z úcty sama k sobě začala žít v poklidu a hlavně - v soukromí. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Když to vidí člověk po letech, tak ho zamrazí třeba u záběrů, kde je Muk, Pomeje a Iveta. Všichni odešli. Pod pozlátkem, jak to tak bývá se skrývá hodně ošklivých démonů. Dokument špatný, tak za 30%. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem obdivovatelem Ivety B. nebyl, na můj vkus byla moc přeslazená. To Jana Robbová byla talentovanější zpěvačka, ale i její kariéru zničil alkoholismus. Zájemcům o osudy zpěvaček a hereček, jakož i zpěváků a herců, doporučuji následující literaturu: Slavičí osudy od Miroslava Graclíka (Praha 1999), Vzlety a pády slavných českých žen od Roberta Rohála (Praha 2003), Legendy československé populární hudby, 70. a 80. léta od Roberta Rohála (Praha 2014), Hvězdy československého popu 1 od Miroslava Graclíka (Praha 2016) a další podobné knihy od zmíněných autorů. ()

elisheva 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že je dokument pojatý nebulvárně. Ale jinak se jedná vesměs o sestřih vystoupení Ivetky Bartošové... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nakolik je tento pravdivý příběh kdysi mladé, krásné a talentované popové princezny opravdu pravdivým, zná odpověď pouze sama Iveta Bartošová. Jisté je však jedno, tento původní dokument stanice TV Barrandov nejde ani trochu na dřeň a kdo očekával (stejně jako já) nějaký ten „bulvárek“ byl dozajista zklamán. Obtloustlá karikatura bývalé krásky se záměrně vyhýbá nejpikantnějším záležitostem svého života (nebo se jich dotýká pouze okrajově) a radši se zabývá věcmi „ne tak škodlivými“. Stejně tak přizvaní známí, kolegové, lidé z branže či renomovaný psycholog se ve svých komentářích záměrně drží u zdi a ani od jednoho se na plnou hubu nedočkáme toho, co stejnak celý národ ví, díky čemuž se z intimní zpovědi celoživotní oblíbenkyně bulvárních plátků stává jenom malá večerní rekapitulace dosavadní zpěvaččiny kariéry. ps: pokud jsou zvěsti zlých jazyků alespoň zpola pravdivé, za natočením této „osobní výpovědi“ stojí jen a pouze honorář čtyřicet tisíc korun, který bývalá zlatá slavice v současné životní situaci, jako když najde. ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Aj na počesť Ivety, som si dokument pustila ešte raz a zdvíham hodnotenie. Smutný príbeh veľkej hviezdy s fatálnym koncom, ktorý však v dokumente ešte nieje zachytený. R.I.P. Iveta ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Má chuť řvát na všechny okolo "Nechte už tu Ivetu sakra být!" se neustále zvyšuje. Ano, je to sice zajímavý příběh, ale upřímně, nebylo už toho dost? Musí být lidé skutečně takové hyeny a neustále slídit, pátrat a šťourat okolo téhle zpěvačky, z níž se díky její labilní povaze, alkoholu, práškům a kdo ví, čeho ještě stala v podstatě před zrakem celého národa troska? Já... vážně nevím. Dokument byl samozřejmě zajímavý (i když možná až příliš povrchní a neaktuální (přeci jenom, vynechat rok staré události působilo zvláštně)), nemohu se však zbavit pocitu, že je poplatný současnému zájmu o aktérku samotnou. Vlastně začínám mít takový pocit, že Bartošová je z pohledu bulváru jakousi českou obdobou princezny Diany (zní to šíleně, nicméně když se to celé zjednoduší, je to bohužel tak). Samozřejmě hezky česky pokroucenou obdobou. Hrůza... ()

boni odpad!

všechny recenze uživatele

Poslední křečovitá šance o přiživení se na dříve slavném jménu, které už v té době bylo každému jen pro smích, jedné z našich nejtalentovanějších, leč bohužel zároveň nejhloupějších zpěvaček. Naprosté dno všeho, co se samonazývá dokumentem. __ Rychtář není pivo, Rychtář je vrah! ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Tehdejší pěkné songy. Dokument mohl jít hlouběji. Je však jasné, že Iveta mluvila v podstatě jen o těch věcech, které uznala sama za vhodné. Na pány Tříska & Martucci se jaksi nedostalo. ()

Binne 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z dokumentů, ze kterého mi je úzko ještě teď. Jedná se o komplikovaný příběh, který je velmi jednoduché odsoudit, stejně jako paní Bartošovou - mnohem těžší je zamyslet se nad naší společností jako takovou. Iveta se mi jeví v mladí jako velmi křehká dívka, inteligentní a bez sebevědomí. Nejen evidentně komplikovaný vztah, který dívka chová sama k sobě ale zároveň i k mužům se nepěkně odrazil na jejím budoucím životě. Fakt, že se jedná o zajímavou osobnost, které se v životě stali příběhy, které se prostě "prodávají" svědčí o tom, proč se Iveta stala tolik oblíbenou obětí médií. Fakt, že dívka nebyla sebevědomá a média tomu moc nepomáhala neustálým hledáním chyb a skandálů dopomohlo k tomu, že o sobě Iveta neustále pochybovala. To a velmi špatný vztah k mužům vedli k tomu, že si připadala méněcenná a bohužel své problémy řešila alkoholem. Nebyla to ale jen alkoholička, která má špatný vkus na muže. Byla to nesmírně talentovaná, krásná, milá žena, která milovala svého syna. Na dokumentu mě překvapilo hned několik situací, ale nejvíce ta, kde k Ivetě k domu přijde kdosi, kdo působí jako alkoholik žijící několik let na ulici a začne tam před médii Ivetu soudit - a oni mu poskytují prostor. V záběru se objevuje Iveta, která k muži přistupuje velmi mile a tolerantně, chce znát jen vysvětlení jeho názoru na ni. PROČ? Proč sis Iveto myslela, že tenhle člověk má právo tě vůbec soudit? Tohle není jen o jednom člověku, je to příběh o našem světě, o našem charakteru a o naší společnosti. ()

Diskantka 

všechny recenze uživatele

Po vypití tří lahví vína ve dvou lidech a shlídnutí tohohle, sme se shodly, že upečeme Ivetě koláč a budeme jí chránit před zlem dnešní doby. ()

Reklama

Reklama