Reklama

Reklama

Blood

  • Velká Británie Blood - You Can't Bury the Truth
Trailer

Obsahy(1)

Blood je temný thriller, mapujúci morálny kolaps rodiny policajtov. Príbeh pojednáva o dvoch bratoch policajtoch, ktorí sa rozhodnú vziať spravodlivosť do vlastných rúk a zabijú človeka podozrivého z brutálnej vraždy. Situácia sa zamotáva, keď musia vyšetrovať vraždu, ktorú sami spáchali. To ich uvrhne do chaosu a navyše sa nad celým prípadom vznáša tieň ich otca, ktorý je tiež bývalý policajt.
Režisérom thrilleru je majster gotického hororu Nick Murphy (Awakening). Vo úlohách bratov sa predstavia Stephen Graham (Piráti z Karibiku: V neznámych vodách, This is England) a Paul Bettany (Da Vinciho kód, Dogville). Otca dvoch policajtov si zahrá Brian Cox (Trója, RED) a v úlohe Roberta Seymoura sa predstaví Mark Strong (Kick-Ass, Sherlock Holmes). (ywo666)

(více)

Recenze (32)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre zahraná psychologická krimi, ktorá začína ako klasická detektívka s vyšetrovaním vraždy študentky, ale čoskoro sa zmení na hutnú atmosférickú štúdiu rozkladu osobnosti. Briti vládnu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Solidní psychologické krimi/drama. Dobří herci v až moc přimočarém příběhu, kde všechno směřuje do známých vod. Třeba klasický motiv oběti - našeptávajícího ducha je spíš úsměvný a ubrečené finále nic moc. Bettany je ošem výborný. Jinak Mark Stong by měl změnit agenta, ty jeho vedlejší role "charizmaticky zachmuřeně koukám" už jsou otravné. Pokud máte rádi tuhle chladnou britskou školu, určitě zkuste trochu přehlédnuté Shadow Dancer ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TENHLE PŘÍPAD BUDE POŘÁDNĚ TĚŽKÝ OŘÍŠEK“... /// Tak jo. Brácha sejmul hajzla. (Dobrá – tak polovičního. Ale hajzl to byl!) A teď maj tajemství (né s hajzlem – s bráchou!). No, ale moc jim to nejde… Psychologický(?) pohnutky, trápení, zmatkování, mozkovej kolaps. To všechno se asi děje, když máte kurevský tajemství a stejně velký výčitky. Svědomí. Moc mě to nebere. Nečeká se na vraha, ale na to, až to praskne. S některýma tajemstvíma se fakt blbě žije. A ani nemusíte bejt Dexter. (nebo snad právě proto!?) Pomůže, když se svěříte? Televizní (BBC) drama o svědomí, bratrský lásce a nemocným taťkovi (a jedný mrtvole). Hledání hlubiny lidský duše … ale nic z toho tu není rozehraný tak, aby ste si to pamatovali dýl jak já. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když někoho sejmu, tak se svěřím bráchovi! 2.) Thx za titule ,,Arcticanfan“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vskutku "temný thriller" !! Pro mě jednoznačně zklamání na plné čáře, s thrillerem to nemělo společné vůbec nic. Jedná se o konverzační Drama/Krimi s velice pomalým tempem bez Atmosféry! Bez napětí ! Bez Gore! Ve filmu nebylo nic, co by mě potěšilo, kdyby se objevil aspoň nějaký TWIST! Takže další triviální,nudná záležitost, na kterou si už zítra nevzpomenu.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I přes vábivý úvod nečekejte krimi - spíše mistrovsky zahranou sondu do života lidí zasažených pocitem viny, v níž především Bettany skvěle vystihuje roztříštěnou mysl člověka, jehož nekompromisně trýzní vlastní svědomí. Když je čisté, je ten nejlepší polštář, ale proč je Příroda taková nespravedlivá svině, že toho, kdo jej má, trestá mnohem intenzivněji, než toho, kdo jej postrádá? To je podobné jako se Strongem. Zatímco jiní musejí hrát ze všech sil, aby přesvědčili o síle vlastního charismatu, mu jen stačí, že je.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Áno , temná a kurevsky dobre odohraná rodinná policajná práca, ktorej réžia spoľahlivo doľaďuje výsledný zážitok ( Murphy je in ). Spokojná. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn britská kriminálka s výbornou atmosférou a ještě lepším obsazením. Slušný námět se však postupem času čím dál více rozmělňuje a rozpadá se jen na čím dál iritující emocionální výlevy, v nichž pořád někdo brečí. A to je vzhledem k výtečně natočené první hodince velká škoda. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Spíše komorní thriller o bratrech policajtech, kteří vyšetřují vraždu, kterou sami spáchali. Film se více zaměřuje na důsledky než samotné vyšetřování, což občas vede k nepříjemnému zpomalení, jinak atmosferické detektivky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tady nastoupilo zklamání. Drama dvou bráchů, kteří se nemohou vyrovnat s tím, že vzali spravedlnost do vlastních rukou a -spoiler- trochu se sekli. Příběh sám o sobě by zase nebyl tak špatný, kdyby se po většinu filmu nehrálo na výčitky svědomí. Bettany má takřka celou dobu výraz člověka zahnaného do kouta ( i když v něm ještě není) a z Grahama jsem měl pocit, že každou chvíli zešílí. To je unavující. Navíc se mi nechce věřit, že by se dva kriminalisté nedokázali zbavit těla beze stop. Blood nemělo hrát na psychologii, ale spíše na kriminální stránku věci a nechat oba bratry bez emocí zahlazovat stopy a zároveň dělat chyby. Možná, že by to pak nepůsobilo tak originálně, ale rozhodně by to bylo pro širší divácke vrstvy atraktivnější. 30% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ups, překvápko. ~ Nečekané překvapení. Strong typický, nemusí moc hrát, aby hrál, stačí když se ikonicky nepohybuje, jen sedí nebo stojí, stačí, když je. :) Graham a Cox zahráli taky dobře dobře, ale Pal Bettany si tady výborně vystřihl roli detektiva, který má, bohužel pro něj i své okolí, svědomí. A to ho sžírá a deptá a ničí. o co jednodušší by všechno bylo, kdyby to Ben Crompton fakt udělal... Ale na to se v reálu nehraje a jedna pitka a blbý nápad s vidinou konání a urychlení dobra dokáže posrat i netušené. ~ Překvapivě mrazivý psychothriller, kde vlastně vůbec nejde o úvodní čin. Svědomí je svině a jeho absence není pro každého. ~ Kdyby si tak problémy nestačily rychle svléknout kabát a vítr je odfouknul do moře... ~ 3,5* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britské krimi, které má celkem dobré obsazení a zajímavé východisko. Bratři policajti vezmou spravedlnost do svých rukou a pak sami musejí vyšetřovat zločin. Na první pohled výborné, po zhlédnutí se mohou dostavit rozpaky. Vyhrocené scény vyvěrají z moře klidu, v kterém se snímek plácá. Je to kontroverzní, ale přitom je to celkem nezáživné. Čekáte, až přijde konec, ten se dostaví, a vy na snímek asi celkem rychle a ne až tak neochotně, zapomenete. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Blood měl být temným thrillerem, mapujícím morální kolaps rodiny policajtů. Pominu-li fakt, že temným tento snímek je možná jen naoko, tak řeči o kolapsu něčeho, čím zdejší rodina zjevně nikdy neoplývala, jsou bohapustou frází. A bohapustým (nerozuměj temným) a koneckonců i tou frází je taky tento film. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Přiznám se ,že sem to do konce nevydržel.Děsně utahaná věc,ve který se toho děje asi tolik,jako když budete v noci devadesát minut čumět do popelnice.Potřeba lidiček na podobný nicotný prdy vůbec nepobírám.Stejný jako brokolice k obědu.20%. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Film chce nalákat na chytlavej název Blood, ale krve se tam moc nedočkáme, spíš jenom po kapkách, než v kalužích. Spíš mi to tady přijde krev ve smyslu pokrevní, rodinná krev. A to je právě ten problém, kterej mi udělal nudu. Očekávání se totiž nenaplnilo a místo masakru dostanu docela suchou krimošku. Nevim proč, ale za prvé mi to místama přišlo jak retro a za druhé jak remake, i když ani jedno není pravda. Příběh nezaujal, vykreslení postav a jejich myšlení nepřesvědčilo. Herecky průměr, filmově záděr. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Len veľmi priemerný, ničím inovatívny krimi-thriller, ktorý by bol zapadol prachom nebyť skvelých hercov. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Příliš schématický a nečekaně špatně zahraný nepodarek v duchu rádoby ambiciózních projektů ČT. Zkrátka: Na vodě. (1,5*) ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Emotivní, pěkně vygradované, příjemné překvapení, fakt že jo. Dva policisté mají podezření, že mladou dívku zabil místní podivín. Rozhodnou se vzít spravedlnost do svých rukou, zabijí ho, aby vzápětí zjistili, že skutečným vrahem je někdo jiný. Psychická válka nervů začíná, hlavní hrdinové cítí vinu, ztrácejí nad sebou kontrolu, nehledě na to, že oběť všude vidí. Zajímavý, psycho-thriller, by snesl i klidně delší stopáž. Pořád se tu něco děje, opravdu jsem se ani chvilku nenudil, herecké výkony jsou velmi přesvědčivé a vše graduje do pěkného finále. Zajímavé jsou okamžiky zkratového jednání hlavních hrdinů v okamžicích, kdy ztrácejí nad celou situací kontrolu. Jinak se film neutápí v nějaké extra složitosti, děj je vcelku přímočarý. Jak se říká, v jednoduchosti, je krása, ovšem současně tato "jednoduchost" nesouvisí s primitivností. K tomu má "Blood" setsakra daleko. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako klasická detektivka a přerostlo to v psychologický thriller. No čekal jsem, že tam bude mít víc prostoru Strong, ale nakonec mi ani nevadilo, že se to zaměřilo na Bettanyho, protože to zahrál dobře. Celkově to je docela povedené, ale mě to zrovna moc nesedlo. 60% ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Chápu, že mezi borcem ze Scotland Yardu a policajtem odněkud z Upperdownu může být rozdíl, ale takováhle emocionální a psychická labilita? ()

Reklama

Reklama