Reklama

Reklama

Život Adèle

  • Francie La Vie d'Adèle - Chapitres 1 et 2 (více)
Trailer 1

Film se silným tématem o milostném vztahu mezi dvěma mladými ženami natočil tunisko-francouzský režisér Abdellatif Kechiche a hlavní role ztvárnily mladé herečky Adele Exarchopoulosová a Léa Seydouxová. (oficiální text distributora)

Recenze (480)

2Bullets4U 

všechny recenze uživatele

Měl jsem trochu obavy z tohoto filmu. Bál jsem se, s jakou tváří se nám představí. Překvapil mě. Ano, opravdu, bylo to pro mě velice milé překvapení. Totiž už po pár prvních záběrech mě dokázal film vtáhnout do děje. Není to ani tak jeho filmařskou kvalitou, ale spíše tou jeho adaptací. To jak surově, přitom přirozeně na diváka působí, je až místy neuvěřitelné. Některé pasáže vám mohou zcela přesně přiblížit i váš život a dívat se na něj ze třetí osoby je opravdu zajímavé. V jistých úsecích filmu může divák doslova prožívat napětí, emoce a pocity nejen hlavní hrdinky, čehož si na tomto snímku velice cením. Díky tomu celé tři hodiny rádi prožijete po boku Adele. Avšak chápu, že ne každý divák se v tomto filmu najde. Právě ta suchost, přirozenost, to, jakým způsobem je zde zachycen běžný život normální dívky, může být pro někoho kamenem úrazu... ()

JuliaChang 

všechny recenze uživatele

Nejvíc strhujícím momentem pro mě bylo setkání Adele a Emmy po letech. Ztráta milované osoby, to, jakým způsobem ji herečka procítila, zapříčinilo, že jsem se do role sama vcítila (umocnila to navíc zkušenost s prožitím něčeho podobného)... Detaily tváře hlavní hrdinky jsou delicious, protože ona je ták kouzelná:) ()

cipokomon 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda, žádná sexy baba.... rozvleklý jako sviňa, prostě nuda. Neměl jsem sílu to dokoukat, manželka to přežila, ale trpěla. ()

domceek 

všechny recenze uživatele

Necenzúrovaná makro špionáž do života takej obyčajnej francúzkej lezbičky. Nijak zvlášť sa nesnaží hackúť do mojej hlavy, ale otvorene a úprimne dovoľuje, aby som sa hakla do jej. A za tri hodiny reality show som sa cítila trochu divná, že som vlastne heteráčka. ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

Len z času na čas sa nájde film, ktorý dokáže takto zhmotniť emócie a preniesť ich na diváka. Spôsob, ktorým nám Kechiche príbeh predkladá je sympatický najmä tým, že sa neriadi všetkými klišé, ktoré by sme mohli očakávať. Nerieši sa tu coming out, konflikty s rodičmi, nepochopenie z pohľadu spoločnosti, jednoducho sledujeme príbeh lásky 2 ľudí. To, že sa jedná o ženy je akosi nepodstatné. Samozrejme, je tu istý bonus pre mužského diváka, nakoľko sa pohybujeme na tenkom ľade, kde by sme mohli niektoré scény nazvať softpornom. Čo sa režisérovi podarilo, je výber predstaviteliek. A to hlavne nádhernej Adele Exarchopoulos. Jej úsmev, oči a celkový vzhľad je naozaj potešením pre každé oko. Aj vďaka nej na tento zážitok tak skoro nezabudnem. ()

Epco 

všechny recenze uživatele

Stretli sa, zalubili sa riadne sti to rozdali, alebo naopak. Boli spolu, neboli spolu a tak. Vyborne zahrata vztahovka, alebo nudny roztahany art. Aj to aj to, pre mna film na ktory si o tyzden ani nespomeniem. ()

111a111 

všechny recenze uživatele

Otrasne zrežírované, ešte horšie zostrihané, plno zbytočných scén... Vo výsledku brutálne nudné a uspávajúce. ()

damatuza 

všechny recenze uživatele

Moja srdcova zalezitost. Vobec ma nenudi pozerat sa 3 hodiny na detailny pohlad ust prezuvajucich susto spagiet, na uprimny srdcervuci plac sprevadzany pojedanim vlastnych sekretov z nosa.. Az bolestivo realisticky pohlad na lasku v inom podani. Bez ohladu na to, ci ide o par heterosexualny, alebo homosexualny, toto sa proste v laske a vztahoch naozaj stava. Iskru tomu pridava skutocnost, ze je to este o kusok komplikovanejsie, kedze mlada studentka este vo veciach orientacie nema uplne jasno. Nadherny pribeh, nevsedne-no velmi putavo spracovany. ()

Logicomix 

všechny recenze uživatele

Tenhle film sbíral ceny, ale nevím proč. Je to průměrné lesbické vztahové drama s nadprůměrnou délkou. Obě herečky v hlavních rolích hrají dobře a jsou pohledné. To je důležité, protože titulní postavu Adele sledujeme celou dobu pěkně z blízka. Ony „šokující“ sexuální scény nemůžou žádného průměrného muže s připojením k internetu rozrušit. A už jsem viděl v jiných filmech mnohem zajímavější sex. Další problém je naprosto tuctový příběh. Vztahové drama má obvykle pět možných konců: jeden umře, druhý umře, oba umřou, rozejdou se nebo nakonec zůstanou spolu. V případě tohoto filmu došlo na jednu ze dvou nejobvyklejších variant. Hybatelem krize vztahu je pochopitelně nevěra, která je ovšem odůvodněna tím nejméně zajímavým způsobem: "Cítila jsem se sama." Holka kup si kočku! Největší zabiják tohoto filmu je ovšem jeho délka. 179 minut je k nepřežití. Pokud toužíte po skutečném „jinak orientovaném“ dramatu, doporučuji třeba „Kluci nepláčou.“ ()

bohyyy 

všechny recenze uživatele

FADE TO BLUE. Asi nejzajímavější a nejpropracovanější použití barev pro vyprávění příběhu (SPOILERS!) od We Need to Talk About Kevin._____ Kechice snímáním postav většinu času v detailech, použitím výhradně diegetické hudby (až na poslední scénu) a rozbitím klasické dramatické stavby, kdy nechává scény plynout déle než je normálně zvykem, vytváří nebývale silný pocit volného plynutí života a iluzi reality. TOTÁLNÍ IMERZE. Pro ně nejvíce pohlcující zážitek, jaký jsem kdy u filmu měl, na jehož konci jsem měl pocit, že znám Adéle líp než kohokoli z mých přátel. ____ A to hlavně díky její představitelce. To, co předvádí na plátně Adèle Exarchopoulos, je dechberoucí, v 19 letech podala nejenom nejlepší výkon roku 2013 (a to jsem si myslel, že Cate Blanchett tehdy nikdo nemůže sahat ani po kotníky), ale pro mě jeden z nejlepších výkonů, které jsem kdy viděl - intuitivní, úžasně syrový, naprosto nebojácný a nejen fyzicky, ale hlavně emocionálně zcela obnažený - pro ni asi životní role, kterou bude asi hodně obtížně překonat, ale moc rád bych se mýlil. ZELená a FIAlová ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Životní cyklus jednoho intenzivního vztahu v kostce, bez hollywoodského cukrkandlu a s únosnou mírou francouzské intelektuálštiny. Že se jedná o "lesbický" film, nemá na jeho přesvědčivost naprosto žádný vliv. Moment, kdy se Emma s Adele sejdou s odstupem, který stačí na to, aby vyprchala zloba, ale ještě je brzo na to, aby vyprchala vzájemná přitažlivost, a Emma řekne Adele: "Cítím k tobě neskutečnou něhu", je pro mě vrcholem filmu. ()

90125 

všechny recenze uživatele

Objektivne vzato je to kvalitny film, ale mna moc nebavil. Tri hodiny nudnej zivotnej reality. To co sa v tomto filme udeje, by sa hravo zmestilo do 80tich minut. Bolo to zdlhave, az prilis realisticke, az prilis ako zo zivota. A skutocny zivot byva nudny. Ziadna filmova stylizacia alebo dramatizacia, len odsledovana realita. Velmi spontanne, prirodzene vedené dialogy, skvela herecka, vlastne vsetci herci. Tito akoby vobec nehrali, len boli. Je to ale stale len jedna rovina a ja potrebujem od filmoveho pribehu viac. 18tka hlada svoju sexualitu, svoj zivot. Ani dobre natocene, odvazne eroticke sceny moj zaujem o tento film nezvysili. Ani som sa nestal vacsim fanuskom spagiet, ktore sa v tomto filme neustale pojedaju. 53 % ()

Signore 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení filmu jsem si musel položit otázku, zda excesivní délka a množství (dlouhých) sexuálních scén nejsou samoúčelné, přičemž jsem dospěl k závěru, že nejsou! Samozřejmě že by se to dalo sestříhat na poloviční stopáž a dějová složka by tím nijak neutrpěla, ale pak by se veškerá síla tohoto snímku dozajista vytratila. Navzdory své zdánlivé rozvleklosti film totiž funguje jako dokonale vyladěný stroj. Ale každopádně je třeba být na tento snímek patřičně naladěn. ()

Zaba 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Baví mě, jak jsou francouzké filmy hezky syrové. Téma opravdu ožehavé, ale naprosto dokonale zpracované. Jen jsem se utvrdila v tom, že francouzká kinematografie je přesně to, co mě jako divačku uspokojí. Můžu doporučit, rozhodně to nebyla nuda. Naopak! ()

tata22 

všechny recenze uživatele

Velká síla. Skvělé herecké výkony, naprostá syrovost a opravdovost. Vskutku umělecko-psychologický film podle mého gusta. Je pravda, že 3 hodiny jsou jen pro otrlé, a že děj se táhne tak pomalu, že pomaleji by to už asi nešlo ale zjevně to k tomu filmu patří. Myslím, že se výrazně odlišuje od běžné filmové produkce a Zlatá palma je určitě na místě. Marně pátrám v paměti kdy jsem něco podobného viděl a mám za to, že asi ne. Je to vskutku originální přístup k poměrně složité látce a určitě jeden z nejlepších filmů o lásce, co jsem kdy viděl. Rozhodně doporučuji všem milovníkům filmu, toho opravdového, takového jaký film ze své podstaty má být. A to tenhle vážně je.... ()

PaulBarva 

všechny recenze uživatele

Na komiksy jsem čím dál víc alergickej. Pytlíček předsudků se začíná plnit, ačkoliv se neustále snažím o vyprázdnění. Ale tohle dílko je naštěstí jiný než klišoidní romanťárny. Asi fakt stačí lesbický téma a dívám se na to úplně jinak. Páč bejt to o chlapech, nedokoukal bych to... ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Vcelku ťažké dielo na psychiku, ktoré má zložitú tému, ktorá rozhodne nie je po chuti každému a mnoho ľudí sa k nemu otáča chrbtom. Herecky však famózne zahrané, sexuálne scény vyhrotené na maximum, len tých dlhých záberov ticha bolo akosi viac než by sa patrilo. Malo to tak však zrejme byť, aby divák lepšie vycítil už len pohľadu tváre hlavnej predstaviteľky jej utrpenie, žiaľ či šťastie. Silný film. ()

Související novinky

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

31.10.2022

Queer filmový festival Mezipatra nabízí pokaždé to nejlepší z queer světové kinematografie. Desítky filmů a doprovodných akcí na týden ovládnou Prahu a Brno. Letošní už 23. ročník si klade za cíl… (více)

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Známe první novou bondgirl?

Známe první novou bondgirl?

10.10.2014

Zatímco agent 007 mění tvář jen jednou za čas, jeho dámská společnost je pokaždé čerstvá. A stejné to bude i ve čtyřiadvacáté bondovce, kterou začne Sam Mendes (Skyfall) točit už letos v prosinci.… (více)

Reklama

Reklama