Reklama

Reklama

Deokingtuheocheu

(seriál)
  • Jižní Korea 더킹투허츠 (více)

Epizody(20)

V alternativní realitě, kde je Jižní Korea konstituční monarchií, se lehkomyslný princ zaplete s důstojnicí severokorejských speciálních jednotek. (Netflix)

Recenze (19)

skretik 

všechny recenze uživatele

na zaciatku mi seria liezla hore krkom a pozerala som ju priam na silu... sef Skupiny M posobil ako male rozmaznane decko, ktore dosiahne vsetko, co chce... vztahy severna a juzna korea posobili umelo, nasilu dotvarane... niekde okolo 5.-6. casti sa to vylepsilo az na 5*, vyborne sa to pozeralo... utlm nastal niekde pri 15.-16.ep. (SPOILER:ked doslo k unosu KONIEC SPOILERA)... ale posledne dve casti to zase vylepsili, takze konecne hodnotenie davam priemerne 4*... kiezby aj naozaj sa dokazali sevrena a juzna korea zase otvorit a komunikovat na takej urovni, ako je to v seriali nafilmovane... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Stejně tak, jako umí být tenhle seriál krásný, umí být i krutý. A i když Korea moje srdce zasáhla už několikrát, zase mě dostala na plné čáře. Na tohle se člověk psychicky prostě nepřipraví. Drama o královské rodině je samo o sobě obrovské téma. A pak je tu ta "věc" mezi severem a jihem...Ta je tu využita opravdu fantasticky. Hudba je sice poměrně nenápadná, ale ve mně toho zanechala spoustu. Nemluvě o tom, že hlavně díky ní byly některé klíčové scény tak velkolepé. Výkony hlavních dvou představitelů a celý jejich vztah snad ani není třeba komentovat. Fascinována jsem byla také princeznou a synem hlavního tajemníka. Jediné, co se jim podle mě až tak moc nepovedlo, bylo celé to MS (14. a 15. epizoda). Brzy jsem jim to ale odpustila a nechala se unášet dál. Dorama, které mi nedalo spát a vrátilo mě někam na začátek, kdy jsem se u sledování uměla opravdu nadchnout. Dorama, které mě ne jednou dostalo...5* ()

Reklama

Roby 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je vážně jiný nejen svým zaměřením, ale i tím, jak příběh postupuje. Velmi dobře zahrané od Ha Ji-Won, ale podle mě největší kus práce odvedl Lee Seung-Gi, jenž skvěle zahrál krále a který projde v příběhu skutečně velkým vývojem. Za mě je to nejlepší a hlavně nejkomplexnější k-drama jakou jsem do teď viděl. Moje Jednička mezi korejskými seriály 100%. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Tak hele, lidi, já dám čtyři hvězdičky... Tři za děj a tu čtvrtou za hlavní představitele. Ha Ji-won je prostě (nejen) korejská akční jednička a Lee Seung-gi zase skvěle hraje rozmazlený spratky, co během seriálu ukážou, co v nich ve skutečnosti je. No a ten děj. Až do cca 18. dílu mě to celkem bavilo, i když té politiky tam mohlo být o něco míň. Ale ty poslední tři díly... to už byla hlavně politika a soudruh sem a soudruh tam. Na to jsem docela dost háklivá a děsně mě to štvalo. Celý seriál celkem slušně odhaluje jihokorejský komplex jménem Severní Korea (tedy ne že bych se jim zase nějak moc divila) a maskování severojižní láskou se mu moc nedařilo. Vytknout musím ještě dvě věci... 19. díl - ten mě tedy neskutečně nakrknul. Sice jsem tušila, ale tušit není vědět, že jo. A muzika, ta byla hodně slabá. U většiny korejských věcí ji poslouchám pořád dokola. Tady nebylo nic, co by mi utkvělo v paměti, takže OST jde hodně daleko mimo mě. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla teda síla. Romantické drama s velkým D... Napětí je cítit od začátku do konce a nenechá vás ani na vteřinu odpočinout. Výborný příběh plný opravdu silných momentů. Vzájemná interakce mezi Severní a Jižní Koreou je velice povedená. Ha Ji-Won, jako severokorejskou členku speciálních sil, jsem si oblíbil okamžitě. U prince/krále to chvíli trvalo, protože se ze začátku choval opravdu strašně, ale pak se změnil a stala se z něj opravdu skvělá osobnost. Vedlejší role tu měli opravdu hodně prostoru, a také si ho zasloužily... Obzvlášť králův starší bratr a sestra byli skvělí. Hudba velmi dobře doplňovala jednotlivé scény a ještě více zvyšovala napětí a celkový efekt. Jedno z nejlepších dramat, které jsem viděl. 100% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • S hlavní seriálovou rolí bylo v době předprodukce spojováno dokonce i jméno jihokorejského herce Byeong-heon Lee. Ten ale nabídku na úkor nabídky, ztvárnit hlavní roli v historickém snímku Masquerade, odmítl. Stejnou nabídku odmítla také i dvojice dále oslovených herců, In-sung Jo a Je-hoon Lee, který nabídku odmítl na úkor nabídky objevit se v televizní sérii Fashion King vysílané televizní stanicí SBS v  roce 2012. Hlavní role byla seriálovými tvůrci přeobsazena populárním jihokorejským hercem Seung-gi Lee. (Conspi)

Reklama

Reklama