Reklama

Reklama

Arangsaddojeon

(seriál)
  • Jižní Korea 아랑사또전 (více)

Epizody(20)

Když se Arang ztratila, její otec byl přesvědčený, že utekla s nějakým mužem a pošpinila čest rodiny. Proto z hanby rezignoval na svůj post smírčího soudce. (Netflix)

Recenze (22)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAM KDE JE VŮLE, TAM JE I CESTA. BĚŽ A NAJDI SVOJI PRAVDU, PO KTERÉ TOUŽÍŠ.....“ /// Korejsky (tedy dětsky) naivní pohádkovej příběh, ve kterým láska hraje stejnou roli jako duchové. Holka, která si musí (chce) vzpomenout, kdo že ji to vlastně sejmul a ON hledající ztracenou matku. Vona je duch, von je zase vidí…. slovo dá slovo a je noha v rukávě…. Roztahaný je to až běda. Žádný napínavý pátrání, spíš míchačka plná romantický ,,chemie“ (to myslíš to s tím klavírem? Nebo snad vycházku v dešti? Nebo …) harašení mezi duchem a mužem (sexuální? to nemůže bejt nuda! … jo takhle to je…), s humorem … no znáte ono ,,vtipný“ korejský hašteření…(cože? neznáš? šťastná to osoba…)? Pravdou je, že CGI je fajnový, ale že bych kvůli tomu nemusel přemejšlet, proč duch potřebuje nový šaty a že kung-fíčko je ,,jako z pohádky“…. Nejvíc mě sere, že maj na všechno tóóóóóĺik času. Osoba zvyklá na fofr z ,,normálních“ seriálů, ať nažhaví pořádnou Havanu, nasadí bačkory, naleje pohár dobrýho vína (nezapomeň dát vedle gauče demižón) a rozloučí se na min 20 hodin s okolním světem. Postav není moc (buď v klidu, všechny si je okamžitě zapamatuješ), všemu z vrchu tak nějak ,,po korejsku“ šéfujou Bůh a pán podsvětí a některý postavy se vobčas chovaj jako čuráci. Uznávám, že ten co skládal hudbu má solidní fantasii – ty zvuky – fakt frajer! Takže pátračka po ,,vylepšený“ masový vražedkyni – snad to není spoiler, páč vono to zase není takový překvapení, když je to tady samej Anděl smrti a duch. Co ještě dodat - Á, konečně se nám zamiloval i sluha …HOLKY A MLADŠÍ ROMANTICKY NAŽHAVENÝ OBECENSTVO SI BUDOU VRNĚT BLAHEM. Bohužel mě neuspokojí tuna vaty rozpuštěná ve slaďoučký vomáčce. Já místo hromady jeblejch duchů radši potkávám Ďábla. Korejskýho! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na vsi mi říkaj Gol Bi Dan Ji. 2.) Mám furt hlad. Prej mě nasytí jedině Go Su Rech (ňáká kuchařka?...neznám.). 3.) Čtu jedině "Mu Jwe Ja Ji Ok Ark Wi Chook Saeng Soo Ra Moon Jeon Dang Dang Too Seok Seo" (tak to pičo hodně štěstí!). 4.) Thx za titule ,,teiko“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Výborná hlavní dvojka a zápletka slibuje mnohé, ale mé očekávání nebylo naplněno, ač tak výraznou nadpřirozenou duchařinu jsem nečekal :-). Úvodní díly jsem se i relativně nudil, humor je tu slabší a než se věci daly trochu do pohybu, celkem to trvalo. Ani neobvyklí Páni podsvětí i nebes mne příliš neoslovili. Ostatně jistou nevýhodou je i příliš velká zamlženost celého dění, trvá hodně dlouho, než se nějaké ty střípky okolností vyplaví na povrch. Ale jak děj získá vážnější ráz a objeví se i citové záležitosti mezi hlavní dvojkou, začne to být celkem fajn podívaná, i díky zvyšujícímu se napětí při odkrývání příběhu a událostí. Vedlejší postavy mne zcela nepřesvědčily a neplní zcela svůj účel – ti tři úředničtí šašci nejsou tak zábavní jak je zamýšleno, to samé lze konstatovat i o sluhovi a šamance – není to špatné, ale k dokonalosti je daleko. Stejně tak roztomilá Shin Min-a zde nemá tolik hereckých možností k předvedení svých kvalit (okouzlující dívka s proříznutou hubou :-)), scénář to jednoduše nenabízí. Celému seriálu by neškodilo zkrácení o nějakých 5 dílů, odpadla by hluchá a nudnější místa, občas je to vážně příliš natahované. Pokud jde o hudbu, nic extra špatného či výjimečného (mimo dvě pěkné skladby), ale rap do historického seriálu fakt ne. No, ale ač to takhle vypadá, že jsem dost nespokojen, není to pravda – jen jsem vypíchnul co mi nesedělo, vše ostatní už je celkem povedené a celkově vzato jde o solidní a zábavný kousek jež si nějakých 75% zaslouží. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Joon-Gi a Min-a, zase jednou kombinace, které jsem totálně podlehla. Oba mají sice ve skříni i lepší kousek, ale tohle dílo prostě vzniknout muselo! Nejen oni dva, ale i vedlejší postavy mají skvěle promyšlené charaktery, takže hluchá místa tu vůbec nehrozí. Krásný příběh, na který jsem se nedívala jen očima, ale i srdcem. K tomu ta hororová atmosféra a překrásná hudba. Arang a magistrát se mi zkrátka dostali pod kůži. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Další korejský seriál, na který jsem se hodně těšil a nijak mě nezklamal. Buďto mám tak dobrý výběr, nebo neskutečnou kliku. Oproti mnoha dalším dorama má tohle opravdu silný první díl, takže když se na něj podíváte, pravděpodobně neskončí v šuplíku a večer se vám poněkud protáhne. Děj je tak zajímavej, že budete chtít vědět, jak se to bude dál vyvíjet a hlavně je tam ze začátku spousta legrace.On taky svět, ve kterém jsou lidi, duchové, andělé smrti a bozi nabízí velkou spoustu prostoru. Osobně mám nejradši scénu, kdy se zamiluje věštkyně. Ta vůbec celý seriál hází jeden lepší výraz v obličeji než druhý a je jen škoda, že jí tam není víc namísto třeba nějaké romantiky. Ale aby to ode mě nevypadalo, jakože jde o komedii, tak musím říct, že je to z největší části duchařské krimi. Přesto mě asi víc zajímala ta čistě lidská linie mezi Magistrátem a starým vousáčem. Nevýhodou seriálu je, že tam bývají dlouhé prostoje, kdy hrdinové nic moc nedělají, protože ani nemůžou a romantika do toho moc nestačí. Na druhou stranu je úžasné, že si tu člověku stačí zapamatovat si asi 4 korejská jména na 20 dílů :) ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Arang a starosta seriál je pro mě velkým zklamáním. Prakticky 13 epizod jsem 98 % brutálně nudil a musel jsem se hodně nutit, abych sledoval další epizodu. Proto prakticky jsem seriál dodíval po víc jak čtvrt roce tuším. Příběh se začíná pořádně rozvíjet až od 14. epizody, takže všechno předtím je pořádná vata!! Navíc poslední epizoda se mi vůbec nelíbila, bez ohledu na tu srandovní scénu s málým Eun Ho a malou Arang. Nemůžu ale popřít, že mezi 14. a 19. epizodou nebyla nouze o kvalitní scény (zlvášť když mrtvá chůva navštívila Arang a řekla jí, co se jí stalo), navíc za velkou zmínku stojí i OST, které má tradiční korejské nástroje (Haegum apod.), a nesmí chybět ani královna dramat Baek Ji-young se svým songem. Ale to nestačí na to, aby to bylo dobrá drama. I když jsem v menšině, tak toto drama je hodně přehodnoceno. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Koncept televizní série pracuje s dochovanou, již tradičně ústně předávanou, korejskou pověstí z období vládnoucí dynastie Čoson, která je tedy více hororovým příběhem, než-li obyčejnou pověstí. Ta provází malé korejské město Mirjang, nacházející se v provincii Jižní Kjongsang, a jednoho jejího obyvatele; všemi obdivovanou dceru tamějšího soudce, Arang. Ta i bez matky vyrůstá v dobře vychovanou ženu, kterou ale potkává děsivý osud; zneužita a pobodána, křivě obviněna a vlastním otcem zbrkle odsouzena, končí pohozena v lese, kde její tělo tlí a stává se potravou pro jeho nevybíravé obyvatele. A pověst dále praví, že od tehdejší doby byl každý nově jmenovaný soudce nucen se střetávat s duchem Arang, který mu líčil svůj krutý příběh, díky němuž se na této pozici vystřídalo veliké množství lidí, kteří ze strachu prchali a nikdy již víc Mirjang vidět nechtěli. To všechno až do jednoho jediného dne, kdy do svého úřadu nastupuje nově jmenovaný Sang-sa Lee, mladý ambiciózní soudce, který se děsivého přízraku nebojí, ba naopak, naslouchá mu a dokonce přislibuje svoji pomoc. A Sang-sa skutečně pravého vyniká nalézá a usvědčuje ho z vraždy a křivého obvinění. Díky tomu nalézá duch Arang konečné uspokojení, a svým obětem přestává se zjevovat. (Conspi)
  • V epizodě zazní z úst Dol Swe (Oh-joong Kwon), potom co uvidí po pádu nezraněnou Arang Yoon (Min-a Shin): „Je snad Gumiho (devítiocasá liška)?“ Sama herečka si postavu Gumiho, tedy devítiocasé lišky zahrála. A to ve filmu My Girlfriend Is Gumiho (od r. 2010). (m.holas1)

Reklama

Reklama