Reklama

Reklama

Dark Was the Night

Trailer 1

VOD (1)

Záhadná síla ukrytá v lesích za malým izolovaným městečkem Maiden Woods vzbuzuje strach v jeho obyvatelích, zatímco se šerif Paul Shields (Kevin Durand) snaží ochránit své milované a zároveň porazit démony ze své minulosti. (oficiální text distributora)

Recenze (85)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sluchátka + tma mi vykouzlili vskutku solidní atmosférický zážitek. Obstojný vizuál, slušný Kevin Durand, dusná atmosféra i prostředí. Co mě překvapilo, že se nakonec nejedná o vlkodlačí, nýbrž monster horor s hezky vypadající potvorou v závěru ( Po čas filmu je ukazována pouze v náznacích). Film je sice doprovázen pomalejším až depresivním tempem, což já obvykle nesnesu, zde jsem o nudu překvapivě nezavadil.. Finále v kostele rve divákovi adrenalin z těla. 65% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dvaja známi hereckí vedľajšáci posilňujú vyznenie béčkového hororu za pár šupov. Psychologizácia traumatizovanej hlavnej postavy sa cení, v podaní Kevina Duranda je uveriteľná. Atmosféra malého podzimného amerického mestečka taktiež dobrá, jeho prostí obyvatelia sú pre netvora ľahkou potenciálnou obeťou. A smutný, pochmurný tón, ladedý temnou hudbou a chladnými kamerovými filtrami tomu dodáva pôsobivú identitu. Len nesmiete čakať prevratné dejové nápady či prďácke monštrum. To sa objaví iba na chvíľu a art-konceptom i digitálnym prevedením je čírim sklamaním. Tri hviezdy s odretými ušami. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Heller není bez talentu, což ukázal už ve svém debutu Enter Nowhere. Jako svůj druhý film dodal solidní monster horor, v němž malé městečko terorizuje stvůra vraždící nejprve domácí mazlíčky a posléze i samotné obyvatelstvo. Je to pomalé, zádumčivé, s vyblitými barvami. Atmosféru Heller kouzlí docela schopně, jen je škoda, že v závěru odhalený celistvý vzhled monstra mě docela zklamal. Dokud z něj byly vidět jen pařáty nebo silueta, působilo lépe. Hlavní problém, který ale s filmem mám - a proč zůstanu bezpečně na třech hvězdách, je to, že vzhledem k námětu a prostotě scénáře je Dark Was the Night až absurdně vážné. Dějově je film naprosto obyčejné monster béčko, scénář se ani nesnaží být nějakým způsobem originální či vynalézavý, ale postavy se při tom občas tváří a mluví, jako kdyby byly v Dostojevském. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŘEKNĚME, ŽE V TĚCH LESÍCH JE NĚJAKÝ DRUH ZVÍŘETE, KTERÝ NEBYL NIKDY OBJEVEN…“ /// Rozumně a dobře se to rozbíhá. Dějou se tady věci, který nikdo nikdy neviděl (alespoň v tomhle městečku). Přírodě jebe, na ulici jsou divný stopy – kde kdo se to snaží uhrát na indiánský poudačky. Šerif je blízko, ale na to, aby něco viděl, je moc velká tma… Přestože se dá podivovat nad jistejma záležitostma, neprudí to. Navíc v tichu a tmě příjemně straší. Monstrum je silný, rychlý a dokuď ho nevidíte, i děsivý. Když se objeví, vrátí vás do reality levnýho horůrku, kterej se opravdu snaží (třeba i tou hezkou sněhovou bouří), aby pobavil. Já to beru – solidní příšerovská zábava s vtipným koncem, kterýmu předchází zábavnej lov. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Řádí nám tady příšera, co si hraje s elektrikou (a trochu zabíjí). 2.) Zjistím, že každej venkov může mít svůj Jurskej park. 3.) Thx za titule „Ergulis“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nemám veľmi v obľube horory, v ktorých sa celú dobu dokopy nič zaujímavé nestane a snažia sa to zachrániť v záverečnej 10-minútovke. Opustené mestečko v ktorom miznú zvieratá aj ľudia, akási tajomná a príliš rýchla príšerka, a odvážny šerif s nepodstatnými rodinnými problémami, ktorý sa snaží prísť na koreň veci. Prostredie je celkom pekné a snaží sa to budovať atmosférku, ale na viac sa ten film nezmôže. Treba sa naozaj zmieriť s tým, že okrem nejakých rýchlych zábleskov, strihov či pohľadu na pazúriky toho divák po väčšinu stopáže veľa neuvidí. Nakrútené OK, ale pre mňa až príliš naťahované a žiaľ aj dosť nudné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Takmer 70 %. Scenár nás prvú hodinu napína, kladie otázky a ponúka náznaky zlovestných odpovedí. Mestečko v zovretí ponurých zimných hôr a so starými indiánskymi poverami, je ideálne prostredie pre takýto typ hororu. Super je i dvojmetrový, rešpekt budiaci „tichý Kanaďan“ Kevin Durand. Bohužiaľ, ku koncu to začne skĺzavať k hororovým klišé. Nepoteší ani vzhľad pôvodcu záhadných stôp z úvodu snímky. A koniec mi, vzhľadom na sympatické postavy, pripadal neférový a zbytočne krutý. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pomalý a příjemně atmosférický návrat do dob, kdy se horor snažil strašit především pečlivě budovaným napětím. A opravdu, snímek je nejsilnější ve fázích náznaků a stupňujícího se znepokojení Durandovy postavy. Dosud fajn. Jakmile ale dojde na vyložení karet a odhalení CGI monstra, většina mravenčí práce jde do háje. Závěr v kostele nenabídne očekávanou satisfakci, jelikož se nepochopitelně promění z vážně míněného hororu na sprostě obyčejné béčko. A to, že se tušeného vlkodlaka vůbec nedočkáme, je úplně vedlejší. P.S. Bianca rychle stárne, ale pořád je to kočka. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Paul je sheriffom v malom mestečku a všetci ludia mu tu dôverujú. Jedného rána sa po celom meste objavia stopy neznámeho tvora. Sheriff je presvedčený o tom, že to majú na svedomí výtržníci. Potom začnú miznúť domáce zvieratá a Sheriff zistí, že sa nejedná o vtip. Mestom kolovala už dlhé roky historka o monštre, ktoré sa skrýva v lese, ale nikto tomu neveril. Mesto sa ale tentokrát presvedčí, že sa nejedná len o historku. - Na začiatku si film buduje parádnu atmosféru. Nádherná dedinka, pochmúrne počasie, hustý les a v ňom tajomné monštrum. Postupne ale všetko upadá a do popredia prichádzajú rodinné problémy a iné komplikácie. Mohlo to byť ovela lepšie, keby v tých 95 minútach dostala príšera viac ako len tú minútku ktorú dostala. Príšera ani nevyzerala nejak dobre. Záverečná scéna s malým prekvapením poteší. + herec z Late Phases ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zajímavý K.Durand jako šerif v městečku, kde by lišky dávaly dobrou noc, kdyby zrovna neutekly před velkopopovickým vrchním.. I když měl Heller v zádech atraktivní pověsti středo atlantických kmenů Severní Ameriky (Wendigo) či historku o devonském ďáblovi, mizerným budováním atmosféry je postupně znehodnotil (popelavý filtr a lekačky pro nedoslýchavé opravdu nejsou vše). Nedostatek explicitnosti neuměl autor využít ve svůj prospěch, scény sbližování (traumatizovaný šerif a jeho žena) vůbec nefungovaly, trapně patetický závěr působil směšnější, než ten digitální lichokopytník mezi kostelními lavicemi a nic na tom nemění ani fakt, že u pípy bude ten večer poněkud narváno. Spoiler: Nenechte se zmást ušima deputyho z New Yorku, on není vlkodlak! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príjemný malý horor, ktorý mi pocitovo pripomenul opatrnejšie monster kúsky ako Fessendenove "Wendigo" (lepšie) či Bousmanove "The Barrens" (slabšie). A tak ako ma dokáže zabaviť vydarená, intenzívna monster vyvražďovačka, tak si viem užiť aj takýto pomalší, atmosférický prístup k žánru, pokiaľ to v ňom teda funguje. A tu to fungovalo; fajn postavy, hustnúca atmosféra, obstojné mystérium a vygradované finále, v ktorom našťastie nesklamalo ani finálne odhalenie monštra. Síce to kľudne mohlo byť o 15-20 min. kratšie a filmu by to nijako neublížilo, ale aj tak dobre. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď je šerif Shields pôsobiaci v rodnom mestečku Maiden, privolaný k jednému z miestnych farmárov, ktorý ohlási zmiznutie koňa, ani vo sne by mu nenapadlo, že daná udalosť bude pre tamojšie obyvateľstvo iba začiatkom temného obdobia. Tým skôr narodeným sa opätovne pripomenie stará legenda, ktorá takmer upadla do zabudnutia. Nikto viac nebude v bezpečí! Heller ani omylom neprekročil svoj tieň. Kým jeho prvý snímok zaujal nápaditým príbehom či dejom, tento je skôr nudou v "priamom" prenose. Takmer 3/4 sa až na občasné záblesky nič mimoriadne nedeje, no a keď si divák od samého záveru sľubuje aspoň mierne temný zážitok, objavia sa akurát nôžky tvora, ktorý vyzerá ako Golem anorektik. Z môjho pohľadu bol "Animal (2014)" lepším monster hororom, aj keď v podstate ani jeden z nich nestojí za veľa - 40%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak moc to připomíná celovečerní Akta X, až sem vlastně jenom čekal (a nepřekvapilo by mě to), kdy se na scéně objeví Mulder se Scullyovou. Bylo fajn, vrátit se zase aspoň na hodinu a půl do toho nejlepšího z hororových devadesátek! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zlomek sekundy, Predátor, Čelisti, Vetřelec...neoriginální snímek o něčem, co nejprve děsí, pak loví domácí zvířata (jelikož divoká prchla) a nakonec se pustí do lidí. Mně by nevadil profláknutý námět, s tím jsem počítal. Vadilo mi přílišné množství sentimentálních scén, jistá utahanost a minimum napětí, které se stupňuje až v samotném závěru. Základní klišé - rozbitá rodina, navíc s traumatem, se dá dohromady až v důsledku ohrožení (jako ve Válce světů a další spoustě fantastických a katastrofických filmů). Sázka na náhody (nejhorší je, když Něco zabíjí bez slitování, leč šerif je zpočátku několikrát - zcela nepochopitelně - ušetřen), k tomu bouře a chytré Něco vyhazuje pojistky. Dal bych dvě * , ale konec mě potěšil, ten si zaslouží jednu navíc. Nepohledné herce mírně vyvážily pohlednější herečky, ale celkově jsem žádné velké sympatie k hereckému ansáblu neměl. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Durand dobrej... Smutnej šerif uválenej životem. Nebo scénářem? Kombinace obojího zabíjí. Technický spoiler. Kde se stala chyba? Potvora s elegantními kopejtky proběhne Zapadákovem a v okamžiku, kdy vstoupí do kostela jí narostou ektomorfní běháky vzor Alien? No, asi se ten hajzl někde přezul... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Povedený malý monster horor. Rozhodně nečekejte nějakou vlkodlačí slasherovou zábavu, to ani náhodou. Tento snímek je vyloženě určen pro ty, co si libují v pomalém seznamování se s prostředím a postavami, kontinuálním poodhalování mystéria, a konečně neúprosným atmosférickým přikládáním pod kotel, což nakonec vyvrcholí výstřelem ze všech hlavní. V tomto smyslu jsem maximálně spokojen s udržováním vysokého stupně neurčitosti až do závěru. Abych jen nechválil, tak dlouho mi trvalo, než jsem si zvykl na studený filtr, navíc říznutí děje minoritním rodinným emodramatem považuju za úplně zbytečné. Jak si čtu ricciho koment, dá se očekávat kontroverzní hodnocení, ale jsem si jistý, že své fanoušky si tento kousek určitě najde. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororový thriller, ktorý si svojou koncepciou s ohľadom na pomerne jednoduchú dejovú linku (obyvateľov mestečka terorizuje príšera z lesa) zakladá hlavne na atmosferickej stránke, čo mne celkom vyhovovalo. Žiaľ v tomto smere sa snímok postupom času ku koncu nevyvíja, skôr to bolo celé ako na hojdačke. Silné momenty, ako napr. keď bubák vojde do domu šerifa, sa tu striedajú s tými slabšími a nudnými. Čo sa týka príšery tiež to bolo len tak na polovicu. Zábery na nohy boli veľmi dobré, keď sa však na konci ukázala aj hlava tak bolo po srande. Celkový dojem však nie je vôbec zlý, taká hororová jednohubka. 60/100 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Dokonalý případ promrhané šance na kvalitní horor... Osmdesát minut Heller trpělivě buduje hororovou atmosféru pomocí náznaků, sem tam ukázaných kopyt a velmi působivé kamery, aby poslední destiminutovkou všechno spláchl do hajzlu... Ano, až tak špatný je vzhled divákem očekávaného monstra... Takže za mne nakonec lehké zklamání a s přáním, aby to Heller příště zvládl lépe, protože talent rozhodně má, dám s klidným srdcem za tři... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dark was the night mě mile překvapilo, ze začátku jsem nevěděl do čeho jdu ale nakonec jsem byl hodně spokojen. Nenechte se ošálit, tohle je klasický monster horor jako z 80 let. Monstrum se sice objevý až na konci což je dobře protože za 1) film udržuje v atmosféře a za 2) ty digitální efekty na konci byly nic moc. Monstrum samotné mi připomýná jak něco z Lovercrafta. Škoda toho klišé příběhu a některé postavy jsou fakt spíše k ničemu. Hlavní hrdina sice odehraje svojí část celkem obstojně ale jeho deprese tu byla až moc. Krve tu sice moc není ale o tu tady ani moc nejde. Pro mě milé překvapení které mě mile překvapilo. ()

Reklama

Reklama