Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (více)
Trailer 3

Katniss Everdeenová prožívá nejtěžší období svého života. Ačkoli z Her čtvrtstoletí jakžtakž vyvázla se zdravou kůží a máma se sestrou jsou v bezpečí, její starosti ještě neskončily. Capitol srovnal se zemí Dvanáctý obvod, zahynuly tisíce lidí a Katniss pronásleduje pocit viny. Navíc Peeta Mellark, její partner z Her, zůstal v rukou nepřátel. Na čelo odboje se postavil Třináctý obvod, i když jen donedávna se o jeho existenci téměř nic nevědělo. Válka přináší oběti na obou stranách, rozdíly mezi dobrem a zlem se stále více stírají. Vítězství se sice přiklání na stranu rebelů, ale konec je stále v nedohlednu. Krveprolití může zastavit pouze Katniss. Pokud chce zachránit Peetu, zabránit dalšímu maření životů, porazit Sídlo a nenáviděného prezidenta Snowa, musí se znovu chopit symbolu Reprodrozda. Opět zjišťuje, že o svém osudu nerozhoduje sama, ale do jisté míry se stává nástrojem v mocenském souboji. A stále nevyřešila dilema, kterému ze dvou nejbližších přátel patří její city ... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 008)

choze 

všechny recenze uživatele

Trojce chybí dva trumfy předchozích dílů - aréna a Peeta. Děj se většinu času odehrává v nudném podzemním bunkru a Peeta zajatý v Kapitolu se tu jen mihne. Linie s Katniss coby mediálním symbolem natáčejícím rebelskou propagandu (a sestřelující stíhačky jen šípy) je fajn, ale nějak jsem nechápal, proč okamžitě nenaběhla zachraňovat Peetu. Celkově tomu chybí větší drajv a je vidět, že je to jen nadechování se před finále. Jennifer Lawrence to i nadále spolehlivě táhne za přicmrndávání kvalitních herců, kteří nemají moc co hrát (Harrelson, Hoffman, Moore). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem schrastil odpovídající R.I.P (milovníci1080000000p prominou) v kině bych totiž hladový hry a Hobita fakt neriskoval a pustil jsem se do tohoto veledíla. No co na to říct fanoušek týhle série se ze mě nestane a to i přesto, že jsem letos viděl pár filmů z new age generací který mi překvapivě sedli (Labyrint, Divergence) nicméně po naprosto katastrofální dvojce je tenhle díl trochu přijatelnější. Akorát to rozdělení na 2 díly mi přijde jako debilita. No ještě, že to nežeru a nemusím se třást co přijde za rok, ale kouknu se jak to dopadne.35% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ticho před bouří nebo jen dojná kráva? A stále si někdo myslí, že je Francis Lawrence výrazně lepší režisér než tvůrce jedničky Gary Ross? Rozdělení posledního „dobrodružství“ je jak rozpůlit sex – miláčku, dneska si dáme jen předehru, takže ho zase pěkně schovej do trenek a zhasni. Tady samozřejmě doplácí na to, že tentokrát se nestane prakticky nic zajímavého. Prostě jen sledujeme dvě nevzrušivé hodinky, kdy jsme namísto v aréně na poli vyšší politiky, aneb slovo revoluce se ozývá stále častěji a jedinec je zneužívaný systémem. Velká gesta, zásadní pohledy, odhodlané proslovy, ale kde nic, tu nic. V předchozích dvou dílech se také mluvilo, ale pak adrenalinově přežívalo, tady se ničeho takového nedočkáme. Hrdinové nemají co říct, tvůrci nemají čím strhnout. Jen se natahuje a zbytečné scény se ještě o desítky vteřin rozmělňují, což je pro cílového diváka nesmírně otravné. A leckterého to pro příště možná až naštve, že ani do kina nezajde. Herci jsou naštěstí fajn, včetně zesnulého Philipa Seymoura Hoffmana. Umně natočená nuda. Uvidíme, co zbylo na příště. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdy se stalo, že hloupé filmy naprosto přestaly chtít být zábavné? Kdy se nám to takhle vymklo z rukou? Děje je v tomhle dílu Hunger Games sotva na desetiminutový prolog, hlavní hrdinka v důsledku svou "pasivní aktivitou" nevysílá jiné signály než Bella ze Stmívání a primitivní kritika médií a jakési legračně přetažené megatotality se za tři filmy a šest hodin neposunula ani o píď od premisy. Když vám po hodině sledování dojde, že ten film prostě nezačne a bude jen převážnělou a vtipně povrchní hromadou špatně napsaných slov, je to problém. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

O třídu horší než dvojka. Upovídané, zoufale neakční a zbytečně moc politiky. A to kolem toho byl takový humbuk a dokonce i nová skladba Lorde se tak povedla - vše zbytečné. Je až nepochopitelné, jak Lawrence oproti skvěle koherentní a z hlediska tempa výborně rozvržené dvojce takhle kravsky zakolísal a natočil typicky velkohubě se tvářící uslzenou hollywoodskou limču, která postrádá všechny ingredience, které dělali dvojku o třídu lepším filmem. Skok zpět do průměru a jediná extrémně nápaditá momentka - ta s pádem komínu na budovu. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (30)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 337,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 755,4 mil. (NIRO)
  • Reportérka Cressida (Natalie Dormer) má polovinu hlavy oholenou. V knize však nemá vůbec žádné vlasy. (adam9)

Související novinky

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama