Reklama

Reklama

Největší bitvy II. světové války

(seriál)
  • USA Battlefront
všechny plakáty
USA, 2001, 40x23 min

Obsahy(1)

I po šesti měsících intenzivního strategického bombardování sedmašedesáti japonských měst odmítala japonská vláda přijmout ultimátum předložené Postupimskou deklarací. Na příkaz prezidenta Harryho Trumana svrhlo americké armádní letectvo v pondělí ráno 6. srpna 1945 na město Hirošima atomovou pumu Little Boy. O tři dny později následovalo svržení pumy Fat Man na Nagasaki. Tyto dvě pumy jsou jedinými jadernými zbraněmi, které kdy byly použity ve válce. Šest dní po bombardování Nagasaki oznámilo Japonsko přijetí bezpodmínečné kapitulace požadované Spojenci. Dne 2. září podepsalo kapitulační listinu, a oficiálně tak ukončilo válku v Tichomoří, čímž skončila druhá světová válka i na posledním bojišti… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Okara 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpovedenějších válečných sérií zachycující největší bitvy Druhé světové války, používající především autentické záběry, které nejsou černobílé a tvůrci šťastně vynechali rekonstrukce, animace a názory odborníků a historiků, a tak se ve třiceti minutách každého dílu dočkáváme ověřeného zdroje informací o největších bojích, který se dá díky neprokládání jinými situacemi velice pěkně zapamatovat a samozřejmě s úžasným hlasem Strejčka na pozadí, který již neodmyslitelně patří ke všem dokumentům. 80% ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Seriál je výborný, škoda, že díly nejsou vysílány v chronologickém pořadí, jak šly válečné události historicky za sebou. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Další výborný dokument o 2. světové válce, který má 30.minut napěchovaných autentickými záběry a informacemi. Vše je jasně řečeno a zdokumentováno bez nějaké omáčky kolem. 5z5 ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny seriál o prebiehaní vojnových ťažení ll. svetovej vojny, plný autentických záberov, doplnený o komentár jeho priameho účastníka. V neskorších dieloch pribudol aj názor historika a už tam nie je overený zdroj informácií (vojak, ktorý prežil). ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dokument, slušně zpracovaný, místy tendenční. Je z něj cítit, že válku vyhráli Amíci a že dělali tenhle dokument. ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Chybí větší propracovanost, ale zato nechybí klasickej neduh všech pro-západních dokumentů a to silná zaujatost. Povedenej díl o Unterseebote a taktice vlčích smeček, kterou vymyslel Dönitz. 70% ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá série dokumentů zachycuje významné bitvy 2 světové války, propracované autentické záběry jsou kupodivu v barvách, na což jsem nebyl zvyklý. Já osobně oceňuji absenci různého polemizování odborníků, historiků a pamětníků bojů, které dokumenty příliš kouskují jelikož jsou vkládány postupně po celou stopáž. Dokument je velice povedeně komentován, na druhou stranu mi chyběly statistické údaje a hlavně nebyl nestranný, z dobrých 90% jen z Amerického pohledu, což mi přijde nefér, jelikož i na německé straně bojovaly obyčejní vojáci kterých se také nikdo neptal... 85%. ()

calculus 

všechny recenze uživatele

Ne každý pořad označovaný jako dokument snese toto měřítko. Autentický, vypovídající, obsahově vyvážený, divácky přitažlivý. ()

Reklama

Reklama