Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Recenze (722)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby mi džin udělil jedno přání, tak bych si přála, aby se James Wan nikdy nerozhodl být režisérem. Ale jsem si vědoma toho, že tak, jako je zlo o sobě věčné, tak i zloscénáře nakonec vždy najdou někoho, kdo jim dobrovolně věnuje část své duše. Lehce mě pobavila scéna, kde Josh vyráží dveře a tak. A pak ještě že Patrick Wilson je v tom stařeckém make upu přitažlivější než v běžné vizáži. Ale nestačí to, nestačí to, nestačí to vůbec na nic, ani na pokřivený úsměv. (A za ty ustavující záběry baráku bych vážně sekala ruce.) ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Dvojka sice jedničku zpětně uvádí do souvislostí, vysvětluje kontext i původ zla. Je tu nicméně jedno velké ALE - už to není moc horor, thrillerové pasáže nepřináší nic originálního a citelný je především nevyužitý potenciál Joshovy postavy, ze které se dalo subjektivizujícím pohledem a hlubším vnořením do myšlenek vytěžit daleko více (ztracená duše vs. démon, který ovládá tělo viz např. Pavučina snů). Trojka by podle mě už neměla vzniknout, protože tohle téma je vyčerpané a bude se jen dále recyklovat jako u série Saw. ()

choze 

všechny recenze uživatele

AMITYVILLE potkává PSYCHO. Totéž co jednička - řemeslně zdatně natočená hromada klišé, lekaček a Whannelových/Wanových trademarků (panenky) s vydatným rozvíjením mytologie originálu. Patrick Wilson se pěkně mrazivě usmívá a Rose Byrne sice nemá co hrát, ale permanentně vyděšený výraz jí sluší. Z žádné Wanovy duchařiny jsem si zatím na prdel nesedl, ale v rámci žánrové zábavy všechny nadprůměrně pobaví. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

James Wicked And Nightmarish opět nezklamal. Druhá kapitola o cestovce, která když vyhlásí úpadek zrovna v době vaší „dovolené“, tak jste v rejži uprostřed prdele, se nesnaží jít cestou klasického Haunted House (jako jednička), ale spíše thrilleru špikovaného prvky nadpřirozena, což má na tempo i celkové vyznění velmi pozitivní vliv. Když si přidáte autorovu nezaměnitelnou formu „vetešnického hororu“ s tikotem hodin, bušením srdce, arktickou atmosférou a jemným kořením humoru (dvojice krotitelů záhrobí Specs a Tucker), začne vám být i trochu líto, že nás nyní hodlá strašit plešatým Dieselem.. Nu což, uvidíme, kdo se chopí Chapter 3, aby ukázal, čí přítomnost v přítmí okomentovalo polomrtvé médium Elise slovy: „Oh my God!“ Že by tam stál Václav Klaus? ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ani sa nedivím, že Wan sa rozhodol dať si hororovú pauzu, pretože sa zdá, že svoj kvalitatívny hororový prínos vystrieľal vo svojich prvých 3 hororových bombách (Saw, Dead Silence, Insidious) a teraz už tak trochu iba varí z vody. Tento rok má síce už druhý hororový hit, no nahráva mu hlavne to, že jeho počiny sa dostanú aj k ľuďom, čo o horory ináč ani nezavadia a následne sa z toho chtiac-nechtiac vyvrbí prechválená vec. Ale nevadí, ja Insidious 2 síce hodnotím vcelku vysoko a kladne, no je to za jeho čiastkové hororové momenty / scénky / úseky, rozhodne nie za výsledný dojem, ktorý mi príde dosť rozporuplný a neuspokojivý, nehovoriac o tom, že (subjektívne) som v tomto roku videl už minimálne desiatku lepších hororov, ktoré o takomto prijatí a „sláve“ nemôžu ani len snívať. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Leigh Whannell / Príbeh: James Wan, Leigh Whannell | Hudba: Joseph Bishara | Produkcia: Jason Blum, Oren Peli | Distribúcia: FilmDistrict, Stage 6 Films | Štúdio: IM Global, Entertainment One, Blumhouse Productions | Rozpočet: 5 miliónov $ | Tržby: 160,444,011 $ || Až prekvapivo kvalitý druhý diel série, dosť silne navezujúci na predchodcu, k plnohodnotnému zážitku je teda potreba vidieť jedničku. Mraziaca atmosféra, hororová invenčnosť vo forme bezdigitálnych trikov, skvelé masky a dostatočná nevypočítateľnosť. Škoda, že len dostatočná, inak by to bolo za 5. Prvý diel predsalen silnejší. 80% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Oproti úvodnímu dílu mi připadá, že Insidious 2 trochu strádá ve vystavění příběhu, ale jinak se stále jedná o poctivou, hororovou žánrovku. Nyní s přídavkem humoru a také četným výskytem (předpokládaných) lekaček a ostatních děsivých scén, které mě jedna za druhou postupně na chvíli odrovnávaly:) Darth Maul se zde sice neukázal, ale závěr snímku dává tušit, že jeho kralování ve světě "za zrcadlem" ještě možná tak úplně neskončilo:) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný horor od Jamesa Wana, ktorý je priamym pokračovaním slušnej jednotky. Má dosť dobrý príbeh o rodine, ktorá sa po predchádzajúcich udalostiach presťahuje do nového domu, pričom všetci dúfajú, že už budú mať od duchov pokoj. Lenže nanešťastie to sa nestane, nepríjemné udalosti stále pokračujú a navyše si žena uvedomuje, že jej muž je asi niekto iný. A zatiaľ sa skupina odborníkov na paranormálne javy snaží celú situáciu vyriešiť. Spracovanie nie je úplne zlé, ale aj tak ma dosť sklamalo. Úvodná sekvencia z minulosti mi dosť sadla a mal som výborný pocit, že aj tentoraz sa zase bude jednať o vydarenú žánrovku, no to sa nanešťastie nestane. Určite musím pochváliť prístup tvorcov k tejto tématike a predchádzajúcemu dielu, keďže sa nejedná len o bežné pokračovanie, ale je to zaujímavejšie prepojené, niektoré udalosti sú zobrazené z iného pohľadu, navyše sa tu nájde niekoľko časových línií, ktoré sa vzájomne ovplyvňujú a tak práve táto hra s celým univerzom sa mi tu páčila. Len škoda, že je to prakticky to jediné, kvôli čomu sa na to dá bez väčších problémov pozerať, lebo inak ma to prakticky nebavilo. Síce je pravda, že sa tu takmer stále niečo deje, ale celé to išlo mimo mňa, dosť som sa nudil a nedokázalo si ma to plnohodnotne získať. A tak sa vlastne sledovanie filmu pre mňa stalo len čakaním, ktorá situácia sa opäť ukáže z iného pohľadu a podobne. Sklamaný som aj po hororovej stránke, atmosféra tu síce je, ale iba priemerná, napätie som pocítil iba raz, duchovia ma vôbec nezaujali, keďže tento typ moc neobľubujem, lebo nevyvolávajú žiadny rešpekt. A tak skutočne jediná hororová scéna, ktorá ma bavila bola tá úvodná, inak to nestojí za nič. Herecké obsadenie je na tom dobre, zostalo prakticky identické s predchádzajúcim dielom a každý tu má svoj priestor, takže úplne ideálne. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, síce ako horor to moc nevyšlo, ale James Wan sa aj tak postaral o vydarenú vizuálnu stránku a miestami veľmi dobrú kameru, takže aj vďaka tomu sa na to aspoň príjemne pozerá. Škoda, síce ani jednotka pre mňa nie je žiadny kult, ale aspoň to bolo niečo nové, dobre natočené a aj zahrané a bavilo ma to. No toto pokračovanie je síce stále dobre natočené a aj zahrané, ale už mi väčšina scén príde taká ohraná, bez náboja a chýbajú aj lepšie hororové sekvencie, takže skutočne len tá hra s univerzom naprieč líniami a časmi u mňa zachránila aspoň ten priemer, inak by som hodnotil ešte horšie. 54% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mrazenie bolo kvalitné, ale celý príbeh (aj napriek tomu, že sa snaží byť plnohodnotným pokračovaním) bol len akousi obmenou prvej časti. Na druhej strane som rád, že sa pokračovania chytil opäť Wan a neprevaril to nejaký béčkový horrorový rutinér. Je cítiť, že režisér sa tento rok viac zameral na svoj doterajší masterpiece a tento film si natočil len ako chuťovku natočenú za necelý mesiac. Ľakačky miestami úderné, inokedy to bola tradičná stávka na istotu a aj herci sa v prvej časti obuli do svojich rolí oduševnenejšie. Ale napriek tomu, že sa jedná len o Wanov štandard, oproti väčšine horrorovým príspevkom je to stále na vysokej úrovni. 75%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Šablona, šablona, šablona. Viděl jsi jednoho Wana, viděl jsi všechny. Pár slušných momentů se ve druhých Insidious sice najde, ale vzhledem k tomu, že jsme se v polovině filmu začali bavit o reformě školství a na konci o tom, jestli pointa vychází z vidláckého pohledu na transgender lidi, to asi zase tak dobrý nebylo. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Proč jen se mi tohle bubání ani napodruhé nezdálo být nějak zvlášť nevšední? Asi jsem zmlsaný, a přímý postup na branku mi přijde málo rafinovaný, zábavný? Nebo lekačky podepřené hlukovými skoky u mne shazují samy sebe? Inu, abych to hlavní popsal pocitově: když se velká většina aktérů snažila dělat, že jsou, co hrají, nějak jsem jim nevěřil skoro nikomu, a viděl jen nic moc herce. Snad jen manželka hrála jak měla. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z té hrstky filmů, kdy dvojka předčí jedničku. V tomto případě se dočkáme velice nápadité návaznosti děje na jedničku. Přičemž je zcela zásadní a velice tak oceňuji fakt, že není vůbec klíčové vědět o co v minulosti šlo a tak si nemusíte nezbytně pouštět oba filmy popořadě. Jsem však toho názoru, že znalost prvního díla určitě vylepší celkový prožitek! Celou dobu jsem při hodnocení váhal mezi 4 a 5*, ale jelikož mi mnohem více vyhovovalo toto strašidelnější a temnější provedení, přiklonil jsem se k horní hranici. Mocné atmosféry si totiž u hororu cením vždy. To poslední, co však rozhodlo, bylo o poznání silnější propojení světů a závěrečné vyvrcholení v obou rovinách. Happy end byl v tomto případě na místě. Slušně zvládnuté. 81% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

James Wan opět nezklamal a znovu připravil skvělou příležitost, jak si nadělat do trenek. Obsazení se oproti jedničce vůbec nezměnilo, skoro mi až připadá, jako kdyby oba díly natočili najednou. Film je opět plný napětí a očekávání otevřeného konce a přesně to Wan připravil. Je škoda, že je to jeho poslední horor, snad se po čase k tomuto žánru opět vrátí...90% ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Škoda, to mrazenie a strach ako z prvej časti som vôbec nepociťoval a to som dvojku videl v kine. Áno, bolo to perfektne natočené, ale na jednotku sa to nechytá. Počas celého filmu som nepostrehol ani jednu ľakačku či búšenie srdca. Páčila sa mi ako to bolo naviazané s prvou časťou, čiže tí čo zabudli na jednotku, tak by si to mali zopakovať. Určite je The Conjuring väčšie sklamanie ako Insidious 2 a teším sa na tretiu časť, ktorá ma dúfam zas dokáže nastrašiť ako časť prvá. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Chtělo by se až napsat "volejte sláva a tři dny se radujte!". Insidious: Chapter 2 je totiž, pokud ne lepším, tak rozhodně stejně dobrým filmem, jako byla jednička. A nejen to, ukazuje se, že Wan je, co se týče pokračování, machr. Už dlouho jsem neviděl pokračovaní HOROROVÉHO filmu, které by se nedalo nazvat zbytečné. Viděl jsem zábavná pokračování, špatná, ale tohle je dost možná první hororové pokračování, kdy tvůrce rozvíjí původní příběh do krásně zvrácených a děsivých detailů, aniž by se do toho nějak zapletl (teda, počkám, co na to poví pánové ze CinemaSins či ScreenJunkies, pokud vůbec něco) či úplně pohnojil, hodně slušně řečeno, první díl. Upřímně můžu říct, že jsem si tento film užil stejně, jako předchozí. Nemám důvod váhat s hodnocením. P. S. A přál bych vám někdy zažít Skoty v kině. Byl jsem v plném kině a pár sedaček nalevo ode mě seděl týpek s hodně silným akcentem, který pokaždé, když se něco mělo stát, řekl: "Oh, come on now!", a pak se za pár vteřin lekl. :-) ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tohle že má být jako horor? Tak na to rychle zapomeňte! Jediná děsivá věc na celém filmu, by byla asi nejspíš představa, při myšlence vložení dítěte do toho přeřvanýho, blikajícího, drnčícího a zvonícího chodítka pro mimina. V záběru, kde Rose Byrne o něj zakopne. Jinak je to spíš po praktický stránce neparodická hororová komedie. A tu já zas nijak zvlášť nemusím. Lepší je hororová parodická. Za mě jenom dvě hvězdy a to jen proto, že to za 1. mělo alespoň nějaký děj. A za 2. v tom byl určitý potenciál pro kvalitní horor. Tak snad se někdy v budoucnu natočí nějaký kvalitní remake. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po smrti Elise Rainierovej ostáva rodina Lambertových opätovne v ohrození. Duch starej ženy v čiernych svadobných šatách si tento krát našiel inú "obeť" Už to nie je malý Dalton, ale jeho otec - Josh. Podarí sa im konečne, raz a navždy zbaviť prekliatia? Odpoveď musia hľadať v dávnej minulosti, ktorá nie je tak jasná, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Wan natočil takmer presnú kópiu prvej časti. Ešte aj počet lakačiek sedí. Opäť sú, tri-štyri? Jedna vec sa mu ale uprieť nedá. Rozhodne sa zlepšil spôsob rozuzlenia. Prelínanie medzi svetom duchov a realitou, pomocou spätného pohľadu do minulosti a späť, zaujalo najviac. Taktiež vysvetlenie určitých faktov okolo starej dámy v čiernom. Najviac strachu si divák užije v prvej hodine. Následne akoby sa pocit napätia vytrácal. Dúfal som v strhujúci záver, ktorý ma napne, no miesto toho prišiel otvorený koniec. "Totálnych" fanúšikov Wana a série Insidious to zrejme veľmi poteší ( musím sa priznať, že aj ja sa teším na tretie pokračovanie ) no podľa mňa si koniec tejto časti zaslúžil minimálne také "prekvapenie" ako pri závere jednotky. Takto len musím sucho skonštatovať, že doposiaľ najvydarenejším Wan-ovím snímkom je Conjuring. Insidious: Chapter 2 - 65%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vyčpělé. James Wan sice pořád zvládá řemeslo na jedničku a za atmosféru by mu většina hororových rutinérů dala ledvinu ( tu však za věčné obsazování už nejspíš dal Patrick Wilson). Je ale až bolestivě vidět, jak moc mu došly nápady a vlastně jde jenom o několikáté variování těch samých postupů. V zajetí démonů to ještě dokonalo fungovalo, protože se tam dokázaly výtečně skloubit i ostatní prvky, tady jsem měl ale do poloviny filmu pocit, že koukám na stejně scény, jako v jedničce. Jen se v nich občas projde někdo jiný. Naštěstí druhá polovina chytne dobrý dramatický spád a celý příběh se i přes pár logických lapsů uspokojivě uzavře. Škoda, že s dalším dílem už se bude klesat ještě víc a přijde evidentní rýžování peněz. Wan ale asi moc dobře věděl, proč je čas kývnout na sedmé Rychle a zběsile a díkybohu za to. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Méně strašidelný a více propletený než první díl. Dějová linie byla suprově vykreslena. Vše bylo promyšleno do detailů a já jen žasnul. Další povedený kousek od pana Wana. Děkuji. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle Wan posral. Nevím co to kurva mělo bejt, ale měl jsem pocit jako bych se díval na přehlídku psychedelických keců a nudy. Lekačky a pokusy o budování atmosféry tu na mě vůbec nepůsobily, všechno mi přišlo hrozně předvídatelný. S Conjuringem se Wan vytáhnul, ale tady už to začíná bejt fakt těžce ohraný. Nevím nebavilo mě to prostě přišlo mi to divný nebál jsem se, spíš jsem se nudil a místama dokonce smál což asi není ten efekt co měl film způsobit. Osobně mi nevadí, že Wan na nějakej čas na horory sere jenom ať zkusí něco novýho. Tenhle film už totiž nemá co přinést. Na Conjuring se to naprosto nechytá, tam byli občas až drastický scénky s fakt dobrou atmosférou. Tohle je prostě takový tuctový a obyčejný a dokonce ještě slabší než první díl. Konec má docela drajv a aspoň se začne něco dít, ale to nestačí. No doufám, že trilogie z toho fakt nebude.35% ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama