Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Recenze (722)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Není to tam. Odchod k sérii Rychle a zběsile se pro Wana ukazuje být tak trochu záchranným kruhem, který mu jedno z největších hollywoodských studií téměř na poslední chvíli hodilo. Po několikáté za sebou už prostě tyhle nalajnované duchařské archetypy stoprocentně nefungují, nebaví, a začínají kupodivu i mírně vyčpívat. První hodinu jsem se vážně nebavil, všechno už jsem to viděl nejméně stokrát. Vše zachraňuje atmosférický konec, který má po dějové a "vysvětlovací" stránce naštěstí stále co nabídnout (démonická mytologie JE vděčné téma, jen se na ně musí opatrně), a pochopitelně nadmíru líbivý režisérský talent. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Šikovné pokračovanie, ktoré sa mi hlavne príbehom a atmosférou pozdávalo ešte viac. Ideálne je pozrieť si filmy po sebe, pretože na seba nadväzujú. Ja som však ani s viac ako ročným odstupom nemal problém. Strach vie J. Wan previezť na plátno znamenite, jednoducho horory mu idú. Mrazivá atmosféra sa ticho plazí takmer celým filmom, občas niečo účinne vybafne...Najviac sa mi pozdávalo dobré osadenie príbehu aj do 80-tych rokov. Tak nejak si predstavujem moderný horor. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem k filmu přistupoval s notnou dávkou nedůvěry a nezdál se mě nikterak vydařený. Přišlo mě jakoby se James Wan viděl již spíše v sérii Rychle a zběsile a byl již z hororů trošku otrávený. Nicméně, v polovině nastává zlom. Jednotlivé dílky do sebe začínají zapadat, děj se stává zajímavý a spousta momentů se vysvětluje. Film začíná dávat smysl a vhodně doplňuje nejen první díl, ale doplňuje, v mých očích slabý, úvod. Insidious: Chapter 2 není klasickou dvojkou na jakou jsme v posledních letech zvyklí. Kdy je všeho víc, více lekaček, více postav, více duchů. Ač se mě zdálo téměř nemožné, že by v prvním díle chyběly nějaké dílky, dvojka si našla tyto mezery, vhodně doplnila a děj více rozvinula. Nezbývá než se těšit na trojku. Pevně doufám že si James Wan ponechá i nadále určitý dohled. 75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Strašlivé herecké výkony, hrůzostrašný televizní look, prastrašně nudná story s nezbytnými flashbacky a čitelným zneužíváním ověřeného z jedničky... takže hrůzna a strašliva je v tomhle filmu skutečně moc. Wanova hororová tvorba mě míjí naprosto fatálním způsobem a ať dělám co dělám, neumím se nad to povznést - jeho kolovrátkovité bubu historky se zmalovanými strašidly, předvídatelnými lekačkami a hromadou klišé mi opakovaně lezou na nervy a je jim houby platné, že jsou ve své cirkusoidní bizár formě alá hororová televizní šou relativně neokoukané (po formální stránce). Nesympatické, nefunkční; nebaví, neděsí, nepohlcuje. Paradoxní je, že jednička se mi celkem líbila. Hvězda za kameru. P.S. Prý "jeden z nejlépe přijatých hororů roku" - aha, asi proto 40 metacritic a totéž číslo na rottenech. To je mi přijetí jak sviňa, chytráci. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší než jednička, ovšem žádná megabomba. Mám pocit, že natočit kvalitní duchařský horror se v posledních letech nedaří (pomíjím Asii). Očekávám stále něco velkolepého a epického, nebo klidně komorního a mrazivého. Leč kde nic není, tam ani smrt... V jisté chvíli jsem čekal, kdy se vynoří Freddy Krueger...byť záhrobní scény patří k nejlepší části filmu. Podobně jako u jedničky jsem měl pocit, jako když sleduji další část ze série Poltergeist. Nejvíce mi vadí, že strašení-lekačky jsou opět vytvářeny pomocí třískání do bicích a vůbec tím, že hudba práskne, až nadskočí reproduktory. To je opravdu amatérské. Napětí se nakonec dostavuje v momentech, kdy postavy bojují o život. Také mi přišlo divné, že když nalezli barák plný mrtvol, nenahlásili vše policii... Konec očekávaný, jelikož z tohohle se bude těžit ještě asi hodně dlouho... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dvojka je srovnatelná s jedničkou, ale protože to je vlastně opět to samé, tak si nemůžu pomoct a musím hodnotit o stupeň hůř. Přestože některé ty scény, které by měly vyděsit, působí spíš směšně (Wan se u mě stává "mistrem" v rozpohybování neživých věcí a především přeborníkem na pomalu se zavírající dveře se skřípotem, pomalu se otevírající dveře se skřípotem, rychle se otevírající a zavírající dveře bez skřípotu, velmi rychle až prudce se otevírající a zavírající dveře, probourávání dveří, vyrážení dveří, různé druhy dveří, různé barvy dveří apod.), tak umí celkem zručně navodit hororovou atmosféru, kterou ale kazí podivuhodně divný děj. Problém vidím stejně jako u jedničky nebo u Conjuring hlavně v příběhu a ve stylu vyprávění. Ta story mi prostě přijde nezajímavá, a to i přesto, že je snaha o propletení s prvním dílem. Nějak to na mě nezapůsobilo, je to takový chaotický s celou řadou divných a nelogických situací. A to co předvádí duo "krotitelů duchů" s "vrhačem kostek" to je víceméně trapas. Kde jsou ty napínavé horory s výbornými pointami dob minulých? Wan měl zůstat u krimi-thrillerů jako bylo Saw, i když tam tomu hodně přidal hlavně skvělý scénář Whannella. Škoda, že ten samý člověk nedokázal vymyslet něco poutavého a originálního také do série Insidious. Uvidíme jak si poradí u trojky, kde to bude celé v jeho rukách. Moc dobře to ale nevidím.50% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nejprve musím říct, že jsem se na pokračování jednoho z nejlepších hororů strašně těšil, dokonce jsem se snažil vytvořit patřičnou atmosféru, abych to mohl hltat plnými doušky. Čekal jsem opět parádní lekačky, kterých bylo bohužel méně, takže jsem byl docela zklamán, ale když to tak vezmu, tak tentokrát byl děj o hodně propracovanější a závěr všechno dokonale objasnil, takže za tohle dávám Wanovi obrovský plus. Pořád si nejsem jist, zda si zaslouží plné hodnocení, přeci jen jsem očekával větší bu bu bu, i když všechno ostatní bylo naservírováno skvěle. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

James Wan stále sazí na starou školu, avšak tentokrát trochu zvolnil tempo, podal pár vtípků a předvedl nám perfektní pokračování malilinkato děsivější první části. Letošní The Conjuring stále nepřekonán. 8/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Insidious: Chapter 2 plynulo nadviaže na jedničku a je to jeden z príbehov, pri ktorom sa oplatí mať vopred napozerané. Hoci má film rovnakú atmosféru a sprvoti sa zdá, že už nebude taký prekvapivý ako prvý, ukáže množstvo nových línií i prepojení. Stále obsahuje veľa nového v tejto sérii a nenudí. Postavy a myšlienka ostávajú podobné s prvým dielom a čiastočne aj systém fungovania, no do série prináša druhá kapitola jednak bohatší príbeh a aj intenzívnejšie hororové situácie. Insidious II paralelne aj mení filmový štýl, zasahuje viac do žánru krimitrileru a vyšetrovania a ponúka občasné odľahčenie, o ktoré sa stará najmä dvojica postáv demonológov. Zopár vtipov či ironických momentov nie je na škodu, lebo hororová atmosféra je skutočne hutná. Režisér Wan pridal na násilí, ale aj scénach ľakania či podprahových momentov. Čo je dobrá vizitka pre druhý diel hororu, lebo rozvíja postavy, sériu, dej, je stále strašidelný a má dobre rozbehnutú pozíciu v bohatom svete, ktorý možno ďalej rozvíjať. Wan mu dáva pútavý vizuál, kombinuje náhodné lakačky a ešte aj celkovo nepríjemný pocit. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jednička ujížděla výhradně na provařených žánrových klišé, kterým dodávala skrze důmyslné vizuální ztvárnění punc originality a v závěru až drtivé guilty pleasure. Dvojka sází výhradně na moderní hororový home-style, který dodává Wanovu mistrovství ve vystavění napínavé kulisy i ze stokrát viděného punc obyčejnosti a zbytečnosti. Chapter II je bezpochyby velmi slušný horor a opravdu si cením toho, že se snaží rozvíjet příběh mnohem složitější cestou, než si byl kdokoli zřejmě schopen představit, ale jako očekávaný sequel nejambicióznějšího žánrového tvůrce současnosti je pro mě přesto trochu zklamáním. Že napětí ubylo, bych vzhledem k vysoce nastavené laťce rád odpustil, ale že se mi budou i některé vrcholné scény zdát nějak rychle odbyté a bez předchozí kreativní "živelnosti", to mě už vážně mrzí. 65% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když jdu do kina jako běžný smrtelník, co páchá hříchy vyhazováním oslabené koruny za filmy, vybírám si místo podle toho, jak daleko ode mě bude plátno. Zatímco jdu-li na projekci jakožto člen božstva ČSFD, musím si křeslo, chca nechca, vybrat podle toho, jak daleko ode mě budou lidi, u kterých mi na radaru bliká červený nápis "Jsem křupan a nebojím se to použít." Fascinuje mě, jak 200 lidí dokáže konsternovaně čumět na trailery a upoutávky, i reklama na psí lejno se hltá jako čerstvě upečená husa, ale jakmile naběhne povel "nezapomeňte film ohodnotit na ČSFD", ozve se znělka a do sálu vstoupí první scéna filmu, těch stejných 200 lidí začne šustit, trhat, lámat, syčet, chřoupat, mlaskat a žvanit, jako kdyby dva roky nejedlo a pět let se nevidělo. A já si vždycky v takové chvíli vzpomenu na poslední větu z e-mailu s kódem, která zní: "Přejeme ti pohodový filmový zážitek ve společnosti největších filmových fanoušků. Tvoje ČSFD.cz." O Insidious 2 vám napíšu jindy, po druhé projekci; až zjistím, kdo z trojlístku já, James Wan a křupani udělal chybu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nemám nič osobné proti Wanovi ani vlne ducharín, ktoré stvoril. Je to aj jeho zásluha, že skončila tá odporná éra plná exploatačných nechutností a remakov. Ale toto prosím nie. Chápem, že Insidious 2 funguje v kine, no je to len lunaparková prehliadka ľakačiek doplnených o prvoplánové variácie motívov zo starých hororov (klasické duchariny, Psycho, či The Shinning). Hereditary je prvotriedna ducharina, The Pact je prvotriedny horor postavený na ľakačkách. Toto je generická vata. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ták, a máme to za sebou. Finálny zlom vo Wanovej kariére, a veľkolepá rozlúčka s hororovým žánrom (aspoň dočasne). Dvojka má ten problém, že sme už všetko raz videli, a tak hlavným ťahákom je tentoraz príbeh. Atmosféra je o niečo slabšia, a po prvý krát si začínam plne uvedomovať slabiny Whanellových scenárov, teda miernu opotrebovanosť a nutnosť silného reťazca infarktových scén (keďže mu kvalitná scenáristika robí malé problémy), ale práve toto v prvom Insidious vyšlo na jedničku. Druhá kapitola sa snaží zabodovať bez toho, je vlastne výpravnou púťou za hľadaním stratenej duše, a tak sa musí improvizovať, čo znamená menej kvalitných ľakačiek a opatrnejší postup príbehom. Škoda, že najlepšou ľakačkou celého filmu je zopakovaná scéna z minula - a dokonca aj Bishara mi začína pripadať, ako by len recykloval svoje klasické motívy. Sečteno a podtrženo, jeden z najlepších hororov roka, ale je vidieť, že na V zajatí démonov si dal záležať viac. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Druhé časti mnohotokrát nestoja za veľa, ale Insidious 2 je jednou z výnimiek potvrdzujúcich toho pravidlo. Wan dokázal na jednotku naviazať viac než dobre a ja som sa znova skvelo bavil (v hororovom slova zmysle). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Po letošní pecce The Conjuring jsem radši zůstával s očekáváním při zemi, tuplovaně jelikož se mělo jednat o "dvojku", no v tomto směru Jamík Wanůj dokazuje, že je momentálně King of the Castle na poli zWaném duchařina a že jeho možnosti nejsou zdaleka vyčerpané. Chapter 2 je totiž zajisté druhou kapitolou, ale v jednom také prequelem a navíc hutnou vycpávkou samotného děje prvního dílu, takže spolu tvoří jeden, teď už zdá se zakončený příběh. Vzhledem k tomuto velmi doporučuju připomenout si první díl, než se pustíte do druhého, protože tohle je všecko, jen ne tupé, zbytečné pokračování alá "to stejné trochu jinak". Bezprostředním navázáním a poctivým rozpracováním předchůdce má Wan našlápnuto k vytvoření možná nejlepší hororové série vůbec. Kostra filmu je velmi podobná jedničce, kdy se v první půli vedle poodkrývání znejišťujících indícií divák dočká místy opravdu až otřesného hauntingu. Tyto scény mě slušně dostaly i v kině, no být sám v noci doma....fuj! Tato část obsahuje i jakousi investigativní pasáž, kdy se Wan pouští dokonce do občasného FF looku, za což má ode mě taky palec nahoru. V druhé půlce dostává už tak dost zmatený divák ránu kalačem do palice v podobě vstupu do paralelního světa, kde se nejenom bloudí, ale také přeskakuje v čase,což si myslím Wanovi občas zaskřípe ve snaze dokonale spojit všechna vlákna vedoucí z (do) prvního dílu. Tuto část hodnotím jako slabší část, opět stejně jako v jedničce. Herecké výkony jednoznačně táhne Wilson, kterého jsem v takové podobě ještě neviděl. Wanova lehkost ve tvorbě šokantních lekaček je (ne)uvěřitelně nekompromisní, samozřejmě si také neodpustil vyšperkování scén méně či více bizarními, strach speedujícími rekvizitami, viz. Dead Silence. Jsem moc zvědavý, jestli má ještě nějaké karty v rukávu na případné stejně kvalitní pokračování v hororovém žánru. Kéž by! Tohle byl bonbónek na pátek 13. Doporučuju! ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že druhej díl bude jen slabej odvárek, kterej si Wan střihnul jen tak narychlo po skvělým The Conjuring, a nedůležitej dodatek ke skvělýmu prvnímu dílu. Opak je ale pravdou. Jde o plnohodnotný hororový pokračování, který nerecykluje a jen nenásilně rozšiřuje příběh prvního dílu, ale už to jede celý trochu na jiný vlně. Na příběhu je to postavený především, je fakt hustej a nedá se vytušit dopředu. Nejede to na šťávě lekaček, jako spíš na hrůznejch výjevech, při kterých diváka občas zamrazí, a to je velký plus. A jak už je zvykem, konec může, ale taky nemusí vyústit v třetí díl. Vrátka jsou ale otevřený. Každopádně mě už Wan po několikátý přesvědčil, že patří ke špičce moderní hororový scény. Jen tak dál. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Něco mi říká, že je James fanda "Beetlejuice" a "Koralíny", protože světy duchů (nebo jak to nazvat) se chvílemi podobají tak, až to není hezké. Na rozdíl od obou zmiňovaných je ale Wanův svět bolestivě nedomyšlený a jeho obyvatelé jsou tak degradováni na (v lepším případě) nezajímavé a (v horším případě) otravné loutky, které sice štěkají, ale nekoušou. Kde je Rudý Ďáblík? Kterého trotla napadlo vracet se k výborným scénám z jedničky (viz bouchání na dveře) a zničit je? A proč je příběh téhle rodiny dál natahován? Jsem k smrti znuděná, a to mám za sebou teprve Druhou kapitolu... 1,5*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Som trošku sklamaný. Asi som očakával príliš, pretože prvý diel ma vážne navnadil. Ale tak to zvyčajne končí, ďalší príklad toho, že radšej čakať menej a byť prekvapený ako veľa a byť sklamaný. Nebolo to úplne zlé a rozhodne to bolo po všetkých stránkach lepšie ako The Conjuring, ale zostalo to za očakávaniami. Príbeh ma však zaujal a to si myslím, aj v mojich očiach zachránilo tento film. Keď sa dejová linka spojí s tou z prvej časti, tak všetko do seba krásne zapadá a dáva zmysel. Takže čo sa týka príbehu tak jedno veľké plus. Sklamala ma hlavne tá "hororová" atmosféra. James Wan ma už asi definitívne presvedčil, že na veľký horor ešte rozhodne nemá a má sa ešte čo veľa učiť. A ten prvý diel Insidious bolo asi len šťastie alebo náhoda. Film som pozeral v príjemnej večernej letargii a keď ma z nej nevytrhne tak je to pre mňa znakom podpriemernosti. A u hororov to platí dvojnásobne. Lakačky sú od toho, aby poriadne rozprúdili tep a vohnali nejaký ten adrenalín do srdca. Ale nič také sa nestalo. To sa mám vážne báť chlapíka s tekutým púdrom na ksichte? Alebo ženskej s červenými zubami? Postáv prikrytých plachtou? Vŕzgajúcich dvier v ktorých sa sem-tam mihne nejaký tieň? Veď tak sme sa hrávali ako deti keď sme sa chceli strašiť. Jediná vec, ktorá mi udržala otvorené oči bol ten príbeh a zvedavosť ako to celé skončí. Aj keď ten koniec som celkom nepochopil, stále som neprišiel na to, čo bolo na tej polici, ale to sú asi len také vrátka pre tretí diel. A to je ďalšie sklamanie. Asi sa naozaj potvrdil môj názor, že celý príbeh mal skončiť po prvej časti a už nenatáčať dvojku, trojku.... desinu, dvacinu... Nenažranosť producentov je fakt nekonečná, mohol to byť celkom fajn horor ako kusovka, ďalej to už bude len horšie a horšie. Obávam sa, že Insidious čaká osud Saw, nakoniec bude len všetkým na smiech a vďačný terč pre rôzne paródie. 65/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Myslím, že míšení komediálního žánru s hororovým je zde jaksi... nemístné. Film totiž ve výsledku nakonec není vtipný ani strašidelný, ale jen... únavně zbytečný. Čím dál blíž ke konci jsem byl ze sledování víc a víc otrávený, a bylo mi nakonec úplně jedno, jak ta kravina dopadne, hlavě ať už je proboha konec, a já můžu jít na pivo. Při sledování jsem se ztrácel v postavách, jejich motivacích a chování, a vlastně ani nevím, jestli to bylo kvůli zmatenému ději nebo tomu, že jsem neviděl jedničku. A konečně - nemohu se ani zbavit dojmu, že je celý ten film jen spletencem provařených motivů z mnoha jiných hororů, a nějaké tvůrčí invence je v něm proto pomálu. Z kina jsem odcházel s pocitem, že zhlédnutí každého mizerného hororu ve mně vždy jen umocní obdiv, který chovám ke geniální Záhadě Blair Witch - myslím, že žádný nový horor natočený po roce 2000 se jí ani vzdáleně nepřiblížil. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|98%| Shlédnuto v kině díky čsfd.cz projekci. Tak teda, čekal jsem už o stupínek méně a pěkně jsem se mýlil - což jsem pochopitelně rád. Možná to bude vypadat, že jsem fakt zatížený na Jamesa Wana, ale tak bych to neviděl. James Wan je opravdu skvělý režisér, kterého řadím mezi mé nejoblíbenější. Srovnání jeho filmů s tímto snímkem popíši později. Nyní k tomuto filmu. Vlastně naoko podobný jako první Insidious a V zajetí démonů. Rozhodně je toto o něco lepší jak první Insidious a zároveň je to na skoro stejné úrovni jako V zajetí démonů. Takže celkově se Wan opět předvedl v plném lesku. Všemožně si vyhrál se vším a dokonce přidal i pár nových prvků, které v jeho předchozích filmech, respektive hororech nebyly a to je dobře. Jeden z prvků, které přidal byla humorná stránka filmu dělící na dvě části. Na hlášky a na pár vtipných scén. Vtipných scén ? No moc jich nebylo, spíš teda hlášky. Druhý prvek, který režisér přidal byla zdokonalená strašidelnost, která byla někdy v určitých scénách spojená s vtipnými moemnty. Píšu to asi moc odborně, nebo to může vypadat, že si hraju na odborníka, ale tak to není. Zkusím to přesněji vysvětlit jak to myslím. Například scény, kdy se postava herce chová podivně, děsivě, jeho pohled děsivý, to může na diváka zapůsobit trochu děsivě nebo i trochu humorně a zároven do toho i děsivě. Zde bylo dost takových scén. Ve finále už t bylo dost zběsilé a strašidelné, ale toto nové pojetí mě chytlo a Wana si můžu jen a jen vynachválit. Říkal jsem si, po takových výborných hororech přijde hned Insidious 2 a už to bude takové ohrané, ne ? To jsem si trochu myslel a pěkně jsem se zmýlil. Přidal menší humorné pojetí, které samozřejmě nekazilo film, respektive hororový žánr. Dále tu samozřejmě máme lekačky, které jsou opět děsivé a je jich o trochu více jak ve filmu V zajetí démonů - ten film měl originálnější příběh a tak dále. Tohle asi nic víc originálnějšího nepřinese, ale furt to má vysokou úroveň. K lekačkám je velmi potřebná hudba, která svůj úkol splnila velmi dobře. Příběh je obyčejný, ale je dobře spracovná a to tím jak to skvěle navazuje na první díl. Ta temnota, uvnitř hlavě a tak dále je dobře promyšlená, stejně jako ve finále. Jedniným menším záporem je, že mohlo být dramatičtější finále, které bylo v jedničce, ale nevadí, to je jen menší zápor. Ve filmu se mi líbilo i takové provedení dvou dějových linií, kdy první byla skupina rodiny v domě, kde se opět dějí podivné věci. A druhá linie pátračů po zlu, které to celé způsobuje. Různé nadpřirozené bytosti a někdy i strašidelně vypadající lidi či démoni vypadají výborně. Ze všech hororů, které Wan doposud točil má tento snímek největší tempo, kdy nehrozí žádná nudná scéna. Úvod je rovněž vydařený, takový mírný, ale od tohoto úvodu se ke konci dovíme jak to všechno souvisí. K zamyšlneí je potřeba trochu dávat pozor ve finále. Technická stránka a vše potřebné je opět na vysoké úrovni. Kamera se mírně třesala na začátku což mi nevadilo, vše podstatné zabrala, takže toto bylo rovněž v pořádku. Hudba jak už jsem psal byla v rámci hororu vydařená. Herecké obsazení bylo na tom výborně. Rose Byrne zvládla svůj standart. Patrick Wilson mě zde bavil nejvíc, dokázal hrát výtečně - jeho děsivý pohled místy a tak dále. Leigh Whannell se svým trhlým parťákem zde sehrál opravdu komickou dvojici - a až zde mi oba sedly, v jedičce to byly takový blázni, zde i s humorným převedením mi to nedělalo problém. Zbytek herců bez problému. Takže srovnání filmů Jamese Wana, jak je hodnotím já. Saw: Hra o přežití (2004) : 90%-5* ; Zlověstné ticho (2007) : 72%-4* ; Rozsudek smrti (2007) : 100%-5* ; Insidious (2010) : 95%-5* ; V zajetí démonů (2013) : 98%-5* a Insidious 2 (2013) : 98%-5*. Takže zde to takhle je. Nejlepší je thriller Rozsudek smrti a za nimi se o druhé místo dělí V zajetí démonů a tento Insidious 2. Konec jasně naznačuje, že bude třetí díl, ale jestli to bude bez Wana, tak se bojím, že to nebude až tak dobré. Těším se na Rychle a zběsile 7 - jsem zvědav jak si s tím Wan poradí. Jsem mimořádně spokojený, až ne menší detajl, dramatičtějš finále, které mohlo být si nemůžu stěžovat a těším se na další a další shlédnutí, kterých bude mnoho. Lekačky byly fakt skvělé až se mi vždy rozbušilo srdce. Nápady to mělo a tak dále. Nemám už nic co bych dodával. () (méně) (více)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama