Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Recenze (721)

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Výborné napínavé a děsivé scény,mohlo být o trochu víc zvláštních efektů,ale jinak super horor.Napínavá atmosféra hned od začátku.Herecké výkony taky dobrý žádné zbytečné ječení. ()

Vlad 

všechny recenze uživatele

Prosím nehaniť! Ešte lepšie pokračovanie! Tak ako dvojka naviazala na jednotku, pardon - previazala sa s jednotkou, to sa hneď tak nevidí. Ovšem označenie horor tu už nesedí. Veľmi strašidelná nebola už jednotka a pri dvojke sa už nebála ani len manželka. Ale preto odsudzovať pana Wana a silou-mocou to porovnávať s Conjouring-om? Nie, a prečo aj?! V zajatí démonov bol dobrý horor, ktorý mal strašiť (ale nič viac). Insidious 2 je skor fantasy thriller ale veľmi dobrý. A ja osobne vypichnem komické postavičky Whanella a Sampsona, ktoré filmu dávajú svojský humorný ráz, ktorý sa do takýchto filmov na odľahčenie veľmi hodí... -je úplne super, keď sa pri sledovaní jedného filmu viem zľaknúť, zamyslieť, schuti zasmiať a hneď nato byť znovu v napätí. Plný počet bodov. ()

Dexies 

všechny recenze uživatele

Kapitola 2 současně navazuje, ale i předchází kapitole 1 ... dějové linie jsou logické, navzájem se proplétají, ale jen do té míry, aby divák věděl stále o co jde ... charismatická babička/matka jasně vede, méně sympatická snacha se snaží seč to jde a hlavní hrdina, mno občas protivný a herci role sedla dobře ... je to důstojné a plnohodnotné pokračování kapitoly 1 ... těším se na kapitolu třetíííí ... ()

Nanak 

všechny recenze uživatele

Tak na toto pokračování jsem se hodně těšil. Ale přišlo jedno velké zklamání. Jediným plusem je to, že navazuje na první Insidious. Ale ta příběhová návaznost mohla býti propracovanější a ne z toho udělat přehnaný lekací film, ve kterém se neskutečně prolíná realita se světem duchů. Kdy duchové jsou v podstatě hmotné bytosti. No prostě shit a jedno velké ha, ha ,ha. ()

VVee69 

všechny recenze uživatele

Možno ešte dokonca o trošku lepšia ako jednotka. Strašne sa mi páčilo prepojenie s jednotkou a celý ten príbeh o čiernej pani. Atmosféra je už trošku okukaná, alebo klasicky Wanovská? Každopádne s démonmi to je podľa mňa na skoro rovnakej úrovni. Spokojnosť. ()

Kosir 

všechny recenze uživatele

Horor není o tom, že povyskočím při každém druhém záběru, ta hrůza se mně musí vkrádat do páteře, plížit nahoru a rozlézat brnivě po celých zádech, až se mně uhnízdí v mozku. Jde o hrůzu inteligentní, kterou vidím, chápu, ale jsem proti ni bezmocný, neb ji vidí i jiní, ale chápou úplně jinak. Na druhém dílu "záludné zákeřnosti" oceňuji její začátek, kdy v kostce zopakováno, co bylo již zapomenuto. Úskočně připomínáno i později. Jenže! Připomínek zacíná být příliš mnoho, bloumání po místostech baráků kilometry a scén, kdy není pomalu nic vidět, polovina filmu. To není horor, to je únavné. Zkrácení o třetinu by vcelku zajímavým zápletkám na platformě Hvězdého deníku Iljona Tichého určitě prospělo. O třetí díl nemám zájem. ()

t.kavan 

všechny recenze uživatele

James Wan se pokusil vytvořit horor/thriller, kde duši hlavního hrdiny uzavřou v podsvětí a nahradí jí nemocnou duší, která má za úkol zabíjet - na tom by nebylo nic špatného. James Wan mi byl doporučován, přestože jsem znám jako člověk který horory opravdu nemusí - bohužel tady Wan zklamal. Děsící momenty byly průhledné, hudba navozující strach podprůměrná a dopomáhala mi se rozesmát - nakonec mě odrovnaly červené dveře osvětlené lampičkou vedoucí do podsvětí. Co naopak oceňuji byl nápad vysvobození otcovi duše pomocí "dětského" telefonu z kelímků a provázku, který si syn uváže kolem pasu a vydá se otce zachránit. Pro mě celkově 25%. ()

Edwin44 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho, že druhej díl nebude schopen dosáhnou kvalit (5*) prvního dílu, ale moje obavy byly nakonec liché. Film krásně odsejpal, člověk se bojí od první minuty až dokonce. Doporučuje před tímto filmem shlédnout jedničku protože zážitek bude o něco lepší. Dvojka právě krásně doplňuje děj z jedničky, ale i závěr doplňuje scény z úvodu. Prostě všechno to do sebe perfektně zapadá. Herci byli super hlavně Patrick Wilson, jediný co chybělo filmu byla nějaká výraznější ženská role Rose Byrně rozhodně nemá na Veru Farmigu!!! Jediná škoda je to že jestli opravdu James Wan chce seknout s hororem jako takovým. Diváci přijdou o kvalitní horory. A z toho trošku i vyplývá moje druhá obava a to o třetí pokračování právě bez Wana, doufám že to nijak nezmrvěj..... ()

C.A.T. 

všechny recenze uživatele

Ať se jdou všichni,co tady kritizujou vycpat... Tenhle film má všechno, co podle mě mít má. Nemůžu jinak než dát 5*. Měla jsem z pokračování trochu obavy, ale nakonec se ukázalo,že je stejně perfektní jako první díl - ba dokonce i lepší. Jen doufám, že Wan delá jen zbytečný vlny a že na pokračováních bude spolupracovat i nadále. Za dámu v bílém bych ráda dala i šestou hvězdu,kdyby to šlo - byla to perfektní mrcha. ()

lahvi 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to na mě působilo, jako každá trapná dvojka, kde je snaha o více akce, více běsu, více lekání, to vše na úkor vtažení do příběhu a atmosféry. O to větším překvapením bylo, co se z toho vyklubalo. Super návaznost a vysvětlení jedničky. Konečně jednou dvojka lepší než první díl. ()

sobol1 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než 1 díl. V 1 polovině filmu jsem se trochu lekl nějakého toho vrznutí ale v druhé polovině se to nějak pojebalo a v podstatě mě to přestalo bavit. ()

zekon73 

všechny recenze uživatele

Tak po shlédnutí "dvojky" musím vše přehodnotit. Až teď jsem zjistil, že jednička je takový předvoj před lepší dvojkou. Skoro pokaždé je pravidlem, že jedničky jsou lepší a originálnější než pokračovatelé. Dvojka mě nadchla, konečně se zjistilo o co vlastně jde. Absence nepřesvědčivého démona z jedničky mi udělala radost. Lekání a husí kůže po celý děj je to, co jsem chtěl. Na to, aby měl divák jako já přehled a pochopení oč vlastně jde, je potřeba opravdu vidět oba dva díly. Opravdu mistrovký kousek od pana Wan. Teď už vím, že dobrým horrorům se může říkat v klidu wanovky. Děkuji pane režisére a už teď se těším na třetí pokračování. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Opäť veľmi podarený horor so skvelými ľakačkami, ktoré boli v niektorých prípadoch také silné až som mal srdce v krku ešte dobrú pol hodinu. Atmosféra vygradovaná fakt perfektne, samozrejme poháňaná skvelou hudbou alebo ako v jedničke "šialene" dobrými hereckými výkonmi. Myslím si, že sa Wan aspoň vyrovnal skvelej jednotke, avšak v porovnaní s The Conjuring, ktoré bolo naozaj brilantné (asi najlepší horor aký som kedy videl), jednu hviezdu ubrať musím, lebo aj keď je Insidious dobrý horor, nevyrovná sa kvalít Conjuring. ()

milanondic 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Insidious mě pozitivně překvapilo. Řekl bych, že druhý díl je o trošičku lepší než první. Nejen proto, že už tu není čertík bertík, ale jsou tu životachtiví duchové v čele s Parkerem - dámou v černém, ale hlavně kvůli tomu vysvětlení celého příběhu, který je hodně dobře propracovaný. Asi jediné co se mi moc nelíbilo, byla Parkerova matka, která nebyla moc strašidelná a na můj vkus "moc čarodějnická". ()

Lukinsons- 

všechny recenze uživatele

Pokračování lepší než první díl a to po všech stránkách. U jedničky jsem se lekl jen párkrát a ani ne hodně. U dvojky je to jedna lekačka za druhou a atmosféra v poslední půlhodině by se dala krájet. I příběh je mezi klasickýma hororovkama hodně nad průměrem. Sám bych to asi nedokoukal :D ()

matko2351 

všechny recenze uživatele

Druhý diel priniesol niečo viacej ako prvý. Vynikájúci scenár, krásne doplnenie prvej časti. Jednoducho super horor na večer pri búrke. Odporúčam :-) ()

LordLaser 

všechny recenze uživatele

Okrem toho, že úvodná zvučka lezie na nervy, Lin Shaye znie mladá(Lindsay Seim) takisto staro vo filme, čo berie na dojme, Joshov snímok najskôr čierno biely potom farebný. Na to, že to bolo natočené za 25 dní, môže byť. ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama