Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Recenze (722)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Aj pokračovanie filmu so sebou prinieslo zaujímavý príbeh s viacerými dobrými scénami a napriek tomu že nedosahuje úroveň prvej časti dávam rovnaké hodnotenie nakoľko stále sa jednu o jeden z lepších duchárskych sérií. ()

Martpod 

všechny recenze uživatele

První díl byl bez větších výtek slušný horor. Dvojka je řádně zamotaným pokračováním, ale přece jen mi připadá taková trochu "výplňová" pro ještě další pokračování. Několik příběhových linií je sice příjemným zpestřením, ale poněkud se to motá a občas už netuším, jestli ta zamotanost hraje pro nebo proti příběhu. Lekaček je tu požehnaně, příjemné je občasné humorné odlehčení. Jako pokračování je to ovšem slušné, a mezi dalšími novými horory jednoznačně jeden z těch lepších. P.S. je velmi vhodné si před druhým dílem pustit znovu ten první ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, nevím, čím to bylo, ale hodnotím film ne podle sebe, ale většinou podle reakci publika na projekci. Snímek jako o sobě byl strhující a bavil mě rozhodně víc, než pochmurná a lehce nudná jednička. Dvojka byla něčím doplňujícím a strhujícím. Dostala mě do děje, parádně na sebe navazovaly scenérie a retrospektivně vše doplňovalo to, o čem jsme smýšleli zcela jinak. Nicméně ty strašidelné pasáže, které by mi strašidelné určitě i připadaly, kdybych se však koukala doma, jsem probděla a z valné většiny prokoulela očima. Protože celý sál se smál těm situacím, které vtipné třeba ani neměly být. A nevím, jestli to bylo vyvolávacím fragmentem, kdy jeden začne a zbytek se veze, nebo to opravdu tak směšně působilo. Ano, některé situace opravdu zábavné byly, ale že i ty, u kterých mi naskakovala husí kůže? Každopádně zpět k mému subjektivnímu hodnocení bez ohledu na publikum. Všímala jsem si detailů a měla bych vyzdvihnout kameru. Úžasně natočené, nepřeefektované a věrohodné. Opět samý soundtrack z jedničky, který nezklame. Jsem ráda, že jsem film viděla a jsem nadšená)). ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Nebudu si hrát na hrdinu, bála jsem se. A hodně. Ani ne samotných "lekacích" momentů, ale té svíravé atmosféry. Zápletka do téměř konce dávala smysl, potom jsem jen kroutila hlavou, že to snad není myšleno vážně. Horor je to slušný, vyděšená jsem byla dostatečně, plus velké překvapení v podobě vtipných momentů, nicméně je to film jen na jedno zhlédnutí, proto 3*. ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Po tom, jakým byl pro mě první díl zklamání, tak musím říci, že toto se povedlo lépe. Atmosféra byla mnohem hutnější, scéna v nemocnici a při první návštěvě Parkerova domu byla absolutně výborná. Je dobré, že se vysvětlilo spousta věcí z dílu prvního, nicméně pořád mám pocit, že jsem viděl mnohem lepší horory. Každopádně ale třetí díl zhlédnu taktéž, konec opět navnadil. Dávám tři hvězdičky, ale berte to jako tři plus. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Kde bolo tam bolo žil raz jeden rákosník. Tento rákosník žil v Malajzii a dostal nápad ako natočiť jeden vynikajúci film o chlapíkovi, ktorý dával svojím obetiam na výber či chcú zomrieť alebo si dokážu siahnuť na svoje dno a prežiť. Do toho filmu zakomponoval prekvapujúci zvrat a podarilo sa mu natočiť jeden vynikajúci snímok, ktorý sa stal určitým medzníkom. Na základe tohto filmu si vybudoval skvelú reputáciu uznávaného filmového tvorcu a získal kopec naivných fanúšikov. Títo fanúšikovia boli tak zaslepení jeho prvotinou, že pri ďalších jeho filmoch boli ochotní zabudnúť na zdravý úsudok. Vďaka týmto "zombíkom" si rákosníkove filmy viedli veľmi dobre na jednej nemenovanej filmovej databáze a držali jeho debilné výplachy v červených číslach. Tak ako povedal Sidney Poitier v Šakalovi: "Zachránil som prvú dámu USA... Teraz keby som až do smrti všetko mrvil, som nedotknuteľný..." Zaujímalo by ma, čo by rákosník robil, keby mal natočiť duchársky horor niekde, kde by neboli dvere, ktoré by sa mohli otvárať... bol by vo veľkej spotenej chlpatej riti... ()

Valsadora 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak než 10/10*. Chapter 2 mě bavila ještě o krapek více než jednička. Dobré herecké obsazení, skvělý a nápaditý scénář a hlavně velké plus za Bisharův hudební podklad, který mě velmi nadchl. Jediné malinké mínus patří tak dvou, třem "komickým" scénám, bez kterých by se snímek obešel. Jinak tleskám ve stoje! ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Není to jako jednička, tam kde jednička bodovala strašidelností boduje dvojka čirou popcornovou zábavností duchařiny, jediné co mi to kazilo byl na konci naprosto už přehánějící Comic Relief kterej se svým před posledním jokem působí jako takový ty ne vtipný postavičky u Disneyho kterým se smějou ty do 10 let, ovšem tohle byl horror tam fakt nevím co to mělo znamenat + neskutečně vynucenej cliffhager! V životě jsem neviděl něco tak vynucenýho...možná u Super Mario Bros. ale to byl ultravýkal...jinak se mi to líbilo dávám 4/5 vypadlých zubů Patricka Wilsona. Jinak jsem jedinej komu přijde že Wan trochu změknul? Už skoro nezabíjí postavy, chtělo by to mírně zMartinovat... ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Vyděsit diváka není složité. Stačí k tomu vhodné nasvícení, hodně, hodně valící se mlhy, spousta vrstev make-upu a naprosto nesmyslně přezvučené lekačky. To nás naučil Hollywood (společně s disko klubem v centru, čestně přísahám, že už tam nepáchnu), a Insidious 2 pokračuje v jeho nejlepší tradici. Ovšem zabavit diváka na dvě hodiny, to už je očividně velký kumšt. Toliko zamyšlení na úvod. Shrnu to pouze tak, že jde o hloupoučkou, naivní a lacinou popcornovou lekací „zábavu“ pro celou rodinu, která mě otrávila natolik, že nemám ani náladu vymýšlet nějaké zajímavější bonmoty na Wanův účet, což plně nechám na fantazii ostatních. Všude tam, kde byla jednička cool, selhává dvojka na celé čáře, a čím více tlačí na pilu, tím víc člověk (já) nemá chuť se v příběhu orientovat, až nakonec upadne v sebe-parodické prvky při hrátkách s kostkami, (asi nechtěně) úsměvným podáním babičky Lin a humornými trapasy Čuka a Geka. Samozřejmě nezapomene v závěru otevřít vrátka pro další „čeptr“, která už nebezpečně visí na obzoru. Já na ní tedy rozhodně nepůjdu, a každému doporučuji to samé. 2* ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Pojďme si povídat o tom, kterak je Wan čím dál tím lepší. Poslední dobou se mu totiž velice daří své diváky zaujmout silnou atmosféru, postrašit je nějakou tou ošklivou mordou a nenechat je vydechnout při vcelku naplněném ději, který dává tušit zajímavé rozuzlení. Zcela upřímně vám říkám, že první díl mě zanechal klidnou, oproti tomu do druhého jsme šli s lepé nabitou zbraní a tak také sklízí Wan zasloužené úspěchy (což je vidět i na hodnocení, které dává tušit, že divácká veřejnost přijala dvojku s o něco větším zájmem). A proto, přeji hororovým tvořitelům do nového roku, aby bylo více takových a méně takových. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Po delší době zase skvělý horor, který navazuje na první díl, který je třeba vidět, abyste pochopili souvislost, jelikož se vše hezky prolíná. Doporučuji. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní vypravěčský experiment, který se snaží dodatečně vylepšit jedničku, ale i přes balík, co vydělala jednička, opět servíruje vyblitý digitální vizuál, místy s hnusnou ruční kamerou a duchové jsou nedostatečně narůžovělí jedinci, přes které přehodíte buď bílou nebo černou záclonu. Napsané a vymyšlené je to pěkně, ale pro natočení mohli aspoň každou rovinu pro lepší přehlednost nějak barevně odlišit. Dost mě otrávilo, že přes zkušenosti z jedničky má matka rodiny nějakou zaostalou inteligenci detekovat, že je něco špatně a fotr se herecky taky moc nesnažil nějak charakterově odlišit různé, ehm, nálady. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Stále přemýšlím nad tím, jaký díl bych vyzdvihl, jako ten lepší. První díl přeci jen byl u mne překvapivý, neboli překvapivě výborný, u dvojky každý očekával pořádný nářez, což bych já takovým superlativem u tohoto neplýtval. Přeci jen po démonech každý očekával od Wana něco víc překvapujícího, a to se tu nekonalo. Na druhou stranu dějová linie byl i tak velmi zajímavá a strhující, rozhodně bych tento film zařadil do Top 5 ve svém žánru. Na jedničku se navázalo obstojně, i když ze začátku jsem se v ději trochu ztrácel, až jsem začal přemýšlet, jestli mi v jedničce něco neuteklo. Nakonec šlo jen o trochu kostrbatě zvolený postup režiséra. Ale co naplat, stejně jsem byl pokakaný až za ušima! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Wan je borec.Tím spíš,že ve chvíli kdy je dobrých hororů jako šafránu,dokázal v jednom roce stvořit hned 2 opravdu vyniakající.Co je třeba nejvíc ocenit,tak fakt,že s druhou kapitolou Insidious Wan vyvrátil veškerá klišé,se kterými v 99% bojují druhé díly.Tahle dvojka sice nedisponuje takovým množsvím lekaček a vyloženě bát se nebudete (pár husích kůží ovšem bylo),ale naštěstí pro diváka to celé Wan vyvažuje opravdu originálním,dobře zpracovaným a od začátku šlapajícím příběhem.Osobně jsem na to Wanovi skočil po cca 20 minutách a ve finále mu to celé sežral i s navijákem.V letošní (chudé) hororové nadílce velmi těsně dvojka hned za Conjuring...85% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Jednička patří k hororům, které se mi v posledních letech opravdu líbily a takových moc není, dvojka je slušná, ale zaprvé je dějově poměrně zmatená a zadruhé ztrácí místy tempo, takže by jí vůbec neuškodilo prostřihání, je místy hrozně líná. Přesto, byť budu asi v menšině, ji řadím těsně pod V zajetí démonů. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ide o podstatne slabsiu dvojku nez je celkom slusny Ynsydious.Lakacky slabe a nevyrazne, vrzganie skrine mi neprislo strasidelne /doma mi vrzgaju furt : asi by som mal konecne po 20 rokoch naolejovat panty, to bude tym/. Rezia je trochu menej vyvazena nez v Ynsydious 1, bat som sa bal len tak na pol plynu, chyba tomu stava, poriadny drive. Herci ako Rose Byrne fajn, ale zo sympataka Patricka Wilsona by sa dalo vytrieskat urcite viac, ten herec je talentovany. Takze ako uz dlhodobo tvrdim : hororove dvojky su regulerne podradne filmy : 52 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Druhý díl už je čistě jen hororový průměr, ve kterém se odehrává téměř celý příběh dle očekávání, ovšem děsivá a temná atmosféra filmu opět nechyběla. To je také zřejmě to nejpozitivnější. Různé zvraty a vstupy do děje byly asi pro Wana nezbytné, pro mě nikoliv. Po slabém výkonu celé rodiny, včetně staré krávy a dvou idiotů ani nevím zda se na trojku těšit? Toď otázka!... 55% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Co sem opravdu nečekal bylo, že to bude přímý pokračování na jedničku, takže možná dobře, že sem si ji předtím zopakoval. Každopádně jsme se dostali od cestování mezi dimenzema k cestování v čase, což musim ale uznat dost pomohlo k vysvětlení několika jevů právě z jedničky. Taky to svědčí o tom, jak James Wan umí skvěle uchopit a pracovat s pokračováním. Příběh tudíž super navazoval, ne-li že ještě přihodil nějakou tu nástavbu. Nicméně po tý hororový stránce to samý, takže buď jsem toho většinu čekal nebo mě to až tolik nevylekalo, prostě to ve mě nedokázalo vyvolat ty samý pocity jako u prvního dílu. I tak to ale lze považovat za pokračování na úrovni, ne žádnej patos. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

James Wan to (už po kolikáté?) opět dokázal. Když v létě jsem šel do kina na V zajetí démonů, myslel jsem, že lepší horor letos neuvidím. Stačil půl rok a jsem na vážkách (děkuji pane Wane). Od Insidious jsem čekal pokračování participující na prvním, skvělém filmu. Dostal jsem pokračování, které rozšiřuje prvotní originální myšlenku vycestování duše z lidského těla a obohacuje ji o další originální myšlenku, tedy, že duše mohou cestovat i časem. Dochází tak, že Insidious chapter: II. doplňuje určité části prvního filmu, které sice doplnit nepotřebovaly, ale v rámci příběhu dvojky vše díky tomu funguje uceleně, jako jeden konstantní film. Skvěle zde bylo pracováno se scénářem a Leigh Whannell si zaslouží mou hlubokou poklonu. "Žena" ve svatebních šatech byla zde zpracována opravdu geniálně a samotný Patrick Wilson zde hraje přímo excelentně. Jeho rozdvojenost, emoce, prostě celý jeho výkon sám o sobě vyvolává strach. Lekačky již sice nejsou tak originální, ale příběhově to funguje ještě lépe, než jednička (vyšší rozpočet jde znát). Přesto ale některé scény vás úspěšně nadzvednou ze sedadel. Ve zkratce bych mohl říci, že Insidious 2 je kombinací toho nejlepšího z V zajetí démonů a prvního Insidious. Určitě povinnost pro všechny fanoušky hororu vidět toto na velkém plátně. Minimálně já vřískám blahem. 90% ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama