Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Ricky Gervais si sám pro sebe připravil roli v milém komediálním dramatu z anglického domova důchodců, kde jako věrný ošetřovatel vidí v každém jen to dobré. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (99)

Killda 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak zábavné, jak jsme zvyklí u Gervaise a jeho fiktivních dokumentů, ale hlavně dojímavé. Kdy se Ricky přeladil na tuhle vlnu? Těžko říct, ale funguje to! Žádný náznak sentimentu. Opět skvěle zahrané a napsané. Jen škoda, že tato série už tolik nedbá na ala dokumentární styl, což sice může v některých momentech pomoct, ale v celku si myslím, že to spíš zhazuje uvěřitelnost celého seriálu. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gervais před pár lety přinesl seriál, kde hraje autistu s vizáží Hitlera v domově důchodců, a opět se jedná o dílo, které krom humoru nabízí i melancholický náhled do dané komunity. Derek není tak charakterově či morálně silný jako Komparz či Kancl, ale i tak dokáže pohladit po duši. Gervais je opět herecky výborný, a jeho charakter zde dosti vybočuje z toho, co byste od něj čekali, ale právě z Dereka, a jeho naivitě a jednoduchém pohledu na svět, že ne všechny problémy jsou tak velké, a jak jednoduše je řešit. ()

Reklama

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Ricky a Karl jsou mí velcí oblíbenci ale toto se mi nějak nezdá. Hlavně Ricky to trochu přehnal a dělá ze sebe přehnaného šaša, způsob jakým chodí (či cupitá), vystrčená spodní čelist. Prostě to není moc vtipné a zároveň ani vážné chvíle jim nějak nemůžu věřit. Uznávám ale, že Karl se docela povedl:)) ()

Pilgrimka 

všechny recenze uživatele

Ricky má velkou odvahu a pevné nervy, když se pustil do tohohle. Po úspěších jako je The Extras, The Office, The Ricky Gervais Show..., které jsou hlavně komediálního rázu, je tohle docela výzva. Lidi jsou na něho zvyklí jako na komika s trefnými, vtipnými a inteligentními názory. Nedivím se, že se dostal kritiky ještě před premiérou pilota. Hraje autistu, každého hned napadlo, že šlápl vedle a bude si z takových lidí dělat zřejmě srandu soudě podle jeho dřívější tvorby. Ale nestalo se tak. Na to Ricky je až moc inteligentní a sečtělý člověk aby udělal takovou blbost. Po pilotu nebudu soudit jestli udělal dobře nebo ne, že s tímhle začal. Z vlastních zkušeností s různě handicapovanými lidmi, včetně autistů, vím jak se chovají, reagují apod. Ricky v tom nebyl vůbec špatný, ale pořebuju více dílu aby mě přesvědčil, že to fakt umí zahrát a aby mě donutil během sledování úplně zapomenout na to, že je to bavič. Držím mu palce. Dávám pět hvězd, chtěla jsem dát čtyři, ale je to jeden z těch, pro které mám slabost, takže věřím, že mě nezklame a dávám pět. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Dokonalý protipól Office. Zatímco David Brent byl skrytý parazit na společnosti, který udělá vše pro to, aby ho všichni hodnotili jako nejlepšího, Derekovi o nic takového nejde. Jako "parazit" může být vnímán jen z velmi povrchního pohledu (např. v první epizodě, když přijde státní úředník a zjišťuje kdo má co na práci), přitom jeho podstata je naprosto upřímná a přející. Zatímco v Office se postavy urážely, šmírovaly se, vyšetřovaly se atp., v Derekovi si všichni snaží vzájemně pomáhat. Není tu smích na úkor druhých. Oba seriály jsou tak jakýmisi protipóly, které poukazují na dualitu našeho světa. Ten lze vnímat cynicky jako konstantní boj o přežití, ale i skrz přátele a pomoc druhým. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Karl Pilkington natočil všechny své scény za 12 dnů. (MeanWhile)

Reklama

Reklama