Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružný snímek - Macgyver (Richard Dean Anderson) spolu s vědcem Atlantisem Atikusem (Brian Blessed) a kolegyní Kelly (Sophie Ward) najdou medailon, který je zároveň klíčem k Solonově truhlici v níž je uložena Pochodeň pravdy. Ta je může zavést k dobrodružství odkrývající tajemství Věže strachu, kde je již po staletí ukrytý poklad Atlantidy. Film je plný nástrah, které Macgyver lehce překonává svými důmyslnými nápady... (Stodvacet)

(více)

Recenze (58)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hodnocení závisí na vaší toleranci k nenáročné dobrodružné televizní zábavě a na sympatiích k MacGyverovi. Pokud máte oboje, tak tomuhle neoriginálnímu crossoveru MacGyvera a Indiana Jonese (s rozpočtem prvně jmenovaného) stejně dáte 70%, protože je to čistá řemeslná zábava s hledáním pokladů Atlantidy - a zvláštním bonusem v podobě Macových vychytávek. Pokud chcete rýt, tak rozhodně máte do čeho, a zdůvodníte si cokoliv nad úroveň dvaceti procent (neoriginální, laciné, Mac měl zůstat v seriálovém důchodu, nedůstojné, blablabla). ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vrchol macgyverovské poetiky se vším všudy. Geniální hláška: "Co děláš, MacGyvere?" "Zastavuju národnostní čistky." jest kvintesencí hrdinské duše střapatého kutila a další klíčové atributy následují. Poněkud laciné trikové záběry. Poněkud okatě studiové interiéry. Poněkud ukradený příběh (Indy aby překousl bič!). Poněkud pokleslá, avšak výtečná zábava, rozhodně to lepší nejen z obou TV filmů o Mac Gyverovi, ale svou atmosférou a spádem překonávající i leckdy ospalý seriál. Kupodivu všechny ingredience sedí jako prdelka roběte na plechové nočníku a tvoří tak skutečně povedený a svým způsobem originální výtvor... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Převedení seriálu na filmové plátno dopadlo skvěle. FIlm, který oplývá skvělým příběhem a nudit se u něj určitě nebudete. Richard Dean Anderson opět nezklamal..... ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

MacGyvera mam moc rád a jeho nápady vždy vyvolají úsměv na tváři. Film se celou dobu tvářil tak nějak průměrně, ale konec to bohužel totálně zazdil. Bylo zde až příliš mnoho faktických chyb mimo působnost Macových nápadů. Především bylo zajímavé, že už Atlanťané znaly planety za Saturnem (já myslel, že byly objeveny až v 18. respektive 19, století_i když Atlanťané vlastně znali všechno, tak nevim)...a navíc, nechápu, jak mohli naší badatelé ty planety vidět pouhým okem (Jupiter jak půl Měsíce). Po milých nostalgických vzpomínkách na seriál je tohle velkým zklamáním. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dřív než trapný Lovci pokladů, filmová Lara Croft, filmový Da Vinci Code a podobní, ale zase pozdějc než nenapodobitelný Indiana Jones... ale je to zábava:) Film je oproti seriálu vážnější, což je obrovské plus. Například když MacGyver navštíví Balkán v době občanské války. Ani tehdy si ale neodpustí heroické hlášky typu: "Teď zabraňuji etnickým čistkám." I tak ale značný nadprůměr a velmi příjemné překvapení. Škoda jen těch příšerných účesů:D ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Aneb pokus o árijského Indiana Jonese a to ještě více zdětinštělého (čemu se asi podobá úvodní scéna, kdy se snaží vyjmout tu zlatou placku, hm?). De facto je to strašná blbost! Naivní, hloupá a po všech čertech nedomyšlená. Samé mechanismy, otvírající se skrýše (zajímal by mě ten mechanismus, co to otvírá, zajímavé je, že funguje i bez tisíciletého promazání). Ale už jen z faktu, že MacGyver umí sestrojit z novin a několika sirek motorový trojplošník s nápisem Made in USA, zatímco Chuck Norris udělá z motorového trojplošníku tucet třísek a pár listů papíru s nápisem USA kill all Vietkong´s!, už tenhle fakt mi nedovolí dát odpad, i když je to taková blbina. A navíc, viděli jste jiný film, kde hrdina, když získá samopal, jej radši rozmontuje, aby získal malý drátek, kterým rozepne pouta, místo aby ho reálně použil? Navíc i vtipy jsou dobré: "Ale nad námi probíhá občanská válka!" Ale co se týče archeologie, je tenhle film fakt úplně mimo. Solón klidně sedící zasypaný produktem vulkánu, pche! ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na seriál MacGyver je zkrátka silná..ale nic moc extra to není. :P Rozhodně se ale pobavíte. :D ()

klerik 

všechny recenze uživatele

V detstve som bol unesený, ale objektívne ide o priemerný film, kde hlavne na konci pôsobia MacGyverove finty trochu trápne... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Trochu atypický McGyver, spíše ve stylu Indiana Jonese. První půlka výborná, útěk ze základny zábavný, ale ke konci už film docela ztrácí dech. Ale přesto, že mě seriálový McGyver, nikdy moc nebral, v tomto případě jsem se slušně pobavil. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

MacGyver no, Nenadchne, ale ani neurazí. Dobře se na něho kouká, netečou tu potoky krve a místo řičení zbraněmi se tady myslí. Na sobotní odpoledne přesně akorát. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Na MacGyvera bohate stačí 45 minút seriálu alebo aspoň mať tak 12 rokov...Inak to začne byť nenomálna otrava!!! Ale za to s akým ľadovým pokojom naštartoval MacGyver lietadlo švajčiarskym nožíkom pridávam jednu *, RESPECT!!! :))) ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Pěkný průměr a dobrý televizní film. Nemůžete chtít živé barvy a solidní výpravu, prostě je vidět, že polistyren to jistí. Anderson má solidní charisma a člověk mu fandí, navíc je dobře, že narozdíl od Akt X film nepůsobí jako klasická seriálová epizoda natažená na hodinu a půl. Jenže MacGyver má jen náznak kouzla Indiana Jonese a nějaký Vejar není Stephen Sommers (Mumie), natožpak aby se přiblížil velkému Steveovi - jeho Duel taky platila jenom televize! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

I když je to slušná kombinace MacGyvera a honby za pokladem, pár nelogičností mě tak nějak štvalo - nejvíc asi ta, že papírové svitky schovávají v truhlách přes tři tisíce let ve vodě a jsou suché. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

McGyver sa odhodlal skúsiť kariéru dr. Jonesa a vydal sa na výbornú dobrodružnú výpravu, ktorá by ale viac sadla už menovanému archeológovi. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Čože? Také vysoké hodnotenie pre takúto kravinu? Celý priebeh filmu som sa pohrával s myšlienkou na 2*, ktoré aj odpovedajú kvalite a prevedeniu filmu. No posledných 15-20 minút filmu to bol jednoznačný útok na odpad! Vznikol z toho kompromis *. Tak deravý scenár a tak stupídne vyvrcholenie som fakt nečakal. Ku koncu som už fakt len a len čakal, akú kravinu a nereálnosť zakomponujú do scenáru. Na moje prekvapenie ma prekvapovala scéna po scéne a nemohol som sa na to už pozerať. Odporúčam to 20 min. pred koncom stopnúť a nechať ležať, uchováte si akú-takú myšlienku na kvalitu filmu. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Macgyverovi se nehodí dávat horší bodování než 5. To prostě nejde. Dnes jsem viděl poklad Atlantidy asi po 10ti letech a neskutečně jsem si to užil. Tento film je zrovna jakousi parafrází na Indiana Jonese, ale typické "macgyverismy" jsou zde daleko častější, než v posledním díle, takže opět bomba. Aaaaaa jestli nenatočí další díl, tak pojdu... ()

Reklama

Reklama