Reklama

Reklama

The Human Race

Trailer

Obsahy(1)

Skupinka osemdesiatich ľudí vytrhnutých zo svojich každodenných životov sa objaví na neznámom mieste, kde sú prinútení zápasiť o svoj život. Títo ľudia sú vybraní z rôznych etnických skupín, sú medzi nimi mladí i starí, športovci, zdravotne znevýhodnení alebo dokonca aj bezdomovci. Ak chcú prežiť, musia dodržiavať isté pravidlá, ako napríklad nevstupovať na trávnik, nezísť z cesty alebo neprestať súperiť na život a na smrť. Ak začnú porušovať pravidlá, zomrú. Osemdesiat boj začne, no len jeden človek preteky dokončí. Kto sa stane víťazom? (Steny94)

(více)

Recenze (68)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější hororové béčko roku. Upřímně - ten film vypadá hrozně. Ale když člověk zkousne ošklivou vizuální stránku, může si užít nekompromisní a brutální jatka, svěží násilnou akční jízdu, která nešetří nikoho - starce, ženy, děti. Osmdesát lidí se octne v jakési futuristické aréně a musí bojovat o holý život - a přežít může jen jeden z nich. Je to taková hororová variace na Hunger Games, potažmo Battle Royale. The Human Race si ale většina diváků bude pamatovat hlavně díky naprosto ulítlému twistu v závěrečných minutách (apeluju na ostatní, aby ho tu v komentářích nevyzradili), který mu svým způsobem dává takřka okamžitý kultovní status. Doufám, že Paulu Houghovi teď někdo dá alespoň deset milionů dolarů, aby si natočil remake trochu obstojnějších vizuálních kvalit, a pak hned dalších padesát mega, aby udělal sequel. Chci ho vidět hned teď! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Holt tohle se moc nepovedlo. Human race trpí velmi nízkým rozpočtem a look filmu je jako z 90. let. Naštěstí se při filmu člověk příliš nenudí, neustále se něco děje, ale je to dost neuspokojivé a nepotěší ani gore, které je špatně zpracované a raději bych byl, kdybych ho neviděl. Závěrečná pointa však má něco do sebe, ale stále mám spousta nezodpověděných otázek. 40% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Z filmu sice žádná pecka nevzešla, ale i přes ten levný vizuál jde z něj cítit autorský zápal. Rozhodně oceňuju rychlý spád, mraky vybuchnutých hlav a dravou hudbu, obzvlášť při intro a outro titulcích. Ale závěr mě, bohužel, nějak hodně nepřekvapil, díky několika indiciím se dá vytušit zhruba v půli filmu. Hlavní hrdina je však borec! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Už dlho som nevidel také množstvo vybuchnutých hláv, ktoré mi boli tak ukradnuté... A záverečná pointa (ani nie tak prekvapivá ako úsmevná) ani z ďaleka nezachráni dovtedajší stereotyp a nezáživnosť, miestami dokonca až otravnosť. Nič moc; iba ďalší z filmov kde som sa nevedel dočkať konca. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka rôznych ľudí s rôznymi osudmi sa ocitá v starej opustenej väznici aby súperila o život. Pravidlá sú "jednoduché". Dodržuj ich, zabi svojho "ne-priateľa", a prežiješ. Posledný vyhráva. Duchaplný zážitok. Muselo dať námahu vymyslieť tak ťažkú pointu. Až na gore, nemá tento snímok čím zaujať. K samotnému záveru sa radšej nebudem ani vyjadrovať - 45%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Divák je zpočátku lehce zmatený stejně, jako tápou hlavní postavy příběhu. Celkově mi film připomněl sérii Kostka, i když pojetí je odlišné. Dodržovat pravidla se ukáže stále těžším, a tak hlavy vesele vybuchují (jako v proslulých Scanners od Cronenberga) a skupina přežívajících se zmenšuje a zmenšuje.... Hezkým momentem je těhotná žena, hajzlem na zabití se stává cyklista a duel mezi hluchoněmými by vydal na samostatný kraťas (kvůli němu jsem přidal hvězdu navíc). Závěr se mění na masakr a při otázce kdo s koho divák tuší, jak celý závod dopadne. Otevření zadních vrátek nepřekvapí... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jsem možná pro někoho známý tím, že miluju tyto a podobné vyvražďovačky, kde je účelem přežít všechny okolo, takže jsem byl ve svém živlu. Opět se potvrzuje, že v dnešní době může film natočit opravdu kdokoliv, ale né každý to umí. Bohužel se mi styl natočení nezamlouval, výběr herců nic moc a nakonec se tu nedá nikomu moc fandit a v tom vidím největší problém. Když ale opomenu tyto nedokonalosti, jde o zajimavý film, který musí vidět každý milovník tohoto žánru. 3,5* ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jateční film o zdrhajících lidech, kterým postupně vybuchují hlavy. Něco málo to do sebe má, především krvavost, ale já jsem se příliš nebavil díky spoustě postav, které mi byly po celou dobu filmu úplně ukradené, takže v závěru jsem byl i rád, že je konec. 49% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka,která mě totálně odrovnala a já ještě pár minut po konci filmu nechápavě čuměl s otevřenou hubou na dojíždějící titulky a říkal si tak to bylo kurva dost dobrý.A ještě ten samej den jsem si dal repete.Popravdě jsem film měl stáhlej už delší dobu a vůbec se mi do něho nechtělo.Až nakonec jednoho krásného dne(no zrovna moc pěknej nebyl)na něho došla řada.Začátek dost dobrej,jenže pak nastalo menší zklamání a obavy.Jéé bouchlá hlava.Dobrý.Další hlava,další hlava a já si řekl a kurva.Tak jestli tady budou jenom bouchat hlavy tak to bude pěkná nuda,protože opakovat pořád dokola stejný způsob smrti to se okouká a akorát znudí.Ale bouchání palic je jen vedlejší,protože tady jde hlavně o psychologii postav.Kdo jak se zachová v krajní situaci.A jak rychle se z člověka stává zvíře ochotné pro záchranu svého života udělat v podstatě cokoliv.Ale hlavně tady si jsou všichni rovni:dědek,beznohej,děcka,těhotná,hluchoněmí,...... No a ten konec jsem absolutně nečekal,takže je tou nejlepší třešničkou na dortu jaká jen mohla být.Sice je to béčko a nízký rozpočet je znát,ale i tak pro mě asi nejlepší film roku 2013.Hlavně kvůli tomu jakej jsem si myslel že to zas bude sračkovej film a on to je takový filmový klenot.Režiséra Paula Hugha neznám,ale myslím že jestli bude pokračovat tímhle stylem tak o něm ještě 100% uslyšíme.Jsem docela zvědavej jakej bude jeho další film. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel i když film nebyl nejslabší a mezi filmama ve stylu Battle royale patří mezi to lepší, tak i tak mi zbylo spousta otázek. Co mě překvapilo byla brutalita, explodující hlavy tu jsou na denním pořádku, a při tom ty vraždy nevypadaj nějak špatně nebo samoúčelně. Ale i jak film plyne tak to brzy omrzí a začne nudit a mi koukáme na bandu lidí jak se snaží vyvraždit. Co mě totálně sralo byly právě hlavní postavy, ty hluchoněmý dva idioti byly jak nesympatický tak odporní. A ten voják byl směšnej a vždycky jsem se musel u jeho scén smát. Pro mě béčko na který brzo zapomenu, nebylo vyloženě špatné ale i tak ztěží průměr. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz koncertové představení. To byl docela nářez. Musím uznat, že mě prvně odrazoval celkový vzhled filmu, ale po tom, co se 80 lidí objeví v aréně a musí zůstat jen jeden, už mít to bylo jedno. Já se skvěle bavil. Efekty byli tak akorát, vzhledem k rozpočtu a neotravovali mě tak, že bych musel otočit hlavou. Ten nápad a celková pointa mě totálně rozervala a já na konci nechápal, jak se mnou rejža vytřel rybník. A také mě zaujal rejža v tom, že se nesral s ničím a s nikým . Film si nebere servítky a budete svědky docela zajímavých mordů. Skvělé, tleskám a doufám, že dá rejža o sobě ještě vědět. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nečekané a velké překvapení! Tak tuhle větu píšu vždycky moc rád. The Human Race je sice film nízkorozpočtový a nekomerční, s levnými kulisami a mizernou kamerou, ale se silným námětem, scénářem a výbornými postavami. Kdybych měl hodnotit jen jeho obsah, neboli jeho "poselství", je to na pět. Protože jakožto pesimista a misanthrop mám rád takovéhle neradostné pesimistické filmy, které mě utvrzují v mém pesimismu a misanthropii. Ale to otravné a klišoidní stroboskopické blikání v jedné scéně a hlavně celkově úděsnou ruční kameru a střih fakt neprominu. Obsah je zkrátka v tomhle případě mnohem kvalitnější než jeho forma. No a o čem že to vlastně v kostce je? Je to o tom, jak lidem vybuchují hlavy. Přiznávám se, že tolik vybuchnutých hlav jsem ještě v žádném filmu neviděl. A hlavy vybuchují i invalidům, i dětem, vybuchují i těhulkám a plodům v jejich bříškách, což se opravdu jen tak nevidí... Zneklidňující pesimistická vize pravé podstaty lidského nižšího "já", tedy přízemního, sobeckého, do sebe zahleděného hovádka. A propos - ta holka, která zahrála hluchoněmou tak geniálně, že jsem si myslel že je dooppravdy hluchoněmá, tak ta vůbec hluchoněmá není, a když jsem na YouTube uslyšel její protivný, kuňkavě diblíkovitý hlas, musel jsem ho ihned stopnout. Tak tomu říkám parádně zkažená iluze! / A ostatně soudím, že plánované cenzurování "sprostých" slov v komentářích musí být KURVA zničeno! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ten nízký rozpočet byl vidět víc než dost, ale jinak to byla nadprůměrná zábava. Těch naháněček na téma "vyhraj závod, nebo zemři." jsme tu sice už pár měli a ta poslední, Hunger Games, trhá návštěvnické rekordy, ale žádná z těch dosavadních nebyla taková, jako tahle. Zatímco ostatní "závodnické" filmy vždy disponují skupinou "sportovců", kteří mají něco společného, tady tomu tak není. Prostě parta 80ti lidí od kněze přes čínské děti až po zmrzačeného válečného veterána bojuje o život ve hře plné vražedných pravidel. A samozřejmě se tu ukazuje různorodost lidských charakterů, které mají společné snad jen to, že ve svém jádru jsme všichni egoistické svině. Kdo a proč tohle všechno dělá divák celkem snadno uhádne, ale ten závěr mě prostě potěšil a byl bych rád jak za remake, tak za sequel. Jenže to se spíš dočkáme 150té verze strašidelného domu, či Ridleyho variace na Vetřelce. Pro mě je každopádně Human Race příjemné překvapení. 75% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Krom koloseru vybuchujících hlav tu není nic hororového. Žádný souboje mezi soutěžícími, žádné napětí. Ale oceňuji nápad, potenciál byl však nevyužit. Přesto mě zajímal konec, který je skutečně o hovně a moc jsem to nepobral. Škoda 2/10 ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Prvom rade chcem poďakovať pornogrindovi, ktorý mi tento film doporučil a práve preto budem k tomuto filmu mierny. Vadilo mi pri väčšine vražd, stále ten istý priebeh, tam by som to troška skomplikoval ako napr. v kocke. Bolo tam veľa účastníkov a tak pojem chaotický tento film pozná. Ale hlavný problém vidím v scenári, keby sa zabíjali medzi sebou a občas by niekomu prišiel trest v podobe šípu do oka, tak by to bola aspoň sranda, ale toto sa minulo účinku. A to v pár scénach sa už zdalo, že prišlo vykúpenie v podobe viacúčelového vyraďovania účastníkov efektnými vraždami a potom zas spadol do všednosti vybuchujúcich gebúľ. A herecky to tiež nebolo najlepšie zahrané. Aj keď mám veľa negatív, sú tu aj pozitíva: Dostatočné množstvo gore, neopozeraný námet, hlavného hrdinu, ktorý vie akrobatické kúsky s barlami a stále sa tu niečo deje. Tak u mňa čistá stredná cesta. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, kdyby se více zapracovalo na scénáři, kdyby bylo trochu více peněz a kdyby se změnil konec, je tohle skvělý film. Ale i s tím, co tvůrci měli, se jim podařilo vytvořit něco, co má smysl, co není jen povrchním dílem. Z hlediska nezávislé filmařiny je tohle opravdu povedené. Nemůžu s hodnocením až moc vysoko, protože zde chyby jsou a jsou příliš viditelné, ale tohle je film, na který jsem se koukal rád. ()

Reklama

Reklama