Reklama

Reklama

The Human Race

Trailer

Obsahy(1)

Skupinka osemdesiatich ľudí vytrhnutých zo svojich každodenných životov sa objaví na neznámom mieste, kde sú prinútení zápasiť o svoj život. Títo ľudia sú vybraní z rôznych etnických skupín, sú medzi nimi mladí i starí, športovci, zdravotne znevýhodnení alebo dokonca aj bezdomovci. Ak chcú prežiť, musia dodržiavať isté pravidlá, ako napríklad nevstupovať na trávnik, nezísť z cesty alebo neprestať súperiť na život a na smrť. Ak začnú porušovať pravidlá, zomrú. Osemdesiat boj začne, no len jeden človek preteky dokončí. Kto sa stane víťazom? (Steny94)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (68)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, že bych měl z nějakého filmu tak rozporuplné pocity. Film, co byl evidentně natočen strašně levně, což je znát na efektech, ale hlavně na kameře, která chvílemi působila jak z nějakého rodinného homevidea. A přesto, přesto se tu povedlo nějakým záhadným způsobem vybudovat napětí silné jak prase, a to samé platí i o atmosféře. Fakt, co chvíli jsem chtěl vykřiknout nahlas třeba: "Bože, to je debil!" "Bacha na ten trávník!" "To je hajzl, doufám, že chcípne." "Hm, tak mi zabili oblíbence, jaké překvapení." Strašně jsem se snažil mlčet, ale sem tam (a bylo to celkem často, přiznávám) jsem prostě nahlas nějaký svůj komentář vykřikl. V takové míře se mi to u hororu nestalo ani nepamatuju. Ještě rozporuplnější hodnocení mám u děje, tam mi to hvězdičkově skákalo furt nahoru a dolů. Máme tu hromadu postav různých věků, náboženských vyznání, dokonce i postižené. Kdo mě zná, tak ví, komu jsem tady fandil a ani to nemusel vidět - tak opět musím říct, že mi opět umřel. Ten příběh byl chvílemi dost zajímavý a chvílemi úplně debilní (třeba mě naštvalo SPOILER, jak se tam vytvořil ten gang těch debilů, co všechny příchozí házeli na trávník - stejně by se pak porvali mezi sebou a nebo ten debilní nápad s tou těhotnou ženou... KONEC SPOILERU), něco tam nebylo úplně domyšlené a co se závěru týče, mě se povedlo odhadnout ho hned od začátku, ale jak vidím, mnoho lidí ho zde nečekalo, takže ani nic malinko nenaznačím. Ale jsem rád, že skončil tak, jak skončil, v průběhu filmu zde hrozil mnohem, ale mnohem debilnější závěr. Šokovala mě scéna hned po úvodních titulkách - vidíme ženskou, co má rakovinu a rozhodne se jí zbavit tak, že bude pravidelně cvičit, běhat a bum, zázrak - ona se úplně uzdraví! A hned na to se probere na tom divném závodišti. Co asi všichni v tuhle chvíli čekáme - ona bude hlavní postavou, protože jako o jediné z té hromady lidí o ní něco víme, ty znalejší z nás napadne, že nakonec přežije především ona. Hovno! Ona jako první stoupne na trávník a bouchne jí hlava. Na to jsem celkem čuměl. A i to, kdo přežije nebo kdo vydrží nejdéle, se nedalo zrovna odhadnout, každopádně v tomhle ohledu ten film musím pochválit, jelikož SPOILER SPOILER BACHA přežil tělesně postižený, co chodí o holích a má jen jednu nohu - to jsem u hororu snad ještě neviděl KONEC SPOILERU. Ve finále ani nemůžu říct, jestli se mi ten film líbil, mám z toho hromadu rozporuplných pocitů. Líbil i nelíbil. Koukl bych na něj znovu? Asi jo. 3* ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Prvom rade chcem poďakovať pornogrindovi, ktorý mi tento film doporučil a práve preto budem k tomuto filmu mierny. Vadilo mi pri väčšine vražd, stále ten istý priebeh, tam by som to troška skomplikoval ako napr. v kocke. Bolo tam veľa účastníkov a tak pojem chaotický tento film pozná. Ale hlavný problém vidím v scenári, keby sa zabíjali medzi sebou a občas by niekomu prišiel trest v podobe šípu do oka, tak by to bola aspoň sranda, ale toto sa minulo účinku. A to v pár scénach sa už zdalo, že prišlo vykúpenie v podobe viacúčelového vyraďovania účastníkov efektnými vraždami a potom zas spadol do všednosti vybuchujúcich gebúľ. A herecky to tiež nebolo najlepšie zahrané. Aj keď mám veľa negatív, sú tu aj pozitíva: Dostatočné množstvo gore, neopozeraný námet, hlavného hrdinu, ktorý vie akrobatické kúsky s barlami a stále sa tu niečo deje. Tak u mňa čistá stredná cesta. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel i když film nebyl nejslabší a mezi filmama ve stylu Battle royale patří mezi to lepší, tak i tak mi zbylo spousta otázek. Co mě překvapilo byla brutalita, explodující hlavy tu jsou na denním pořádku, a při tom ty vraždy nevypadaj nějak špatně nebo samoúčelně. Ale i jak film plyne tak to brzy omrzí a začne nudit a mi koukáme na bandu lidí jak se snaží vyvraždit. Co mě totálně sralo byly právě hlavní postavy, ty hluchoněmý dva idioti byly jak nesympatický tak odporní. A ten voják byl směšnej a vždycky jsem se musel u jeho scén smát. Pro mě béčko na který brzo zapomenu, nebylo vyloženě špatné ale i tak ztěží průměr. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Holt tohle se moc nepovedlo. Human race trpí velmi nízkým rozpočtem a look filmu je jako z 90. let. Naštěstí se při filmu člověk příliš nenudí, neustále se něco děje, ale je to dost neuspokojivé a nepotěší ani gore, které je špatně zpracované a raději bych byl, kdybych ho neviděl. Závěrečná pointa však má něco do sebe, ale stále mám spousta nezodpověděných otázek. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Divák je zpočátku lehce zmatený stejně, jako tápou hlavní postavy příběhu. Celkově mi film připomněl sérii Kostka, i když pojetí je odlišné. Dodržovat pravidla se ukáže stále těžším, a tak hlavy vesele vybuchují (jako v proslulých Scanners od Cronenberga) a skupina přežívajících se zmenšuje a zmenšuje.... Hezkým momentem je těhotná žena, hajzlem na zabití se stává cyklista a duel mezi hluchoněmými by vydal na samostatný kraťas (kvůli němu jsem přidal hvězdu navíc). Závěr se mění na masakr a při otázce kdo s koho divák tuší, jak celý závod dopadne. Otevření zadních vrátek nepřekvapí... ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama