Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne ne. Viděl jsem spoustu francouzských komedií, které měly daleko větší jiskru. Alfou a Omegou téhle sázky na jistotu (stará bába - drogy - rasismus) je právě francouzská lehkost vyprávění, díky které se párkrát pobavíte, ale upřímně - že bych se smíchy zrovna předřel, to říct nemůžu... Ono je to tak, že kdo viděl trailer víckrát než jednou (což v posledním měsíci nebyl zas takový problém), může si do kina klidně vzít omalovánky. P.S: Jestli si babky ve Francii stěžují na důchod 600 éček, chtěl bych je vidět u nás... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že když jste sami a jste na něco zvyklý, nevadí Vám se zaplést třeba do obchodu s drogami, jelikož máte pocit, že Vás stejně nic lepšího už nečeká, tak proč by ne :) Bernadette Lafont "bábu" zahrála bravurně a její způsob prodeje je atypický :) Zasmála jsem se, pobavila jsem se, popřemýšlela nad koláčky a z celého filmu jsem spokojena :) ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Opět se mi potvrdil jeden fakt, totiž že Francouzi jako snad jediní stále umějí dělat opravdu vtipné komedie. Žádný patos, žádná klišé a fekální humor. Tři ingredience, bez kterých se neobjede 90% současných amerických komedií. Frantíci však toto nahradí černým bezskrupulózním humorem, osobitými postavami a nečekanými a originálně vymyšlenými (zpověď, báby s kvérama atd.) situacemi. Bavil jsem se navýsost dobře, tudíž pěkné 4 hvězdičky. (HD, orig.) ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Drogy jsou dobré! Babka byla pořád nasraná a nikdo jí neměl rád, dokud nezačala prodávat hašiš. A to z ní udělalo skvělou babičku, která má všechny ráda. A ještě k tomu se za prodávání drog ve Francii nedostaneš do vězení, takže se to vyplatí! Jáj to byl zase film. Nic takového jsem ještě neviděl a párkrát jsem se i zasmál. Jen jsem nepochopil smysl toho filmu. Ale nevadí 60% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Milá francúzska miestami až "crazy" s dobrými dialógmi a nádherným výkonom pani Lafontovej ... pre mladých asi nič moc (ešte sa nevedia celkom vžiť do toho čo ich čaká, ale nám .. starším babám ... ale nám to už dačo hovorí. :) "Aké je Vaše ctené meno madam ? ... Altzheimer !!!" hihi .. podobných milých dialógov je tam viacej..., scénka prepadnutia dealerov s hračkárskymi zbraňami ... bola bravúrne bláznivá ... :) Slušné štyri b. r. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama