Reklama

Reklama

Geniálny MacGyver pri pátraní po vrahoch svojho priateľa odhalí obrovské sprisahanie.
Vynaliezavý génius Angus MacGyver cestuje do Veľkej Británie, kam ho pozval jeho starý priateľ Paul Moran na oslavu. Tá sa však rýchlo skončí streľbou, pri ktorej Paula zabijú. Angus sa rozhodne vypátrať, prečo teroristi zabili Henryho a uniesli jeho dcéru Elise. Pri pátraní zistí, že ide o niečo oveľa nebezpečnejšie – v srdci Británie objaví tajnú továreň na výrobu atómových zbraní... (TV JOJ)

(více)

Recenze (36)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Rozloučení s postavou MacGyvera by to bylo důstojné, kdyby... používal více těch svých kutilských vychytávek než jen nějaké dvě schovávačky a otevření bomby pomocí tenisové rakety s krokosvorkami nebo co to vlastně bylo... a kdyby prvních čtyřicet minut nebyla taková nekoukatelná nuda. Ale kromě toho... docela slušný filmík. ()

MacGyver 

všechny recenze uživatele

Hmmmmm, škoda... Cesta do skazy je pre fanúšikov MacGyvera povinnosťou, ale kúzlo Strateného pokladu Atlantídy toto druhé a zároveň posledné celovečerné dobrodružstvo nemá... V hustej hmle večne upršaného Londýna sa odohráva príbeh v podstatne temnejších tónoch, než akými sa vyznačoval seriál - invencii sa medze nekladú, no chýba Macova klasická nadsádzka a jeho povestných nápadov je tiež pomenej... Aj keď záver s tenisovou raketou a ,,päsťovka" na čeľusť ruskej agentky (Mac udrel ženu...!?!?!?:) nemá chybu:) ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Nehorázně klišovitá podívaná, což divákovi dojde přesně na 37. vteřině, kdy pomalý nájezd na obličej hlavního hrdiny ohlásí flashback, během něhož se MacGyver snaží zlézt kolmou skalní stěnu za sněhové bouře, přičemž má na zádech zraněného kamaráda, který je na obtíž a neustále MacGyverovi opakuje: nech mě tady, nech mě tady, jsi blázen, zahyneme oba dva! :D Tohle je nejméně o stupeň horší zábava, než předchozí vcelku zajímavý film MacGyver - Ztracený poklad Atlantidy. Zatímco v Atlantidě ještě aspoň víceméně úspěšně kopíroval svůj vzor Indianu Jonese, v Cestě do zkázy kopíruje laciné televizní filmy, což prostě znamená viditelný sestup v kvalitě. Jednu věc (starší) divák možná ocení - a to, že přibylo vražd a celek se nese v pochmurnějším duchu. Je to takový experiment, zajímavá změna od radostného a bezstarostného seriálu. Takhle je to v podstatě noirová detektivka. Což zároveň poněkud ubralo MacGyverovi na specifičnosti a udělalo z něj obyčejného - zaměnitelného detektiva. Protože čím je MacGyver bez svého švýcarského armádního nože, který tu snad ani jednou nepoužije?! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé ako človek vníma svoje "idoly" očami dospelého a očami "decka". Pred desiatimi rokmi by som tento film určite žral, teraz mi príde MacGyver ako post heavymetalový (účes) a trapný trtko, ktorému sluší maximálne 45 minút seriálu, pretože podobne ako v prípade prvého celovečeráku (Atlantída) aj tu je pozeranie miestami príšerné utrpenie. Mac neukáže skoro nič so svojho originálneho arzenálu a celé je to jeden veľký kŕč, chýba nahľad a kvalita vo všetkých ukazovateľoch. Človek by si mal zakázať pozerať sa na určité veci od istého veku- nemusí to dobre dopadnúť a príjemné a nostalgické spomienky sa môžu rozplynúť:) ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Pro MacGyvera mám slabost. Je to ten nejkladnější klaďas na světě. Ani šampaňské na oslavě 40tých narozenin svého nejlepšího přítele si nedá... Je to prostě můj velký, největší hrdina... Jako malý jsem chtěl být jako on a při hodinách ve škole jsem konstruoval složité stroje z propisek a kuliček z papíru.. Kde jsou ty časy... Tenhle film není ani zdaleka tím nejlepším, co může postava MacGyvera nabídnout, ale mně prostě stačí ten pocit že na něj koukám i kdyby se ukázal v jednom díle rodinných pout na 10 vteřin... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu je možné spatřit MacGyvera (Richard Dean Anderson) i přes jeho proslulý odpor ke střelným zbraním střílet ze samopalu. Předtím použil střelnou zbraň pouze v pilotním filmu. Jedná se tak o jakousi symboliku a uzavření celé ságy. (korbitch22)
  • Herec Alun Armstrong, který ztvárnil policistu vyšetřující MacGyvera (Richard Dean Anderson), si zahrál i ve filmu Vysoká hra patriotů (1992). V obou filmech ztvárnil policistu, který někoho honí po městě a vzápětí vběhne do metra, kde pronásledovaného ztratí. (A.MacGyver)

Reklama

Reklama