Reklama

Reklama

101 Reasons to Go Vegan

všechny plakáty
Dokumentární / Talk-show
USA, 2010, 71 min

Hrají:

James Wildman

Obsahy(1)

Přednáška Jamese Wildmana z organizace The Animal Rights Foundation of Florida (floridská nadace za práva zvířat). James vysvětluje svůj názor na konzumaci živočišných potravin, a také proč si on osobně myslí, že je veganství ta správná volba. Předkládá pro to různé důkazy, teorie a mnoho obrazového materiálu. (xFelix)

Recenze (10)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Vážně tu hodnotím něčí přednášku? Weird... Každopádně přednáška je to s výsledkem na půl cesty. Líbilo - ano, informativní - ano. Nicméně v mnoha věcech příliš zjednodušené a tudíž tím je akorát nalejváno na protiargumenty. Navíc je škoda, že se obecnestvo do přednášejícího trochu nepustilo, aby došlo k lepší obhajobě jednotlivých nástřelů. Takhle jo, věřím, že spousta věcí je pro mnohé nová, nicméně to může snadno působit jako přílišné zobecňování. Pokud Vás tohle téma jen trochu zajímá...začněte u Earthlings. Odsud lze vycucat pár argumentů a pochválit pána, že umí dobře mluvit. A navíc, jak je uvedeno na začátku, účelem je nadhodit nějaké myšlenky, nikoliv někoho lámat...a pak to účel rozhodně splnilo. Jen ten název tomu paradoxně možná trochu škodí. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Chystala som sa vyplodiť vyčerpávajúci komentár, ale vidím, že Flaxik to už za mňa zvládol a tak mu zo srdiečka ďakujem i keď to písal tak, ako sa mu to v jeho malinkatom mozočku vyliahlo-jeho jednoduchým, roztomilým sposobom, ktorému porozumel hlavne jeho kamarát podobného druhu. Musím ho i tak pochváliť za snahu a zkonštatovať, že s ním vo všetkom úplne a na 100% súhlasím. Už len doplním, že gorily nie sú zďaleka jediné husté opičky :) ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Celá prednáška k zhliadnutiu: http://www.youtube.com/watch?v=e-F8whzJfJY Pre tích, ktorí si to budú chcieť pozrieť, tak musím povedať, že názov je zavádzajúci. Nie sú tam odpočítavané (ako obyčajne) 101 dôvodov, skôr je to zamerané na to, ako je náš rozum po dlhé stáročia spoločnosťou vymývaný + fyziologická stavba človeka a pravého mäsožravého / všežravého zvieraťa (všežravé zviera získava mäso rovnakým spôsobom ako mäsožravec), a aby sme sa pomocou týchto príkladov zamysleli, a dokázali zmeniť pohľad na vec. Nutnosť spomenúť - príjemný prednášajúci. ()

pools odpad!

všechny recenze uživatele

K Flaxik bych jen doplnil, že pitím mléka se dopouštíte genocidy! A opravil bych nepřesnost - nejedná se pouze o včelí zvratky, ale ke všemu jsou to zvratky které projdou trávícím ústrojím několika včel po sobě! ()

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Už se nemůžu dočkat, až přijedu domů a hodím na pánev kus hovězí flákoty. Žer si třeba kořínky, magore. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Musíte vidět! Ty roztomilé čumáčky, rypáčky, zobáčky a mulečky, to by se i kámen rozplakal. Vůbec nechápu, jak jsem mohl doteď konzumovat maso, ta jahoda a vedle roztomilé selátko. Když rozříznete jahodu, cítíte pořád jahodu, když rozříznete selátko, cítíte pach smrti a rozkladu. Já sice rozkládající selátko nikdy neřezal, ale tu úžasnou metaforu jsem pochopil. Ne, to nebyla metafora, to byla skutečnost! Už si nebudu dělat z žaludku hřbitov. A vejce taky nechci ani vidět, vždyť je to slepičí menzes, no řekněte, dali byste si smaženici z vymačkané vložky? Nedali, tak vidíte a vejce jíte. Už nikdy! A med, co je med, já vám to povím, jsou to včelí zvratky, už nikdy se včelích blitinek nedotknu, určitě tam mají i malinkatou včelí mrkev. . Ale nejhorší, úplně ze všeho NEJHORŠÍ je mléko a mléčné výrobky! Pili byste šimpanzí mléko? Ne, tak proč pijete kravské? Telátka jsou pak hlady a jdou na jatka, jako to na konci, kterému se podařilo utéct řezníkovi zpod kudly, zachránili ho a na konci vesele běhalo po pastvině. Nepijte mléko, je pro telátka, ne pro vás, kravičky jsou mučednice a vy umřete na osteoporózu. A všechno je to vidět na lebce, protože nemáme špičaté zoubky jako kočičky, takže bychom měli papkat jenom rostlinnou stravu jako třeba gorily, které všechny živiny dostávají z banánů a jaké jsou to husté opičky! A protože sloni papkaj jenom kytičky, tak jsou to jurové, kteří se dožijí až 70 let! Ale hlavně, všichni chtějí žít, stejně jako vy, tak je nechte žít a staňte se vegany! ()

arajnoha 

všechny recenze uživatele

Nejvíce přesvědčivá přednáška, v jedné hodině všechno důležité. James představuje plno zajímavých otázek ()

Kalda69 

všechny recenze uživatele

Pan umi pekne manipulativne mluvit, bohuzel mu nedochazi ze i rostliny jsou zive a o jablku mluvi jako o mrtve veci. Asi netusi o vyzkumech na rostlinach zvanych mimosa pudica a ze nervovy system neni jedinou moznosti ke zpracovani informaci v zive bytosti (tvoru ci rostline) napr..metyljasmonát ktery varuje okolni rostliny na nebezpeci. Skoda ze si neuvedomuje ze zive rostliny se jako jedine nemohou branit utekem jako zvirata. Mozna by ho prekvapilo, ze opice neji jenom banany ale i ruzny hmyz nebo ze slon musi jist kolem 15 hodin denne aby se uzivil (maso je totiz energeticky vyhodnejsi) a ucinnost jeho traveni je pod 40% diky jeho 4 stolickam. Navic zrovna na tech videich o velkochovech, ktery ukazoval je jasny tyrani zvirat. Jinak kdyz si uvedomite, ze i rostliny jsou zive a vegani vetsinou prosazuji raw food, tak me to prijde jako kdyz propaguji ikizukuri. Taky by se mohl pan vratit treba na stromy nebo do jeskyne, pac lide zaradili maso do sveho jidelnicku pred cca 2,5 miliony let a diky tepelne uprave teto stravy se nam rychleji a lepe vyvinul mozek :o) a i travici trakt se nam o neco zkratil prave diky masu. Jo a jedovate ryby? Samozrejme, hlavne ty z Baltskeho more.Jo a abych k tem jeho vyzkumum nezapomel dodat: Američtí vědci zjistili, že lidé věří všemu, co američtí vědci zjistili. ()

Reklama

Reklama