Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počátek jedné éry a jednoho kultovního seriálu. Navázání na Emmerichovu Hvězdnou Bránu (1994) je hladké, jednoduché a téměř byste nepoznali, že se jedná o "neplánovaný" sequel, který je vlastně pilotem oné SG-1. Mě na jednu stranu mrzí, že se změnily herci (jasně, logicky), ale na druhou tu máme fantastické a neokoukané herce Richarda Dean Andersona, Michaela Shankse, Christophera Judge a Amandu Tapping. Tady je samozřejmě vidět rozdíl v efektech oproti kultovního filmu (jasně, logicky), ale na druhou stranu je to kouzlo devadesátek. Což nikdy neomrzí. Za mě jsou Děti bohů parádním pilotem, který započal jednu zlatou seriálovou éru. (80 %) ()

blazma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál ve mě položil základy, které v sobě budu mít navždy. Základy jako milovníka Sci-fi žánru. Doslova jsem s tímto seriálem vyrůstal. Nebudu snad ani přehánět, že jako malý jsem nechtěl být popelářem, astronautem nebo nevím čím ještě... Chtěl jsem být super vycvičenej voják jako O'Neill, mega chytrej archeolog jako Daniel Jackson, Extrémně nadaný vědec a výzkumník jako Samantha Carterová... Takže prostě tohle je vynikající seriál, který za mě byl mezi základy dnešního scifi. ()

Reklama

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstate úvodné dva diely seriálu, ktorý priamo nadviazal na veľký hollywodsky film. Pilot trpí očividne malým, televíznym rozpočtom, no na druhú stranu prekvapuje nahotou v jednej scéne, ako aj dobrým výberom hercov. Neveril som, že Richard Dean Anderson by zvládol nahradiť Kurta Russella (predsalen MacGyver bola úplne iná úloha), ale čudujsasvete, podarilo sa mu to. Slušný vstup do seriálu, ale to najlepšie nás ešte len malo čakať. Nikto ešte vtedy nemohol tušiť, aká veľká sága započala a že sa seriál bude točiť neuveriteľných 10 rokov. 7/10 ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dr. Daniel Jackson a O´Neil jsou zpátky. Kdžyž jsem zjistil, že se tohle chystají dávat na naší komerční nejmenované stanici, byl jsem nadšený. Samozřejmě jsem si to nemohl nechat ujít a vlastně od té doby jsem se začal těšit na každou neděli dopoledne. Jenže, to by nebyla tv hnova aby zase něco neposr... Po několika dílech, bylo vše přesunuto do odpoledních časů v týdnů. Proto jsem logicky neviděl všechny díly a zájem o hvězdnou bránu opadal, protože tenhle seriál je opravdu nutné brát jako celek. Záchranou se o něco později stal internet, kdy jsem si dopřál všech dílů v libovolné dni a čase. Děti bohů platí za skvělý pilot, který připravil a vyšlapal cestičku pro seriál Hvězdná brána. ()

Filatov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otvíračka k dlouhé a hlavně kultovní sérii Stargate SG-1 dopadla na TV film úplně skvěle. Tématika Hvězdné brány pokud jste fanoušek vás prostě chytne a cestování červí dírou po vesmíru vás naprosto pohltí tak jako mě. Vizuálně výtečné bez do očí bijících chyb a jako pilotní film zcela postačující příběh pro otevření tohohle seriálu. Takže pokud vás tohle chytlo tak "otevřte iris" a vzhůru do sledování seriálu! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Vaitiare Hirshon (Sha're) souhlasila, že se v jedné ze scén obnaží, ačkoliv se domnívala, že ji kamera bude zabírat pouze od pasu nahoru. Když po ní producenti později požadovali, aby podepsala souhlas s tím, že se objeví v záběru zcela nahá od paty až k hlavě, Hirshon souhlasila pouze pod podmínkou, že záběr potrvá pár vteřin. Celá scéna byla do pilotní epizody přidána pro to, aby ke sledování přilákala více diváků. (HellFire)
  • Na začátku vchází nepřátelé otevřenou hvězdnou bránou. O pár sekund později je brána v záběrech zavřená a následně opět odchází otevřenou bránou. Nemohli tu bránu otevřít bez počítače. (Sca7ha)
  • Když O'Neill (Richard Dean Anderson) pozve Daniela (Michael Shanks) k sobě domů, můžeme nad krbem spatřit stříbrnou hvězdu – třetí nejvyšší vojenské vyznamenání udělované za mimořádnou odvahu v boji proti nepříteli Spojených států. (HellFire)

Reklama

Reklama