Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Emmerichovu Hviezdnu bránu mám rád a toto na ňu nadväzuje a navyše to ma vysoké hodnotenie, takže som sa na film celkom tešil. Lenže z každého kúsku tohto "filmu" priam kričí lacné TV spracovanie. Vizuálna stránka mi ešte vadí najmenej, mám skôr na mysli scenár, herecké výkony a najmä dialógy. Pri niektorých hláškach, ale aj pri niektorých "dejových zvratoch" som dostával záchvaty smiechu. Pred pozretím tohto pilotného filmu som ešte koketoval s myšlienkou, že by som si pozrel aj nejaké epizódy seriálu. Pri sledovaní filmu ma ale chuť prešla, to by som pri tom asi zošalel. Škoda, myšlienka rôznych hviezdnych brán do rôznych svetov mala celkom slušný potenciál. ()

L3G1ON4R 

všechny recenze uživatele

Jako přechodový můstek mezi filmem a seriálem, velmi pěkně zpracované a promyšlené. Jako film nekoukatelná slátanina, která nemá ani hlavu ani patu. Divák, který neviděl původní film, ani není seznámen se seriálem budou děti bohů jen špatně strávený čas, vzhledem k neúplnému vysvětlení a seznámení hned na počátku TV filmu. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Konečne som si pozrel akože pokračovanie Emerichovho veľkofilmu, ale sklamanie bolo dosť veľké. Zo začiatku sa to ešte dalo, ale ku koncu sa tento dvojdielny film prepadol až k slabým trom hviezdam. Strieľačka medzi ľuďmi a nejakými pribrzdenými egyptomimozemšťanmi fakt nestačí na sci-fi, a to nemohlo stačiť ani v roku 1997. Takže nechápem, čo ešte mohlo byť v nasledovnom seriáli, a ani to vedieť nechcem. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný úvod do Hvězdné brány, který sice může trochu plést hlavu tomu, kdo neviděl film z roku 1994, protože zdejší události na něj přímo navazují a postavy samozřejmě hrají jiní herci (až na výjimky), ale to vůbec nebrání tomu, abyste si sledování užili dosyta. Pilot nám vlastně na ploše celovečerního filmu představí všechny důležité postavy a základní premisu bez jakýchkoliv zbytečných odboček. Bravo. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní film rozdělený na 2 epizody... EP1: Přemýšlel jste, že by jste napsal knihu? - - - Ano, ale musel bych zabít všechny co to čtou :))) - - - to byl vtip :))) vše co jsem dělal bylo přísně tajné... ;) tvá smrt jí nepomůže... Útok na Abydos a na zemi... EP2: vytvoření SG týmů... Sha´re a její bratr Skaara je Goald... Jack přemluví Teal'ca aby jim pomohl... Nakonec bitva u brány, která je kvalitně natočená ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Hned na začátku filmu, když Apophis (Peter Williams) projde hvězdnou bránou, má na sobě zlaté brnění. V čase 5:02, když se Apophis otočí a jde zpátky k hvězdné bráně, má na chvíli jeho brnění klasickou matně šedou barvu a ne zlatou, kterou mělo před chvílí. (dom156)
  • V epizodě sestřelí člen SG-2 jeden z kluzáků pomocí protiletadlového kompletu FIM-92 Stinger. (Maulincio)

Reklama

Reklama