Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

L3G1ON4R 

všechny recenze uživatele

Jako přechodový můstek mezi filmem a seriálem, velmi pěkně zpracované a promyšlené. Jako film nekoukatelná slátanina, která nemá ani hlavu ani patu. Divák, který neviděl původní film, ani není seznámen se seriálem budou děti bohů jen špatně strávený čas, vzhledem k neúplnému vysvětlení a seznámení hned na počátku TV filmu. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstate úvodné dva diely seriálu, ktorý priamo nadviazal na veľký hollywodsky film. Pilot trpí očividne malým, televíznym rozpočtom, no na druhú stranu prekvapuje nahotou v jednej scéne, ako aj dobrým výberom hercov. Neveril som, že Richard Dean Anderson by zvládol nahradiť Kurta Russella (predsalen MacGyver bola úplne iná úloha), ale čudujsasvete, podarilo sa mu to. Slušný vstup do seriálu, ale to najlepšie nás ešte len malo čakať. Nikto ešte vtedy nemohol tušiť, aká veľká sága započala a že sa seriál bude točiť neuveriteľných 10 rokov. 7/10 ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto už nie je tak fascinujúce ako prvá Hviezdna brána. Je to pre mňa taká lacná fantasmagória. Už od začiatku som si vravel, čo za trápnosť to je, ako to môže tak naivne a hlúpo začínať a ono sa to tiahlo celý diel. Hudba bola omnoho výraznejšia než celý film. Po púšti prišli hory a pripadal som si, ako keby Egypt striedala Aljaška s akýmsi Stonehengeom. Po tomto pilotnom filme som si povedal, že pokračovanie v nejakom seriáli už vidieť nemusím, teda skôr nechcem, bola by to strata času. ()

Krocan505 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi kvalitní začátek úžasného seriálu, který krásně navazuje na stejně dobrý film. Oproti filmu mě přijde že jsou zde lépe zahrané postavy, jinak stále jako ve filmu geniální příběh a hudba. Efekty jsou trochu horší ale ten kdo zná Star-Gate podrobně ví že může být i hůř, ale co má být i tak jsem si ten seriál užil a stále užívám (i když až tam naběhnou strašit Oriové tak to kvalitu ztrácí), efekty nejsou všechno a dnes mi to dokazuje čím dál více snímků. Za poslední dobu jsem neviděl žádné dobré propracované Sci-Fi jako toto, sice ano efekty ty dnešní mají lepší ale tím to hasne. Za mně jeden z nejlepších seriálů své doby, dokáže konkurovat i Star Treku, takhle má vypadat správné Sci-FI. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl jden z nejpovedenějších filmů k SGC. Měl všechno a divákovi ještě přinesl dárek v podobě příslibu, že uvidí ještě mnohem více dalších světů. Celá SG mě bavila výborně a tenhle film něbyl vyjímkou. Je docela zajímavé, jak si pořád dokáželi držet svou tvář. Většina seriálů jde sestupnou tendencí co se sérií týče. Tady jsem měl pocit, že seriál graduje, totiž že každá nová série je lepší a lepší. Tenhle film byl na začátku tohoto boomu, a proto si zaslouží plný počet.. =)) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Vaitiare Hirshon (Sha're) souhlasila, že se v jedné ze scén obnaží, ačkoliv se domnívala, že ji kamera bude zabírat pouze od pasu nahoru. Když po ní producenti později požadovali, aby podepsala souhlas s tím, že se objeví v záběru zcela nahá od paty až k hlavě, Hirshon souhlasila pouze pod podmínkou, že záběr potrvá pár vteřin. Celá scéna byla do pilotní epizody přidána pro to, aby ke sledování přilákala více diváků. (HellFire)
  • Hned na začátku filmu, když Apophis (Peter Williams) projde hvězdnou bránou, má na sobě zlaté brnění. V čase 5:02, když se Apophis otočí a jde zpátky k hvězdné bráně, má na chvíli jeho brnění klasickou matně šedou barvu a ne zlatou, kterou mělo před chvílí. (dom156)

Reklama

Reklama