Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidya Bagchi přilétá z Londýna do Kalkaty, aby pátrala po svém manželovi, který zde měl jako počítačový expert něco narychlo vyřešit. V samotné Kalkatě však není nikdo, kdo by si na něj nebo jeho práci pamatoval. Vidya navzdory komplikacím v hledání nepolevuje. Jak však spolu souvisejí její zmizelý manžel a starý teroristický útok na metro v Kalkatě? (Vavča)

(více)

Recenze (43)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ono vypustit sem tam v kalkatském metru nějaký ten neurotoxin není vůbec špatný nápad! Jedno z nejhnusnějších míst na planetě by možná zasloužilo i trochu toho obohaceného uranu. Viděl bych to tak na pět set kilotun. Ale dost snění a pojďme na to. Těhotné Arance se někde mezi sběrnou, zastavárnou a barem s automaty ztratil starý Tancoš. No a než mladý Dezider bude schopen vykuchat z Tata autorádio, nebude ho přece živit sama, no ne? A tak kvapně sbalí pár sendvičů z Azora a hurá do Kalkaty toho hajzla najít. A kupodivu zjistí, že tentokrát nezmizel proto, že nakrmil sockou jednorukého banditu! Za všechno totiž může ta kurva Milan a komplot Cigánské tajné služby!! No povím vám, příjemně překvapen jsem na to čuměl jak Žiga na hromadu nehlídaných měděných trubek. Perfektně natočené, napínavé, žádné přestřelky přerušované cigánskými tanečky, žádné jiné kokotění, jen strhující procházka romantickými zákoutími Chánova s Tři dny nasazeným kondomem. Určitě zase od těch přičmoudlých Indiánů něco zkusím! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

BOHOVÉ STVOŘILI DÉMONY. PROPŮJČILI JIM MOC. ALE KDYŽ DÉMONI SVOU MOC ZAČALI ZNEUŽÍVAT, BOHOVÉ STVOŘILI MOTHER DURGA. ABY DÉMONY ZNIČILA. ŘÍKÁ SE, ŽE BOHYNĚ DURGA BYLA STVOŘENA SPOLEČNOU SILOU VŠECH MATEK.... /// Když šílenej indickej chemik místo zvolání ,,Heuréka! Pláče!“ drží hubu a pošle vzorek do metra, maj se v Kalkatě indiáni (vím, vím...nejsu blbé...) na co těšit. ŽÁDÁME PASAŽÉRY.... Zajímavej (indickej Steven Soderbergh?) styl vyprávění se zvláštní atmosférou, jako když dvanáctku prokládáš desítkou (pivo uchyláku!). Indická představa thrilleru potěší sympaticky se zamotávajícím se příběhem, do kterýho nejdou namontovat ty jejich barevný tanečky a popěvky (proto ,,jen“ 2 hodiny...), pokusem o romantiku (proto ,,ty“ 2 hodiny...) a dokonalým rozuzlením. Nečekejte Finchera, ale tam v Bollywoodu jsou zase o kousek dál. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Cože? Indickej film bez barevnejch tančících indiánů? Sci-Fi! (hovno sci-fi, thriller to je!). 2.) Rád ponořím nozdry do atmosférou nasáklý Kalkaty. 3.) Thx za titule ,,richja“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Za mě zcela určitě příjemný šok, co se indických filmů týká. Nejen stopáží, která byla přijatelně dlouhá, ale i atmosférou a v neposlední řadě napětím, které se stupňovalo až do závěrečného finále, kde mně nad koncem spadla brada, protože i když jsem mírné tušení a otázky vzhledem k některým okolnostem měla, tak až takový konec jsem nečekala. Zkrátka vůbec žádná nuda, plus výborné herecké obsazení v čele s krásnou Bidyí - Vidyí, slizským vrahounkem Bobem, Khanem s fascinujícím knírem, který byl jak podle šablony a s milým průvodcem Vidye Ranem, který je moc a moc zajímavý človíček. Najdou se určitě někteří nespokojenci, ale já k nim tentokrát rozhodně patřit nebudu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takmer 90% filmov z Indie, je postavených na príbehovej “naivite”. No a “Kahaani” je zrovna jeden z tých, ktorého dianie, je miestami tak pritiahnuté za vlasy, až má človek dojem, že sleduje komédiu. Nebyť záverečného rozuzlenia, zrejme len ťažko, by tento počin dosiahol úroveň troch hviezd. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pátá hvězdička je sice kvůli problémům s polevujícím tempem a několikanásobným, zbytečně doslovným závěrem taková ušmudlaná, ale nakonec ji tam přece jenom nechám, neboť bollywoodské snímky tohoto typu mají mé vřelé sympatie. Ono už samo o sobě potěší, když člověk vidí indický film, kde je odkazování na hinduistickou mytologii nebanální a propracované. A pokud se jej ještě podaří natočit se suverénní řemeslnou zručností, napínavě, atmosféricky a s vizuálně i herecky úžasnou Vidyou Balan v hlavní roli, pak výsledkem nemůže být nic jiného, než naprostá divácká spokojenost. Je mimochodem velmi zajímavé si všimnout, jak komplexně Kahaani těží ze zasazení příběhu do svátečně naladěné Kalkaty. To je v době, kdy bollywoodští filmaři křižují svět kvůli lokacím, jejichž jediným účelem je vypadat cool, také velmi potěšující. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Indické Tři dny Kondora nebo tak něco. Vidya Balan to zahrála dobře. Ovšem ta překombinovaná konspirace ostatních. V amerických filmech mají zloduši alespoň srozumitelný motiv. Tady mi zůstává nezodpovězená jedna základní otázka: PROČ? Z režisérovy filmografie u mě jasně vede Jhankaar Beats. Ta schválně jestli se to někdy změní. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nad mé očekávání skvělý snímek indické provenience. Kinematografii z tohoto koutu světa příliš nevyhledávám a znám pouhý zlomek tamní tvorby, takže jsem ke Kahaani přistupoval takříkajíc neposkvrněn a bez nějakých velkých či malých očekávání. Až na místy pro mé oči nepříjemný střih jsem byl vskutku mile překvapen zpracováním, ale také hereckými výkony a samotným příběhem se slušnou atmosférou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tehotná hlavná hrdinka v konšpiračnom detektívnom thrillery, to neznie vôbec zle. Som veľmi rád, že sa tento zaujímavý nápad podarilo rozvinúť do celkom pútavého deja a napínavého pátrania po zmiznutom manželovi, pri ktorom dôjde aj na vraždy a prekvapivé finále, proste na všetko čo k dobrému krimi thrilleru patrí. A to nepočítam super slizkého zabijaka. Nemám rád Bollywood, ale toto sa náhodou podarilo. 75/100 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Parádně promyšlený příběh, film který není ani čistokrevým thrillerem nebo akcí, ale perfektně promyšleným dramatem, postupným detektivním pátráním, co vás vtáhne. Vidya Balan je charismatická herečka, která je prostě bezprostřední, skvělá ve své roli, ohromně sympatická,. Zvraty jsou napínavé a finále graduje, jak má, dobrá kamera, atmosféra přelidněné Kalkaty má také něco do sebe. Letos jsem překvapen nad míru, nejlepší filmy letošní sezóny 2011/12 pro mě totiž zatím jsou The Raid(Indonésie), Headshot(Thajsko), a nyní hodnocený kousek z Indie. Pánové z Koreje, HK, Číny, Japonska by se nad sebou měli zamyslet, protože jim roste tvrdá, kvalitní konkurence. A kdo ví, třeba se časem dočkáme i něčeho zajímavého z Malajsie(kde o sobě dali vědět kdysi tímto titulem http://www.csfd.cz/film/283523-laska-mezi-kapkami-ledove-triste/) nebo Filipín a regionů, které mají tradičně nálepku velkotováren na nekvalitní výrobky... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať, že záver popiera všetko čo mi vadilo. Ale aj tak limonáda, napínavý konšpiračný thriller má mať iné priority ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Slušná kamera, kopec prestrihov a tiež "iná" hudba urobili z tohto filmu netradičný indický film. Príbeh bol zaujímavý, koniec prekvapivý, herci prirodzení (osobne ma najviac bavil drsný frajer Khan) a ku tomu všetkému rušná Kalkata, indické zvyky, tradície, kuchyňa ... a nemalo to ani tri hodiny. Vydarená vecička. (filmová výzva 2017 - hanagi) a Videné v rámci 30 dní so svetovou kinematografiou (marec 2017) ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER! Věru nečekaný zážitek - nikde žádné klišé ani sentiment, patřičná dávka napětí, humoru a atmosféry ale hlavně Vidya Balan, která je prostě k sežrání! Do oboru "prego" na svých oblíbených stránkách zavítám jen zcela výjimečně, ale v tomhle případě úplně chápu strážníka Ranu a jeho choutky (no dobře, u toho romantického mouly možná i city, když jinak nedáte). Ačkoliv to jak si paní Bagchi představuje píchání mne v samém závěru poněkud odradilo... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Těhotná hlavní hrdinka, která hledá manžela a spravedlnost? Skvěle. Tady se toho Indové nebáli a ukázali ošuntělý svět laciných hotelů a hrdinku, která je drsná a zároveň ženská, aniž by vypadala jakože vypadla z komiksu. Je normální, tedy hodně odvážná a drsná, ale pořád postava, o které věřím, že bych ji mohla i někde potkat. Moc jemný a dojemný milostný příběh, vlastně spíš vzplanutí, které k ní pocítí spřátelený policista: zamilovat se do těhotný ženský… ? Tohle je film pojatý odvážně po mnoha stránkách. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení. Myslel jsem si, že Kahaani zkouknu s lehce pobaveným úsměvem a pak mu blahosklonně hodím čtyři hvězdy za roztomilou kýčovitost a naivitu à la Bollywood. Tedy ono to nakonec bollywoodsky zábavné bylo, ale trochu jinak, než jsem čekal. A taky to bylo trochu bengálsky divoké. A kalkatsky zmatené. Těžko napsat něco konkrétnějšího, aby člověk příliš nespoileroval, ale moje ego si neodpustí aspoň jednu poznámku - já TO věděl! Kromě úžasné a přitažlivé těhule bych rád ještě vypíchl aspoň postavu slizkého křesťanského asasína, byl k sežrání. Jímá mě zoufalství a beznaděj při představě, kolik úžasných indických fláků mě každoročně míjí... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Neviem skoro nič o indickej kultúre, ani o ich policajných zložkách, ani o živote v Indii a tobôž nie o Indickom filme. Tak tento komentár je len môj nestranný pohlaď ako film na mňa vplýval. Film je napínavý, ma dokonale prepracovaný detektívny príbeh, plný dramatických momentov, je tu aj viacero vražd. Jediné čo mi tu vadilo bol nájomný vrah, väčšieho pobudu a outsidera už zohnať asi nevedeli, tu tvorcovia siahli na milý nadhľad, ale tam by som privítal viac drsnejšiu postavu. Film ma bavil, filmom neodpúšťam zhody náhôd ani priemerné herecké výkony, ale práve v tomto filme ma vobec nerozčuľovali. A film disponuje dokonalým vypointovaným finále, ktoré to vyšplhalo na veľmi silné 4*. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Vidya Bagchi (s Vé a ne s Bé, vole!) - indická sexy těhule vyzbrojená petkou s vodou se snaží s pomocí Rana, strážníka kalkatské policie, najít manžílka s tajemnou minulostí (prací), který se jí beze stopy ztratil. A je úplně jedno, že má bachor jaxviňa. I přesto jí nedělá problém poletovat po ulicích a trajdat taxíkama a indickou MHD po městě při hledání stop ohledně jeho zmizení. Typicky indicky zdlouhavý film, který vám brnká na nervy šíleně dlouhým a dějově celkem prázdným rozjezdem. Jinak jsem se ale celkem bavil a především závěr s nevšedním rozuzlením stojí za to. Je to koukatelné a indická angličtina je cool :) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nečekané příjemné překvapení z toho vzešlo. I Indové umí natočit něco pod tři hodiny bez zbytečných tanečků. Thriller, který po celou svoji délku nenudil, jen místy lehce polevoval (hledání a objíždění bylo "možná" trochu zdlouhavé). Nicméně i tak se všechno vyvrbilo zajímavě, sice poněkud fantasmagoricky, ale zajímavě. Tři zajímavé hlavní postavy, bohyně, naivní ale bystrý policista a přezíravý agent. Nečekejte honičky, přestřelky a bitky, ale vyprávění, které umí udržet pozornost. ~ Pátá hvězdička chybí za tu délku, přeci jen sestřih, lehounký, by se hodil, a potom, určitě se vám vybaví, že tohle jste už taky někde viděli, sice trochu jinak, ale viděli. Ode mě jsou ale i tak **** velkou pochvalou. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně příjemné překvapení. Čekala jsem, že i když se mi to třeba bude líbit, budu muset přimhouřit oči nad některými bollywoodskými manýrami, ale nakonec jsem se dočkala napínavého a scénáristicky dobře vystavěného thrilleru, který se prostě odehrává v Indii. Žádné zpěvy a tanečky, žádné kýčovité výjevy, zato atmosférické prostředí kalkatských interiérů i exteriérů, tajemství, komplot, dobré herecké výkony a co jsem se dočetla, tak v Indii už zkultovnělá postava nájemného vraha – pojišťováka (čemuž se vůbec nedivím). A pokud jsem měla o průběhu děje přeci jen nějaké pochybnosti, tak je zcela vyvrátil závěrečný zvrat, který se možná dal i předvídat, ale mě dokonale překvapil, protože jsem se nechala zmást přemýšlením vedeným jiným směrem. Což byl nejspíš promyšlený tah scénáristů, který se jim v mém případě vážně povedl. Co si ale mohli odpustit bylo zhruba posledních pět minut, kdy tam mermomocí museli propašovat sentiment a taky zbytečně doslovnou vysvětlovačku. Ale to už je vzhledem k tomu, že šlo o nadbytečný doslov, celkem nepodstatný detail. Filmová výzva 2016 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dle mého jedna z mála ukázek, kdy Indové dokazují, že jsou schopni natočit thriller, který je skutečně vážný a který je napínavý. Jasně, žena s dítětem pod srdcem je trochu klišé, ale tady je to rozehráno dobře hned od začátku. Navíc je zde vrah, který se tak sem tam ukáže, jenž je skutečně nepříjemný ve své obyčejnosti, tedy v obyčejnosti na první pohled. ()

Reklama

Reklama