Reklama

Reklama

RuPaul's Drag Race

(pořad)
  • USA RuPaul's Drag Race (více)
Trailer 7
Reality-TV / Soutěžní
USA, 2009, 45 min

Účinkují:

RuPaul, Michelle Visage, Ross Mathews, Carson Kressley, Akashia, BeBe Zahara Benet, Jade, Nina Flowers, Ongina, Pork Chop, Rebecca Glasscock, Shannel (více)
(další profese)

VOD (1)

Soutěžící soupeří o 100 000 dolarů a titul Drag Superstar Ameriky. Show získala cenu Emmy a uvádí ji nejslavnější drag queen, samotný RuPaul. (Netflix)

Recenze (25)

Loooki 

všechny recenze uživatele

Vadí mi ten samosudca RuPaul pri konečnom lip sync zúčtovaní, kedy divák vidí, že jeden z dvojice je na tom lepšie (alebo sú na tom obaja rovnako) a pošle domov toho lepšieho [mali by hlasovať aj spoluporotcovia] :/ Inakšie sa pri tom neskutočne bavím či už z úloh, alebo dokrútkových xichtov a hlášok protagonistiek :D ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bavila mě šestá řada, protože měla nejsympatičtější účastníky. Jinak to u mě má ale tenhle pořad těžké, protože v něm chybí jakýkoliv konflikt. Vše je pod dokonalou kontrolou a veškeré narativy jsou řízené produkcí - v průběhu není nic, co by se mohlo odehrávat samovolně a na co by produkce musela nějak reagovat. Dokonce se tu ani nepředstírá nějaké rozhodování poroty, vše je na volbě jednoho člověka, což není ideální a po dvanácti řadách ani zajímavé. Když si to porovnám se Survivorem, ten je pro mě pořád nejzajímavější reality TV, protože se odehrává zčásti mimo kontrolu produkce - ta může například jen částečně ovlivnit vyřazování soutěžících, protože o vyloučení i vítězi rozhodují vždy sami hráči. Jakákoliv manipulace tedy musí probíhat okolo něčeho, co má v sobě náznaky autenticity. RuPaulovi se dokonale podařilo cokoliv, co by nebylo pod jeho kontrolou, izolovat od samého počátku, a v důsledku toho vypráví jen banální a nudně konzervativní hřejivé příběhy. Je to prostě po chvíli hyperkorektní nuda postrádající jakoukoliv příchuť. Jakmile opadlo ohromení, že takový pořad může existovat v rámci mainstreamu a dokonce se stát nejprominentnějším reality tv pořadem své doby, což už deset let bude, nezbývá moc dalšího. I ty tři hvězdy, primárně za povedenou šestou řadu, mi přijdou docela štědré. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

When you become the image of your own imagination, it’s the most powerful thing you could ever do . Asi tak nejlepší show na světě a RuPaul je král! Člověk se baví, směje, slzí, dojímá se... Je to navíc fakt lepší než jakákoliv terapie, nejen že je to děsně inspirativní, ale za těch pár sérií se fakt začnete mít víc rádi a budete hrdí na svojí jedinečnost. Odhoďte předsudky, fakt to stojí za to :') ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Tohle neomrzí snad nikdy :). RuPaul prostě ví, co dělá a často ne úplně okatými nitkami dokáže dostat soutěžící přesně tam, kam potřebuje. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Tahle show hrave strci vsechny Americke topmodelky do kapsy. Je kreativnejsi, vic crazy, bitchy a plna nezapomenutelnych hlasek. Doporucuju sjet sezony 2-7. Jen u poslednich rad se zda, ze tvurci uz moc tlaci na pilu, strihaji, polishujou a vymysli, jak to udelat vic dramaticke, coz vede k lehke sterilite, ale porad je to koukatelne. Az je mi nekdy lito, ze nejsem chlap a nemuzu byt drag queen. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

RuPaul's Drag Race je pro mě asi nejoriginálnější a nejzajímavější reality show, co kdy spatřila světlo světa, když teda nepočítám Survivor. Kam se hrabe Amerika hledá topmodelku. Tohle je enormní záplata pozitivity na rozjaření duše, protože dívat se na ty skvostné designové kostýmy, nádherné paruky a perfektní makeup je něco, co mi prostě vždycky dobije baterky. Každá série je úplně jiná, ale zpravidla vždycky jsem si našla favority, ač jsem třeba několikrát nebyla s vítězkou spokojená. Porota je naprosto ikonická a přesto, že si často zve zajímavé hosty, nejlepší čtyřka je jednoznačně Michelle Visage, RuPaul, Carson Kressley a Ross Matthews. Teď už mám shlédnuté všechny série a doufám, že tahle show nikdy neskončí. Long live RuPaul. Nejoblíbenější řady: 9., 6.,11. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že snad neexistuje předsudek o gayích, který by tato talent show nepotvrzovala. Ale co má být? Hraběnky byly často povrchní, ale stejně tak často občansky uvědomělé (řešily politiku, hlavně kvůli diskriminaci). Byly rejpavé, ale uměly být i citlivé. Někdy uměly dojmout, jindy byly zbytečně ufňukané. Spousta z nich prošla soutěží nějakým vývojem, byť někdy k horšímu. Bál jsem se, že půjde jen o převlíkání, ale omyl; nejrychleji vypadávali ti, co spoléhali jen na to, že se umí převlíknout za pěknou ženskou. To byl pouhý základ (i když těch líčidel používali snad tuny), "drag superstar" musela být nejen kreativní a manuálně zručná, ale taky vtipná, umět hrát a tancovat (i když "Ruzikály" a parodie filmů a seriálů řadím k tomu horšímu v soutěži). Ostatně to bylo vidět na hlavní porotkyni a moderátorce RuPaul - krásná, vždy dokonale upravená i vypravená, pohotová, sypala z rukávu hříčky a popkulturní narážky, empatická, ale ne sentimentální. Dokázala se dojmout hraběnčiným životním příběhem, ale klidně ji potom vyřadila, pokud byla v soutěžích slabá nebo po silném startu stagnovala. Trefnými poznámkami mě ale překvapila i Visageová, kterou jsem podle memů měl jen za silikonovou fuchtli, co se k tomu přifařila bůhví jak. Ani Kressley a Matthews se mezi nimi neztráceli. A zatím nemám problém s žádnou vítězkou. Jediná věc, u které neumím najít kladné "ale", je "tucking"; to je prostě barbarství (souhlasím, Denisi). // 80% (za série 1, 2, 8 až 13) ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

I když jsem namlsaný zřejmě nejskvělejší druhou sérií RuPaul's Drag Race All Stars (2017), tak tato série má rovněž co nabídnout a krásně a výstižně to popsal vkladatel Jiřik v předchozí recenzi. Mé hodnocení vychází z deváté série a už to nebudu měnit, i když Jiřik zřejmě bude přidávat další a další. Je toho strašně moc, a to jen dokazuje, jaký úspěch má tato soutěžní show v USA. Stačí se jen podívat třeba na Grand Finale, když vše vrcholí a člověk je zcela překvapen, jak se diváci v obrovském sále baví a fandí. Kolik tak různě "jiných" lidí je na jednom místě a užívají si toho. Zřejmě asi po zásluze vyhrál Sasha Velour, ale bylo zde více favoritů, osobně jsem obdivoval dvaapadesátiletého Charlie Hidese. V mnohých dílech vystupují nejen v porotě známé osobnosti a někdy se mi zdálo, že to "holky" trošku přehání s kily líčidel, paruk "ala maminka od Dominika Feriho" a tím ještě více potom vystoupí mužské rysy. Pro mě je někdy méně více. Ale i tak úžasná show a soutěž v jednom ... 89910 ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Deset let jsem tenhle pořad ignoroval, jen abych mu dal jednoho dne šanci a zjistil... že je to ta nejzábavnější show, která aktuálně v televizi běží. Dlouho jsem se u žádného pořadu necítil tak skvěle... Zasmějete se, dojmete a o kus se vám obnoví víra v lidstvo. 10/10 ()

Evny 

všechny recenze uživatele

Ru mě provázel rokem 2019 a z mého pohledu jde o svět měnící počin, který je hoden cen, které na letošních Emmys získal. Na první pohled může jít o navoněnou a flitry pošitou nevkusnou reality show a ikdyž je to trochu pravda, jde tu o mnohem víc. Zkuste to, taky tomu propadnete. ()

viruscrack 

všechny recenze uživatele

První dojem: Ewww. Extravagantní gayové, co se navíc převlékají za ženské. A některým by nepomohla ani plachta od auta. Nicméně... když je člověk doma se zápalem plic, sleduje cokoliv. A rozhodně není čeho litovat. S každou další řadou se kvalita vždy posune dál. A to dosti znatelně. Takže když srovnáte účastníky 1. a 6. série... a pak klidně 6. a 12. série, je to sakra znát. Takže za mě klobouček. Soutěž o něčem, o čem bych nikdy ani ve snu nepřemýšlel, která má významné umělecké rysy s nádechem módního umění. Nechybí drama, konflikt, souznění i vhled do tématu, ke kterému mnozí z nás nemají "přístup". ()

Související novinky

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

20.09.2021

Netflix všude, kam se jen rozhlédneš. Tak zhruba tak nějak to letos vypadalo na předávání slavnostních cen Emmy 2021. Oproti loňskému komornímu přenosu bez živé účasti publika se letošní ročník… (více)

Reklama

Reklama