Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní příběh se odvíjí od chvíle, kdy je z vězení na svobodu propuštěn násilník Jiří Drobný (F. Blažek). Ve svém hledáčku má ty, kteří zásadně ovlivnili jeho osud. S těmi si chce vyřídit své účty. Vysoko na jeho seznamu je i soudní psycholožka Taterová (I. Chýlková), půvabná, ale nesnášenlivá žena, která svým nesmlouvavým postojem přispěla k mnohaletým trestům dlouhé řady pachatelů. Shodou okolností je to bývalá spolužačka plukovnice Ličkové (V. Freimanová). Obě ženy se setkávají spolu s kolegy při přípravě abiturientského večírku. Ráno je ale Taterová nalezena ve svém bytě mrtvá, byla zavražděna. Podezřelých je hned několik: například jeden ze spolužáků, který ji kdysi miloval, nebo bývalý vězeň, kterému svým posudkem přitížila, a samozřejmě i delikvent Drobný. Případ je složitější, než se na první pohled zdá, je tu však zkušený vyšetřovací tým (P. Štěpán, L. Zedníčková a O. Vlach), který i tento případ zdárně vyřeší. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (58)

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Psycholožka,která říká pacientovi,že je zrůda?To by jí snad člověk ten konec i přál!Film je jen o trochu lepší než předchozí dva díly,čemuž pomohl velmi uvěřitelný Blažek,takže Vlach už na to není sám.A dalším kladem je menší prostor pro Zedníčkovou.Jí role fanatické policistky nesedla vůbec a já doufám,že je to definitivní konec. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Ach, ten závěr pane Šulci, ten byl za nos divákův tahající. Být paní Veronikou, posadil bych Vás do křesla k té telce bez ochranné vesty a s nadsázkou a humorem bych zašpásoval něco o ostře nabité páně Filipově zbrani a jeho rychlé reakci. :-) To se opravdu nepovedlo a v mých očích shodilo výrazně celkové hodnocení. Oldřich Vlach jako vždy skvělý, Bydžovská jako vždy utrápená, Čenský jako vždy s arogantním výrazem, Chýlková jako vždy afektovaná, Jarda Nosek se svým kukučem a náušničkou skvělým grázlem a Lucka? Ta asi bude opravdu pro někoho iritující tím svým sebejistým a sebevědomím vystupováním. Nu, já to vzhledem ke svému věku a životním zkušenostem přijímám Lucko. :-) A milá paní Veronika jak ji známe ze seriálu "Vyprávěj" ? Té už asi navěky budou slušet jen a jen role NE moc AKČNÍ, ale sympatické manželky neméně sympatického a mnou oblíbeného pana Sváti. Ale NECHCI škatulkovat, jistě zazáří i v jiných rolích. Je totiž dobrá herka (v dobrém slova smyslu). :-) ()

Reklama

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Čtení pro lidi, co to mají rádi, sado-maso." Kam se hrabe Škodná s Hrobníkem, na Stín smrtihlava. Ze všech tří filmů, byl tenhle, ten nejkoncentrovanější. Přesně definované postavy a časová osa děje, s detailně vykreslenou situací člověka, navracejícího se, z výkonu trestu. Jediné, co v reálném světě vypadá úplně jinak, je to sado-maso. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Kdo zavraždil psycholožku Taterovou? To je hlavním otazníkem české krimi, napumpované hereckými hvězdami, které však, už tak slabý scénář, příliš nepodrželi - spíše naopak. Z pětice hlavních rolí nezklamali pouze Blažek a Bydžovská. Naopak Čenský, Vlach a především Zedníčková a Freimanová ve svých rolích působili velice toporně a nepřesvědčivě. Hloupý závěr tomu všemu nasadil korunu.15%. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Taková lepší televizní krimi. Chtěl bych ocenit kameru, která je lepší než je u nás běžné a taky doprovodnou hudbu. Musel to však vzít do rukou až Řecký režisér. Je vidět, že po revoluci to tu převzala banda českých ochotnických amatérů, kteří se do dnešních dnů nic nenaučili, a proto musí kvalitu dovážet z ciziny. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Když se Jirka Drobný (Filip Blažek) vrací z vězení, hraje píseň „Aurea Prima“ od Martina Laula. Dále od autora ve filmu zazněly skladby „Femme Fatale“, „Scary Places“ a „Surprise“. (xynti)

Reklama

Reklama