Reklama

Reklama

Já, Bruce Lee

(TV film)
Trailer

Příběh legendy bojových umění a akčních filmů... Ačkoli od smrti tohoto mistra bojových umění nás dělí už půl století, jeho pseudonym zná snad každý. Pokud se ovšem řekne "Lee Jun-fan ze San Franciska", vzpomene si možná hrstka Američanů čínského původu. Bruce byl mužem dvou kontinentů. Narodil se v Americe, ale vyrostl v Asii. Bez disciplíny a umění, v němž se zdokonalil v Hongkongu, by později neprorazil v Hollywoodu. Dokument poutavým a vizuálně ohromujícím způsobem zobrazuje jak jeho život, tak dlouhotrvající obrovský vliv na svět bojových umění a filmový průmysl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Fešák s charismatem většim než má třeba McConaughey, který by s přehledem nakopal zádel Chucku Norrisovi... Ultimátní borec. Bavič i frajírek a zároveň dříč a sportovec. To nikdo už netrumfne. Lee byl hvězda v době kdy nikoho nezajímalo kdo se zfetoval na párty v klubu, nebo komu vypadly cecky ze šatů a přesto plnil média informacemi. On byl opravdová superstar, opravdový talent. Kvalita filmů na tom nic nemění, jeli na scéně tak fascinuje. Tenhle oslavný životopis je svižný hodně známého recykluje, zároveň ale uvede řadu jeho blízkých a celkově baví. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

“You must be shapeless, formless, like water. When you pour water in a cup, it becomes the cup. When you pour water in a bottle, it becomes the bottle. When you pour water in a teapot, it becomes the teapot. Water can drip and it can crash. Become like water my friend.” - Bruce Lee - !DOPORUČUJI! 95% ()

Reklama

KOOHA 

všechny recenze uživatele

9.3.2012 jsem náhodou přepínal kanály na TV a docela náhodou jsem na Spiku narazil na tento dokument a bylo to jako magnet. Skvělej dokument se spoustou informací, které jsem doposud vůbec nevěděl. Spousta doposud zapomenutejch záběrů a obrázků... Doufám, že komukoli, kdo se na dokument podívá poslední 4 minuty dokumentu naběhne husina tak jako mě, krásnej konec. A doufám, že mezi fanoušky se dostane do povědomí jeho ztracené, černobílé interview, natočené v Hong Kongu, jeho učinkování v seriálu Longstreet a Green hornet. Ať si to užijete tak naplno, jako já... ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Stále se cítíte být Číňanem nebo se cítíte být víc Severoameričanem? Víte jak bych se chtěl cítit? Jako lidská bytost."....Bruce Lee mě vždycky přitahoval svou inteligencí, vystupováním, charizmem. Nikdy jsem se na něho nedívala jako na akčního herce, ale mnohem víc mě zajímal jako člověk. Stal se právem legendou, VYMAKAL SI POCTIVĚ své místo mezi hvězdami. Zazněla tu spousta zajímavých názorů o tom, jaký byl Bruce člověk, jak obohatil život lidem v jeho blízkosti a vlastně lidem po celém světě. Byl výbušný, náladový, ale zároveň to byl také milující otec,manžel,dobrý přítel a hlavně inspirativní člověk. Obdivuji jeho manželku Lindu. Bruce měl veliké štěstí, že stála po jeho boku v časech dobrých i zlých. "Moje síla putovala skrze něho do mě. Bruce by chtěl abychom rozpoznali, že on opravdu vyjádřil sebe samotného. Že se nikdy nesklonil před skrytým zastrašováním." - Linda Lee Cadwell ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Vyprázdni svoji mysl!! Buď neforemný, beztvarý! Jako voda. Teď nalij vodu do poháru. A ona se stane pohárem. Nalij vodu do láhve a ona se stane lahví. Nalij jí do konvice na čaj a ona se stane konvicí. Teď, voda může proudit nebo bořit. Buď vodou, můj příteli!" Bruce Lee je dnes již nežijící ikona a modla. Člověk, který toho za svůj krátký život spousty dokázal a dodnes dokáže ovlivňovat lidi na celé planetě. Dokument mohl být určitě zajímavější, nicméně jako připomenutí toho jak moc veliká osobnost tady mezi námi žila svůj účel bezproblému splní. 70% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama