Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Lam je povolán k vyšetřování brutální vraždy hongkongské celebrity, jejíž plovoucí tělo bylo nalezeno uprostřed oceánu. Lam podezřívá známého zabijáka, vražda je totiž jasným projevem pomsty. Ale čím déle Lam sleduje podezřelého, tím více proniká do sítě lží. Aby odhalil skutečnou pravdu, musí se detektiv probrat dvacet let starým případem, který propojí současnou oběť s podezřelým. Odhalení děsivého tajemství však obrátí vyšetřování vzhůru nohama. Kdo je v tomto případě vrahem a kdo obětí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Křehké a téměř komorní. Hlavně díky mrazivým tónům piana. Akční to téměř nebylo, v rámci krimithrilleru to ale docela válí. A ačkoli jsem měl celou zápletku rozuzlenou již ve tří čtvrtinách filmu, dojezd jsem i tak dobře užil. Film má sice slabší místa, ale režisér je doplňuje kamerovými a hudebními kouzly. Co snímek drží nejvíc jsou herci, které jsem už viděl v jiných filmech a vím, že jejich výkony jsou již prověřené časem. Třešničkou na dortu je potom až étericky krásná Janice Man, která mě téměř doslova uhranula. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá kriminálna dráma. Má vydarený príbeh o detektívovi, ktorý sa venuje hlavne starším, už uzavretým prípadom a dostane za úlohu vyšetriť prípad vraždy úspešného hudobníka, ktorého telo sa našlo znetvorené v mori. Detektív verí v súvislosť s nedávno prepusteným zločincom, ktorý bol odsúdený za vraždu hudobníkovej dcéry, lenže ten si to celé detailne naplánoval a navyše si detektív postupne uvedomuje, že nie je všetko úplne tak, ako to na prvý pohľad vyzerá. So spracovaním som dosť spokojný, už od začiatku si ma to získalo hlavne vďaka výbornej dvojici na opačných stranách, či už detektív, ktorý kvôli práci zanedbáva svoju dcéru alebo bývalý trestanec, ktorý pomaly začína uskutočňovať svoj plán a aj keď to síce celé pôsobí úplne jednoznačne, tešil som sa na ich vzájomnú konfrontáciu. Lenže dej sa prekvapivo pohne trochu iným smerom, než som pôvodne očakával, no toto rozhodne nie je zápor, dokonca mi to príde ešte lepšie. Nielen, že konfrontácia medzi nimi je dostatočne zaujímavá, ale aj spočiatku jednoznačný prípad sa pomaly zamotáva, veľkým plusom je samotná dramatická rovina s rodinou a postupne prichádzajú zvraty, ktoré pomaly odhaľujú celé tajomstvo a s ním som veľmi spokojný. Pôsobí to celkom uveriteľne a napriek tomu dosť prepracovane a hlavne je to celé nepredvídateľné. A tak v rámci možností si tu prakticky ani nemám na čo sťažovať, dej je výborne podaný od začiatku až do konca a navyše je to celé dynamické bez akéhokoľvek hluchého miesta. Celkom spokojný som aj po stránke akcie, síce je presne v štýle kriminálneho žánru, ale sadlo mi to. Občas sa nájde nejaká slušná naháňačka, prípadne krátky súboj. A najviac vyniká súboj v lanovke. Herecké obsadenie je výborné, charizmatický Simon Yam v úlohe detektíva, čo sa mu presne hodí, Nick Cheung ako bývalý trestanec. potešil ma aj Michael Wong, ktorého som už dlho nevidel a k tomu výborné ženské postavy, hlavne dcéra obete alebo detektívova partnerka, tu mi obsadenie skvelo sadlo. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, až na niektoré horšie triky poteší veľmi dobrá vizuálna stránka a navyše mi sadla aj taká vážna atmosféra, čo sa v tomto žánri úplne hodí. Takže po dlhšej dobe zase vydarený kriminálny film z Hong Kongu s kvalitným scenárom, obsadením a aj réžiou, preto som skutočne spokojný. 78% ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Skvěle vypadající krimi thriller. Z ústředního dua srší charisma (technicky vzato i z Michaela Wonga) a všemu sekundují krásné ženy. Film utekl jako voda a musím přiznat, že se mi s ansámblem těchto postav nechtělo loučit. Původně jsem si tu chtěl stěžovat, že by si prakticky každá postava zasloužila víc prostoru, ale možná je to takhle lepší. Chtěl bych sice vidět víc interakce mezi Simonem Yamem a Nickem Cheungem a upřímně i vztahy s kolegyní policistkou, dcerou (ale i manželkou, holy shit no jo, o co tam vlastně šlo?) by šly trochu podojit ... ale možná je to takhle skutečně lepší. Pěkně stručně a funkčně. Podtrženo sečteno sám jsem se tu přesvědčil, že Nightfall si místo 4 zaslouží hvězdiček 5. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

V úvodu klasický HK thriller, co se týče vizuálu i příběhu. Ale právě příběh je tím nejlepším na celém filmu. Zhruba od poloviny začně docházet k celkem zásadnímu zvratu a film se obrací v regulerní drama s velmi zajímavým výsledkem. Simon Yam již po několikáté hraje stáhnoucího policistu a je vidět, že je to pro něj již rutina. Pokud ale mohu soudit, Nick Cheung zde hraje výborně a to za celý film nepromluví ani slovo. Jeho postavu lze ze začátku velmi snadno odsoudit, ale na konci filmu s ním již zcela sdílíte jeho osud. Rovněž Michael Wong si zaslouží pochvalu, jelikož osobně jsem si myslel, že se herectví nevěnuje a mile překvapil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYBY TO VYŠETŘOVAL KDOKOLIV JINÝ, VZDAL BY TO HNED PO TOM PRVNÍM NALEZENÉM KNOFLÍKU. KDYBY NEBYLO VÁS, TAK BY MU TEN PLÁN VYŠEL......“ /// Když z kriminálu po vodsezenejch 20ti letech vodejde osoba, měli by si osoby ,,venku“ dávat bacha… Dobrá kriminálka, ve který člověk neví, na čem je. Navíc je to poctivá filmařina, bez žlutejch idiotismů a i to rozuzlení by mohlo těm koumavějším udělat radost. Možná trochu rozvleklý… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem inspektor s citem pro hru na piáno. 2.) Nejsem inspektor, ale mám cit pro citlivý čínský holky. 3.) Thx za titule ,,Tuax“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (71)

Reklama

Reklama