Reklama

Reklama

Peklo na talíři

(pořad)

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidává i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času rozbírá některé zajímavé potraviny. (oficiální text distributora)

Recenze (174)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že se našel někdo kdo dokáže škodlivost některých potravin prezentovat tak, že to zaujme masy. Třeba se lidi konečně začnou zajímat o to, co mají na talíři, a ne o to kolik to stojí. Roman Vaněk je jednoduše řečeno lidovej týpek a na takového člověka dají lidi víc než na sebelepšího dietologa, který sype Éčka z rukávu, aniž by ale uměl zároveň pobavit nebo to podat srozumitelně. Myslím, že pro tenhle druh masové osvěty je Vaněk rozhodně ten pravej. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Za tyhle pořady jsem rád. A ne jednou mi některý díl z tohoto pořadu připomněl scénku z Červeného Trpaslíka, kdy Lister nabízí Rimmerovi toast s chilli a čatný a Rimmer se ho ptá: "A to je jídlo? Kdes vzal recept?" a Lister mu na to hbitě odpovídá: "Já Ti vlastně ani nevim, myslim, že jsem to četl v časopise o biochemických zbraních." 85% ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Pořad, který je alespoň částečným přínosem. Díky tomuto pořadu jsem se dozvěděl celou škálu věcí, kterou jsem doposud o potravinách nevěděl. A musím říct, že od doby, co to sleduji, se v supermarketech opravdu dívám co nakupuji, protože tomu co mi pan Vaněk ukázal, jsem leckdy až nemohl uvěřit! Pořad není dlouhý, ale výstižný, a pro každého přínosný. 100% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jasně, strefovat se do ošizenejch potravin je jednoduchý jak přeprání devadesátiletýho stařečka. Vaněk není sám, kdo to ví, stačí třeba jen všechny ty spotřebitelský testy jako přílohy v novinách a podobně. Lidi se pohorší, znechutí, zanadávají si a zasmějí, hnusný konzervy si nekoupí, ale u dalších potravin na složení radši moc nekoukají, aby se nemuseli vzdát chutného vlašského salátku. Nicméně čistě z diváckýho hlediska nemám námitek. Vaněk je sympaťák, co pro vtipnou prupovídku nejde daleko, je to zajímavý a člověk se dozví spoustu užitečnejch novinek. Jako například, že polovina sortimentu v hypermarketech je zdravotně závadná. Koukat se na tohle mě vyloženě baví, hlavně když u toho vařím. ()

michellerih 

všechny recenze uživatele

Vaněk se chopil něčeho, co když někdo vytroubil nahlas, hned ho všichni měli za hnidopicha. České poměry se v tomto ohledu mění. Pomalu. Velmi pomalu. Ale mění. Umí hodnotit zajímavě, přitažlivě pro kteréhokoliv diváka a vtipně. Zároveň však umí vyjádřit a shrnout, co je podstatné a hlavně otevřít oči. A mamči z mimibazaru si můžou čvachtat, mlaskat a jít se šmakuládama do pryč. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení pořadu probíhalo v Pražském kulinářském institutu na Suchdole. (janekrubes)
  • Pořad získal cenu studentské poroty na Life Sciences Film Festivalu 2012. (gogos)
  • Mezi nejsledovanější epizody prvních dvou řad patří díly o křehčeném mase, olivovém oleji či předraženém nádobí. Tyto epizody měli v roce 2013 na dva miliony shlédnutí. (gogos)

Reklama

Reklama