Reklama

Reklama

Don't Look The Other Way

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 2009, 5 min

Obsahy(1)

Krátký dokument o cirkusu, o "používaných" zvířatech, o lidech z branže a jejich chování k němým tvářím, o tvrdém (často i krutém) výcviku a o tom, jak je to všechno maskováno hezkým představením. (Estrellita)

Recenze (5)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Cirkusy so zvieratami sú prežitok! Sú to dinosauri, ktorí by mali vyhynúť. Spejeme tou cestou vďaka aktivistom a aktivistkám za práva zvierat a ich mravenčej vytrvalej práci v osvete aj na protestoch či petíciách. Každopádne ako ľudská rasa nesmieme podporovať až donekonečna takúto surovú a neinteligentnú formu "zábavy" kde sa človek smeje a vyžíva v scénkach s týranými zvieratami, lebo verte mi a tomuto dokumentu, tie zvieratá týrané sú! Myslím, že cirkusy be zvierat majú slušnú šancu na prežitie, čím rýchlejšie si to ľudia z cirkusovej brandže uvedomia, tým rýchlejšie celý proces prebehne a s minimálnou újmou na ich majetkoch a budúcnosti. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Neviem, o akých cirkusoch užívateľ Estrellita hovorí, že zvierat bavia predvádzať triky. Určite nie tích divokých. Prinajlepšom domestikovaních zvierat, no osobne si nemyslím, že je správne vyberať za to peniaze. Ak sa nevieš sám ináč finančne zabezpečiť, len využívať svoje domestikované zviera, s ktorým máš pozitívny vzťah a za tie peniaze si môžeš zaplatiť jedlo tebe a jemu/jej či strechu nad hlavou, tak možno, ale osobne preferujem cirkusy, kde nie sú žiadne zvieratá aj keď mám doma fenku, ktorú bavia povely. Takým Cirque du Soleil to krásne vynáša aj bez nich, tak prečo podporovať cirkusy so zvieratami? ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda cirkusy. Respektive nemám ráda cirkusy, kde jsou cvičená zvířata, protože je mi jasné, čím musela projít, aby jezdila na koloběžce, proskakovala hořící obručí apod. Myslím, že tenhle dokument nepřináší žádný žhavý objev - zvířata jsou v klecích, připoutaná řetězy, aby neutekla, a výcvik probíhá za pomoci biče, eventualně tyčky. Je to šokující? Podle mě ne. Navíc záběry natočené skrytou kamerou a podbarvené melancholickou hudbou mi nápadně připomínají reportáže TV Nova, takže za mě nic objevného. Poučné snad pro malé děti, které si neumí spočítat jedna a jedna, nebo pro hloupé Američany. Nechápu zdejší nadsazené hodnocení. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Bohužel se to děje a bude se to asi dít pořád. Jsou ale i cirkusy, kdy lidé a zvířata spolupracují, protože je to baví. Je potřeba si je neplést, podpořit ty správné a bojovat proti těm, které svá zvířata týrají - ať už bitím či elektrošoky, nebo pouze nezájmem. Tenhle dokument je ale málo známý na to, aby to zvládl sám. ()

Reklama

Reklama