Reklama

Reklama

Fantom z Buenos Aires

(festivalový název)
  • Argentina Fantasma de Buenos Aires
všechny plakáty

Obsahy(1)

Fantom z Buenos Aires je fantastický film s prvky komedie o vztahu mezi plachým mladíkem ze současnosti a duchem nožíře zavražděným v roce 1920. Mladík a duch uzavřou společně dohodu: duch řekne mladíkovi, co přichází po smrti a mladík ho nechá žít jeden den ve svém těle. Duch tanguera prochází ulicemi Buenos Aires 21. století, které je k nepoznání, aby objasnil příčinu své vlastní smrti. Ve filmu se prolíná nezaměnitelná atmosféra Buenos Aires 20 let 20. století se současností. (Cine Argentino)

(více)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako průměrná teen duchařina, ale nakonec nám tu Guillermo Grillo představil poměrně zajímavý nápad. Aneb jak pořešit násilnou vraždu z roku 1920 a zároveň dodat teenagerovi dostatek sebevědomí k oslovení jeho první lásky. Vkusné, zábavné, ironické. Velmi obstojný debut. #cineargentino ()

Rejže 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem od Argentinců očekávala něco ještě více živočišného a tajuplného s ohněm a rytmem v těle. A on se z filmu vyklubal "pouze" dost dobrý debut Guillermo Grilla. Tajuplný a nadějný "Šestý smysl" se ale lomí v bodě, kdy přichází na scénu "10 pravidel, jak sbalit holku". Na druhou stranu ale celkově odvážný projekt se smyslem experimentovat. 3,5 hvězd by odpovídalo lépe, přesto 4 za pocit, kameru a neklidné sny, které mi pak provázely v noci. Kamarád přišel o oko :+) ()

Související novinky

Festival argentinské kultury

Festival argentinské kultury

31.10.2014

Palác Lucerna v Praze ve spolupráci s Velvyslanectvím Argentinské republiky v Praze představují Festival argentinské kultury, který se koná v Paláci Lucerna při příležitosti 90. výročí navázaní… (více)

Reklama

Reklama