Reklama

Reklama

Na Hranici života

(studentský film)
  • USA Edge of Life, The

Obsahy(1)

Studentský film natočený podle stejnojmenné povídky Lukáše Černohorského sleduje příběh Američana Steva Ryana (Lukáš Černohorský), který žije v Praze a hledá smysl života. Do života mu vstoupí Sára (Katka Rubešová), do které se téměř okamžitě zamiluje. Problém začíná v momentě, kdy za ním přijde s monoklem a prozradí, že bydlí s bývalým přítelem Nikem (David Štěpánek). Sára se od něj bojí odejít, i když jejich vztah je dávno ukončen. Steve Ryan se rozhodne za lásku bojovat. (Lucasion)

(více)

Recenze (8)

movieband 

všechny recenze uživatele

Jako začátek je to podle mě povedené a dobré. Nejsem žádná kritik bo kdokoliv jiný (podobní film. kritici typu odpad! a kilometrový komentář, kde vypíšou člověku každou ptákovinu) No Bože, tak to mohlo být lepší, ale jako odrazový můstek je to podle mě vcelku obstojné a dobré. Drive mám hodně rád a takováto menší variace na něj byla vcelku povedená. Jen ten konec s tou bitkou se podle mě dal udělat mnohem líp. Pár těch reálných dopadů na zem nebo větší záškuby a bylo by to hned lepší. Ale díky okolnostem, které znám to vcelku chápu, takže dávám plnou (za krátkometrážáky dávám vždy jen tři hvězdy). Kdybych je neznal šel bych jen na dvě. Bylo to pěkně zahrané, se sympatickými herci a krásnou představitelkou dívky, která přiměla mladého Steva k razantnímu řešení, výběr dobrého soundtracku (!) a taky (to sem tam nečekal, protože jsem to snad v žádném krátkometrážáku zatim nezažil pokud si všechny dobře pamatuju) náznak vcelku vážné atmosféry. Mě se to líbilo a za začátek a za snahu ta půl hodina stojí. 60% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Příjemný kraťas, který se vyznává z lásky k osudovým filmovým vzplanutím, citům, pro které rádi obětujeme cokoli a v neposlední řadě k perfektnímu filmu Drive. Ale právě tím, že se jedná o fanouškovskou poctu, absolutně nechápu veškeré vševědoucí odpadové komentáře nesmyslně vyčítající "touhu natočit trhák". Tady se cílí na úplně jiné terče. Jinak Katka Rubešová hrát očividně umí a svou bezelstnou roztomilostí táhne i dialogy, které by mohly vyznít do ztracena. Soundtrack by sice potřeboval sjednotit (elektro se s pozdější vybrnkávanou kytarou docela tříská), ale efektní příchod na scénu i rozloučení se Stevovi povedly na jedničku. Nightcall i A Real Hero nemůžou zklamat nikdy. ()

Reklama

Abbadon. 

všechny recenze uživatele

No tak někteří to tu zde už shrnuli do jistých mezí. Dávám hvězdičku za hudbu a hvězdičku za nápad příběhu. Protože se snaha odepřít nedá :) a ta se také musí hodnotit. Bohužel zpracování dialogů a situací nebyla zrovna moc dobře zpracovaná někdy až tak hloupá, že jsem to raději přeskočil. Zejména ty dialogy :) to se na mě nezlobte :D ale určitě se to dalo vymyslet lépe i když je to studentský film :) jinak hodně štěstí do budoucna :) ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Já jsem velmi mile potěšena, na moje city a pocity to zafungovalo...Moc hezký scénář (Lukáši jen tak dál), slušně zahrané, příjemná hudba a moc sympatická slečna v roli Sáry. Jinak myslím že i scénka s kladivem se dost povedla a rázem jsem zapomněla na lehce slabší zpracování té bitky :). Kritiku místních rádoby odborníků bych vůbec neřešila, ať se prostě na studenstké filmy nedívají, nikdo je k tomu nenutí.... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi hodně úvodní písnička, která doprovázela toho kluka při jeho zcela bezcílném toulání městem. Vlastně musím konstatovat, že muzika je to nejzajímavější z celého nudného příběhu. Dialogy byly hrozné. Vůbec "nepadaly do huby". Takhle snad nikdo nemluví nebo ano? Herečka, která hrála Sáru mi připomínala herečku Petru Jungmanovou. Obě mají totiž absolutně stejný úsměv. Bitka byla až moc nahraná a naivní. Chápu ale, že se nemohli pouštět do kaskadérských kousků, protože to by asi nemohlo dopadnout dobře. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečná scéna s autem se natáčela na opuštěném letišti blízko Benešova. (Lucasion)
  • Ve scéně u Právnické Fakulty učebnice, kterou drží Sára (Katka Rubešová), několikrát změní polohu. (Lucasion)
  • V závěřečné scéně v autě se napravo na palubní desce objeví prsty kameramana. (Lucasion)

Reklama

Reklama