Reklama

Reklama

Ginger a Rosa

  • Velká Británie Ginger & Rosa (více)
Trailer

Londýn roku 1962. Dvě nerozlučné dospívající kamarádky Ginger a Rosa spolu chodí za školu, povídají si o lásce, náboženství, politice a snech o budoucnosti, ve kterých se budou rozhodně mít lépe, než jejich matky. Rostoucí hrozba jaderné války však zastíní jejich životy. Ginger to táhne k poezii a protestům, zatímco Rosa Ginger ukazuje, jak kouřit cigarety, líbat se s klukama a modlit se. Obě však vzdorují svým matkám – Rosa Anoushce, svobodné matce, Ginger Natalii, frustrované malířce. Ginger má navíc otce pacifistu, Rolanda, který připadá oběma dívkám romantický a bohémský. Svou dceru povzbuzuje v protiválečných aktivitách, zatímco Rosa se o něj zajímá z úplně jiných důvodů. Vrcholí Kubánská krize, zdá se, že svět spěje ke svému konci a nerozlučné přátelství dvou dívek se zlomí. Ginger se upíná k jediné naději – může zachránit lidstvo před vyhynutím? A přežije zároveň vlastní zkázu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (25)

Linki 

všechny recenze uživatele

Skvelé kameramanské oko, réžia od Sally Potter, tínedžerské problémy až na dreň aj keď nie po lopate na pozadí kubánskej krízy. Výborný film. Jasné, že s postavami sa mnohí nestotožnia, dá sa niečo predvídať a pre niekoho je to nuda, ale to je len tým, že byť Ginger už dávno rozdáme pár faciek alebo tvrdých slov od srdca, lenže, že by sme sa tak správali my, navyše zväčša s naším dospeláckym mozgom, neznamená, že každý, tobôž v násť veku. Film vyžaduje kúsok empatie od diváka a hneď by boli lepšie hodnotenia. A neznášam hodnotenia typu: s nikým som sa tam nestotožnil/a, nebavilo ma to a podobne. Tínedžerských filmových zlátanín je mnoho, toto je z lepšieho súdka od réžie cez kameru po herecký výkon Ginger. Stávajú sa aj také veci občas, ako v tomto filme. Smutné, no realistické. Komu sa to nezdá, zjavne sa nikdy nezaujímal o psychológiu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu opravdu perfektně zahráno - Elle definitivně potvrdila, že je herecky mnohem lepší a uvěřitelnější, jak její starší sestra. Na druhou stranu podivný příběh, na mě až moc hustá a místy až klaustrofobická atmosféra díky kameře, která vše snímá jakoby strašně zblízka. Uvěřitelné je to tak napůl. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Velice citlivě a emotivně natočené drama. Pojaté hodně syrově, obrazně a vše plyne tak pozvolně až poklidně pokud se to dá vzhledam k ději takhle nazvat. První půlka se mi hodně líbila. Ale potom se to začlo trochu přiostřovat a mě to místy přišlo trochu umělé a možná trochu moc vyhnané do extrému, což bylo dle mého názoru zbytečné.To co bylo asi nejlepší součástí snímku jsou herecké výkony, protože všichni excelovali a Elle byla skvělá. Povedená byla i kamera a hudba- všechno to dohromady tvořilo takovou upřímnou atmosféru. A taky mi film trochu přiblížil politickou situaci v USA v 60. letech a jak byla silná hrozba jaderného útoku. Silnější tři hvězdy. ----" The only life is the one we have now which is why we must seize it and live."---- ()

Persephone9 

všechny recenze uživatele

Ginger&Rosa je film, ktorý naozaj nijak neurazí. Nezaslúži si také kruté hodnotenia, aké všade dostáva. Je pravda, že film je dosť predvídateľný, ale priamosť je fajn. Elle Fanning sa predviedla skutočne krásne a verila som jej každý moment, čo sa o Rose alias Alice Englert povedať nedá. Tej som zasa neverila ni jej vlasy. Vrcholne nesympatická herečka, no ešte len začína, možno sa z nej vykľuje niečo poriadne. Ostatné herecké obsadenia sú ozaj špičkové, pochváliť zvlášť musím Christinu Hendricks, tá ženska je proste úžasná!. Zhĺtla som to celé na jeden šup a páčilo sa mi to. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který mě chytil hned od začátku. A to díly s teenagery v hlavní roli moc nemusím. Na pozadí poválečné doby se vyvíjí příběh dvou kamarádek, který jde do extrému....každá je jiná a každá do má jinak těžké...kromě toho, že dospívají. Film je natočený citivě, nijak zvášť manipulativně a herci se s poměrně silným tématem poprali víc než dobře. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Elle Fanning (Ginger) zažila v tejto snímke svoj prvý filmový bozk. (Crybaby)
  • Skratka YCND znamená "Youth Campaign for Nuclear Disarmament". (dwdb)

Reklama

Reklama