Reklama

Reklama

Nekecej a zahraj hity

(festivalový název)
  • Velká Británie Shut Up and Play the Hits
Trailer 1

Obsahy(1)

„Když pohřeb, tak ať ho máme ze všech nejlepší!“ Newyorská kapela LCD Soundsystem, populární už od debutu v roce 2005, odehrála svůj poslední koncert 2. dubna 2011 v Madison Square Garden. Frontman James Murphy se rozhodl rozpustit jednu z nejoblíbenějších a nejvlivnějších skupin své generace na vrcholu popularity: přál si, aby se odchod uskutečnil prostřednictvím největšího a nejambicióznějšího koncertu za celou její dráhu. Téměř čtyřhodinová velkolepá podívaná zafungovala bezchybně, tisíci návštěvníků zmítala radost i slzy, časopis Time truchlil: „Už nikdy si doopravdy nezatančíme.“ Filmové vyprávění dokumentuje neopakovatelné vystoupení, zároveň je intimním portrétem Jamese Murphyho. Zachycuje ho při velení přípravám velké show a pak během následujícího rána: jeho kapela už neexistuje a on se vyrovnává s profesionálními i osobními následky svého rozhodnutí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (14)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoho stárnoucího rockera, který se rozhodne uspořádat nezpomenutelně ohromující koncert na svůj odchod. Rockera, který se tváří neuvěřitelně rozhodnutě, jenže s každým dalším úspěšným vystoupením víc a víc váhá a ztrácí pevnou půdu pod nohama. Snímek, jehož hudba může neskutečně nadchnout každého diváka, jenže zárověň i vyprávění a pocity Jamese Murphyho, které docela snadno unudí k smrti... ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Přiznám se,že než jsem se zúčastnil projekce tohohle filmu,tak jsem LCD Soundsystem vůbec neznal.O to více mě na konci mrzelo,že jsem kapelu objevil až po jejich posledním koncertu.Skvělá hudba,naplněná Madison square garden a dojemné loučení Jamese Murphy nejen po koncertu,ale o den později ve skladišti hudebních nástrojů,kdy si uvědomil,že kariéra jeho kapely je na konci.Nakonec mi vůbec nevadilo,že jsem na tohle šel jen proto,že na snímek Jackpot nebyla šance se protlačit.Opravdu to stálo za to!!!! ()

Reklama

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Moc koncert, málo dokument, hudba, která mi nesedí a ještě jsem usnul, mají v Thermalu až příliš pohodlná křesla, na druhou stranu z nepohodlného bych asi po hodině vstal a odebral se ven. Takový průměrný snímek na téma, které mě nepálí, o kapele, kterou neznám. Na festivalu jsem hodnotil 2/4, ve zdejším přepočtu tedy 2*. ()

kisha 

všechny recenze uživatele

Co mam od tohodle dokumentu/filmu/záznamu koncertu čekat, to mi fakt nebylo jasný (tak to ostatně ve Varech bejvá skoro vždycky), jak ovšem LCD Soundsystem začli hrát, chytla sem se na jejich hudbu jak vosa na lep a odlepila se zas až po těch 2 hodinách. Absence děje mi vůbec nevadila. Jenom teda nechápu, jak se takovej typ filmu moh' dostat do Varů do velkýho sálu a do večerního programu. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 -2012: A MUSICAL ODYSSEY - 2012: Hudební odysea (Shut Up and Play the Hits / SHUT UP AND PLAY THE HITS / Nekecej a zahraj hity) - Toto byl film na který jsem se dostal zcela omylem a po zjištění na čem to jsem se mé myšlenky ubíraly k urychlenému odchodu. Místo toho jsem zavřel oči a jen poslouchal, nezajímal mě děj, zajímala mě jen ta hudba která byla v koncertní formě skvěla. Zhodnotím to na etapy - 1: PŘÍBĚH který mě absolutně nezajímal a nesledoval jsem ho tak ten za 0%, 2: KAPELA o niž jsem nikdy neslyšel a nic o ní nevěděl (a nevím) a která není nic pro mne tak průměr 50% a 3: HUDEBNÍ ZÁŽITEK báječného koncertu na rozloučenou 100%. Takže asi takto... - 4. 7. 2012 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 50% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama