Reklama

Reklama

Obchoďák

(seriál)
Česko, 2012, 30 h (Minutáž: 55–59 min)

Hrají:

Tereza Kostková, Marika Procházková, Pavel Kříž, Danica Jurčová, David Matásek, Alena Vránová, Martin Trnavský, Ondřej Sokol, Pavel Řezníček, Anna Kotlíková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(32)

Obsahy(1)

V kulisách obchodního centra, lesku výloh a bezstarostné atmosféře kaváren se odehrávají nečekaně dramatické, ale i humorné příběhy hlavních hrdinů seriálu. Mezi regály supermarketu začíná nový život Simona. Je na útěku od svého bohatého manžela, který se dostal do střetu se zákonem. Její kamarádka Dáša si právě otevřela butik s prádlem. Na rozdíl od Simony má šťastné manželství s Petrem, profesorem češtiny, a svoji budoucnost vidí v jasných barvách. A celý kolos centra řídí sympatická Vanda, Dášina sestra. Bude i nadále podřizovat svůj život jen práci a matce, nebo začne konečně žít svůj vlastní příběh? Právě se zamilovala… (TV Prima)

(více)

Recenze (113)

Tosim 

všechny recenze uživatele

ACHTUING - SPOILERS! Tenhle seriál nešel do úplnýho kopru díky tomu, že byl ukončen předčasně. Jistě, je to věc, kterou tvůrci nemohli tak úplně ovlivnit (maximálně tím, že ona masa "obyčejných diváků" se dívat přestala, horší je, že už mají v merku jedlejší, osvědčené fláky). Napadá mě kacířská myšlenka letošního seriálového podzimu, a to ta, že se mi to relativně líbilo. Jistě, vztahový bordel už tak typický už v podstatě pro všechny seriály tohoto typu, srandovní konec ("nevěrník" zakopne o barvu, vpadne doprostřed rodinného kruhu a konsternuje svou přítelkyni žádostí o ruku a ta, ačkoli by měla tisíc důvodů proti, jak kravka kývne), schválně (otravně) toporný Kříž, ale jinak relativně sympatická atmosféra a...ten předčasný konec. Celkem se dal vysledovat scénáristický rukopis Lucie Konášové (postava Mirky ale neměla daleko do karikatury), pořád je to ale velice vzdálené od toho, co psala předtím. Ti Mašíni už asi nebudou, co? :-( ()

Djoker

všechny recenze uživatele

Pro mnohé geniální kalkul s obchodním centrem mě opravdu neoslovil. Jen kvůli tomu, že tam polovina z vás pracuje a zbytek tam tráví svůj volný čas, to přece nebude televizní hit. Prakticky při každé scéně se chytám za hlavu a je jedno, jestli jde o mého oblíbence nebo zoufalce, který to dělá jen kvůli hypotéce. Ředitelka poskakuje po dětském hřišti, aby bylo jasně vidět, jakou sílu má láska. Fotbalista musí strčit své píchačce dva Masaryky, abychom i my vidláci pochopili, jakou ligu hrají v Praze i ti nejtragičtější majitelé kaváren. No a k právníkovi z 30. let, který sedí mezi eskalátory a hajzly ani nemá smysl něco dodávat. Pokud opravdu existují tak tupý a jednoduchý lidi, tak se ani nemůžu divit, že i nadále vznikají seriály sesmolený na koleni. Speciální aplaus si zaslouží i stopka, kterou seriál dostal už po druhém měsíci. Fakt skvělá práce, lidi! ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Příště bych prosil rodinný seriál z prostředí pošty - něco dramatického o celé dynastii pošťáků, vše s podkresem kouzelné hudby Karla Svobody. Dále bych prosil mysteriózní seriál z prostředí záchytné stanice, nějaký sitkom ze života hovnocucářů, krátké skeče z kafilérie, několik televizních inscenací na téma pracák (třikrát s Miroslavem Donutilem by stačilo), nějaké etudy z prostředí malé večerky (drama mezi starou cikánkou a prodavačkou z večerky s full kontaktem tří bezďáků si prostě o to říká), a konečně telenovelu z prostředí jedné nejmenované arcidiecéze. Vidím to v barvách: Naďa přijela z křesťanského tábora a setkává se s Milošem, čtyřicátníkem, který žije se svou matkou v jednom z žižkovských činžáků. Miloš byl dříve trestán za frotérství. O Naďu projeví zájem také místní farář Hakunďěk, který přitom chodí s Josífkem, farním kuchařem v invalidním důchodu. Rozehraje se milostný čtyřúhelník pod taktovkou zkušených tvůrců, kteří mají na svědomí takové sqosty jako jsou seriály Periférie, Čekárna, Nádraží a další. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jako přes kopírák ... neskutečné, copak to ještě někoho baví? .... Z úcty k hercům a nějaké práci na tomto ... no na tomto "počinu" dávám jednu hvězdičku... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kombinace Danica Jurčová, Tereza Kostková a Marika Procházková je sice fajn, ale jenom na pohled, mluvit by neměly. Marie Doležalová by mohla překvapit, ale všechna ostatní ale jsou tak zásadní, že je mi nevolno. Už jenom z toho, jak tam Kříž hlásá "Dáďulko!" A i když se to tváří jako běžný primácký seriál, je to pohádka pro naivně pokročilé a bohužel se to pokouší i o komedii. Takže jestli se tam Trnavský alespoň nesvlíkne, tak sbohem do kamen. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Konečně postavy, které se nechovají jako dementi, ani nepřehrávají, ani nemusejí křečovitě dohánět ad absurdum každou situaci. I ty vztahy jsou uvěřitelné. Je znát, že scénář psala ženská (nic proti Lucii Konášové), ženské postavy jsou prokreslenější. Ty mužské jsou takové nedomrlé, spíše záporné, žádná sláva. Stopáž ale mohla a měla být kratší - mnohé situace jsou zbytečně protahované a být každý díl kratší, je i údernější. Nechybí vtip, postavy jsou skutečně uvěřitelné, dobrý seriál. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Je smutné vidět, jak se spousta lidí chce "zviditelnit" tím, že hodnotí filmy či seriály dříve než je začnou vysílat (nebo dokonce filmy, které ještě ani nevznikly) a stačí jim, že to vysílá jejich (ne)oblíbená televizní stanice... Ubohé! ### Po několika dílech: 20% stačilo ochutnat, netřeba se přejídat... ()

Caszidy odpad!

všechny recenze uživatele

Do pankráckých Arkád to mám z domu kousek a jako obchoďák jsou opravdu fajn. Jenže jako Obchoďák už tak fajn nejsou. Stupidní dialogy, amatérské herecké výkony, které by lépe zvládli i členové leckterého ochotnického divadelního spolku a k tomu neskutečně ošklivá kamera? Tak tady bylo zaděláno na "hit" už od prvních vteřin. Hlavně, že tvůrci při natáčení, které se dalo častokrát a Arkádách spatřit, opakovali pomalu každou scénu x-krát. Pokud je výsledkem tohle, tak bych opravdu nechtěl vidět, jak by to vypadalo při klasickém "soup opera" postupu, tedy "první dobrá". ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Křišťálově čirá d*mence naprosto neprůstřelná a očividná. D*bilní dialogy, k**ténský scénář, trapná a děsná úvodní znělka, nereálné a teatrální "životní" situace. Z televizní obrazovky na mě teče hnis a sr*čky. Jinak než vulgárně to prostě nepopíšu, protože ta slušná slova jsou na tohle prostě až moc dobrá. ()

ArsenalEagle odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne.. Mě tyhle český seriály nebavěj, a jak to tak vypadá, tak mě bavit asi nezačnou. Nemám co dodat, vše co jsem měl na srdci již ve svém komentu napsal Djoker ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Alespoň trošku originální prostředí. Jinak nic nového pod sluncem. Ale stejně to dopadne jako všech dnešních seriálech, kde se to točí pouze okolo toho kdo, s kým, proč a za kolik. Takže opět půjde o klasiku, ze které vaří všechny dnešní seriály a to se mi začíná poměrně dost zajídat. Postavy jsou i celkem uvěřitelné. Také ze mě nebude pravidelný divák, který u toho bude sedět jako přišroubovaný a bude se šíleně těšit na další epizodu. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

V jeden den jsem viděla díl Obchoďáku a díl Základky...v porovnání se základkou prostě nemůžu jinak a musim tomu obchoďáku aspoň něco dát, protože stavit ho na roveň tamtý p****** by bylo zase strašně nefér... ()

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama