Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (835)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nezabudnuteľný zážitok. Kimberly Peirce vzala to najlepšie z predlohy, vypožičala si pár nápadov z prvej adaptácie a doplnila o pár vlastných. Dej zasadený do prítomnosti dáva zmysel, výraznejšiu vernosť Kingovej nemožno upierať a už len kvôli vynikajúco natočenému a vygradovanému finále má táto verzia zmysel. Možno to nie je klasický horor, ale to nebola ani kniha. Výraznejšia výčitka tak môže byť adresovaná snáď len castingu hlavnej postavy, ale nakoľko sa šikana skutočne neodvíja len od vzhľadu, u mňa padá aj táto. Patrične retro a pritom aj dostatočne moderné spracovanie, ktoré ma držalo od úvodu do konca. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Carrie si každý musí představit jako né moc obdařenou dívku, tak jakto že hlavní roli dostala Chloë? :-) Remake se drží zuby nehty originálu z roku '76, neuškodilo by příběh trochu inovovat, ale co... efekty jsou super a příběh byl zasazen do současnosti, takže se měsíčkobraní objeví i na youtube. Dal bych i plný počet, Chloë promine, ale ten její výraz při běsnění na maturiťáku nebyl to pravé a maskérku bych nakopal do půlek, jak byly herečky vyphotoshopované, ale jinak dobrá atmosféra a zážitek. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Carrie pro diváky, kteří nemají rádi klaustrofobičnost, náznak a morální relativismus. Mechanické přesazení klasiky do doby, kdy už nestačí pouhý komunitní výsměch, ale rovnou je třeba i videjko na Youtube. Je celkem příznakové, kolik pozornosti věnuje nová adaptace školním škamnám a jak málo "děsí" situací v domě Carriiny Matky (jeden krvácející Kristus to fakt nevytrhne). Julianne Moore mi (opět) udělala dobře, Chloe Moretz bojuje statečně, byť ne úplně vítězně, ale film pro mě pohřbila druhá polovina. Čekal jsem nářez, který rozmetá tu tendenční high school operetku, ale přišlo jenom unavené a ošklivé béčko s dementním cliffhangerem. Jeden z nejlepších Kingových textů si zasloužil mnohem víc než pár prima hitů (Passion Pit potěšili), přepálených záběrů na zlé krásné lidi a realizačních kopanců - vedle nechutných triků mi místy lezla na nervy bídná návaznost záběrů a mizerná realizace brutálních scén. Je to hajdalácké brnkání na to, že horory pro teenagery občas nečekaně udělají káču. Carrie tuhle penetraci dost odnesla. [40%] ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ten samý problém jako u originálu, čekání až na samý závěr, který byl dobrý, ale neoslnil. Hlavní postava vybrána jednoduše špatně, Carrie byla přesvědčivější v originálu. Matka byla jiné kafe a výběr byl fantastický, ale to je tak jediné. Stejně jako originál žádná sláva a zažil jsem dalších několik minut nudy, takže silné zklamání .. 2/10 = 25% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja bych to tak tragicky, jak napovida zdejsi hodnoceni, rozhodne nevidel. Film je na tom vlastne stejne, jako kniha, tudiz zadnej zazrak, ale dobre odvedena prace. Navic oproti knize je film precejen trochu strasidelnej. Ocekavane se vse toci kolem trech zasadnich scen, coz odpovida knize, z ty kdyz si clovek vyjme vsechny ty rozhovory a rozbory, nic moc dalsiho mu stejne nezbyde a nedovedu si predstavit, jak by se to dalo zadaptovat do filmu. Co se tyce hercu, Moretz je skvela, stejne tak fanaticka Moore, triky sice misty trochu haprujou, ale nejsme na letnim blockbusteru, ale na hororu, takze nic hroznyho. Ostatni herci, tj. nejakej ten ucitel, par pipinek a par frajirku ocekavane nijak uzasne nehraje, ale nic, co by rusilo. Na filmu me tak nasral akorat zaver, do ty doby se film docela slusne drzi predlohy a nektery rozhovory jsou do puntiku stejny, ale zaver je tu totalne prevoranej a i kdyz na nejakou tu destrukci dojde, v knize to bylo daleko lepsi, tady to misty vyzniva krapet nesmyslne az smesne. Ale celkove jsem se vetsinu casu dobre bavil a nuda fakt nehrozi, takze nevidim duvod nedat slusny hodnoceni. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • V úvodu filmu, kdy matka (Julianne Moore) porodí Carrie (Chloë Grace Moretz), Carrie nemá pupeční šňůru. (Twyer)
  • Součástí reklamní kampaně se stala webová stránka www.findcarrie.com, kde si lidé mohou prohlédnout dům z filmu. (Cheeker)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama