Reklama

Reklama

Vražedná minulost

Trailer 2

Mladá dívka je vězněm časové smyčky, která se ale ne vždy opakuje stejně. Musí odhalit pravdu, nicméně její činy ovlivňují ji i další osoby. (Filmbox)

Recenze (83)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý stěžejní nápad (Groundhog Day meets The Others meets Insidious 2) zpracovaný velice neintezivním způsobem. Dokážu si představit, že film s daným námětem mohl být atmosférický, děsivý, psychedelický, neprůhledný a překvapující, v ideálním případě všechno najednou. Haunter bohužel není ani jedno - jedná se o bezkonfliktní, řadovou žánrovku, pro kterou zpětně těch 97 minut svého času pravděpodobně nebudete litovat, ale podruhé je do ní jistě neinvestujete. Koukatelné to je i přes nepříjemnou Abigail Breslin v hlavní roli a občasnou chaotičnost (nad pravidly daného světa se raději ani nepokouším hlouběji zamýšlet). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAK DLOUHO UŽ JSI PROBUZENÁ…" /// Dům v mlze, časová smyčka, duch… sázka na zajímavou myšlenku, příběh postavenej na otazníkách – pocaď je to v pořádku, dokonce by to mohlo i bavit. Ani nevadí, že to není moc strašidelný. Co (mi) vadí je A.Breslin. Soráč holka, ale ty ten film pohřbíváš víc než kraviny ve scénáři a chybějící rejžovi koule! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistil jsem, že su mrtvej (vod pasu dolů? Tak to nevyřeší ani Abigail…). 2.) Dával jsem hodiny herectví Abigail Breslin. 3.) Thx za titule ,,Ergulis" a ,,AUGE". /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V první půlce zajímavá duchařina z "druhé strany", bohužel, postupně se utápějíc ve svých vlastních pravidlech. Fanoušky kapely Siouxsie and the Banshees potěší triko hlavní hrdinky - tímto zdravim Darkrobyka :) ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

" Na Hromnice o Hauntera více ". Alebo ako sa Natali zamotáva do filmárskej pavučiny, za výdatnej pomoci huh dostupných ( a pomaly všade videných ) výplachov na povzbudenie popcorn vedra, aby bolo the megahuh. Za výborného Stephena a napriek trendovému využívania oldies skladieb ( J.Angel ) si vytrhnem 3 rezáky aj keď jeden bol mliečny. Apropó Abigail, tá bola ktorýmkoľvek palcom nadol ! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

16 ročná Lisa je chytená v časovej slučke a prežíva so svojou rodinou stále ten istý deň, pričom si je toho vedomá iba ona. Vie, že sú v skutočnosti iba duchovia, ale zároveň sa snaží zistiť tajomstvo domu skôr než sa všetko spustí znova. Keď však začne s objavovaním napredovať, nastávajú (ne)patrné zmeny a nič nie je isté... Mysteriózny duchársky horor, do ktorého režisér vtisol svoj známy štýl, vďaka čomu to nepôsobí až tak otrepane, hoci tá ghost story má k tomu značný nábeh. Spracované je to však takým opatrnejším spôsobom, až som mal pocit, že pozerám jeden z tých hororov pre deti. Ale našťastie je to dostatočne zaujímavé a atmosférické na to, aby človek zo zvedavosti na finále pretrpel nedostatky, stereotyp a hluché miesta. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Lisa je jediným členom rodiny, ktorý si uvedomuje že sú uväznení v časovej slučke. Každý deň je rovnaký. Tie isté dialógy, tá istá strava. Jedného dňa sa ale niečo zmení. Zrazu ako by sa všetko začalo uberať iným smerom. Lisa cíti prítomnosť nejakej "osoby", ktorá neustále vyvoláva jej meno. Kto je to? O čo ide a ako tieto dve veci spolu súvisia? Strašidelná rozprávka s originálnym námetom vhodná pre vekovú kategóriu od 8 do 13 rokov. Už 14-násť ročný by pri tomto snímku zívali od nudy. Strašne slabučké - 40%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To byla, ale pěkná krávovina. Ze začátku mě to ještě chytlo děj jakž takž zaujal, ale jak se film postupně přehoupnul do druhý poloviny, tak to bylo pořád nudnější a trapnější. Vlastně když se to tak vezme, tak je to jenom tuctová duchařina jakých jsou spousty která se navíc z přibývajícím časem utápěla v čím dál tím větších nelogičnostech. Mno a ten konec... ten to prostě zabil úplně. Darmo mluvit. Chtěl jsem dát aspoň dvě hvězdice, ale tenhle film si je prostě nezaslouží. Je mi líto, ale fakticky ne. Prostě slabota. Netřeba už nic dodávat.15% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Záhrobní bubákovina čerpá z obdobných příběhů, kde se 1) hrdinové potácí v časové smyčce, 2) nelze opustit místo - zde dům - kde mě někdo odkrouhl, 3) chvíli trvá, než si jeden uvědomí, že to má za sebou a 4) ani konec diváka nepřesvědčí , zda to všechno dopadlo dobře, nebo úplně blbě. Velice se mi líbil dům ponořený do mlhy, který se sem zatoulal z ponurých gotických horrorů. Několik scén mělo příjemnou atmosféru, což je na celovečerní film poněkud málo. Závěr se začal nějak zamotávat sám do sebe a nejsem si jistý, zda se na vyústění příběhu diváci shodnou. Každopádně hezkou hvězdu si zaslouží tričko se Siouxsie Sioux, na jejíž The Killing JAR (z alba Peepshow) je třeba vydržet až na titulky (zatraceně, to tam nemohla zapět vícekrát? a vůbec, do duchařiny by se se svou image dobře hodila). Tímto též zdravím Bloody13 ;-) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Haunter je mysteriózním hororem, velmi light hororem, který se zdráhám nazvat duchařinou, protože rozhodně není tou duchařinou, na kterou jsme zvyklí z posledních let. Není to film, ve kterém se straší, nýbrž příběh několika postav (rodiny) zaloopovaný do jednodenní smyčky, znásobený zrcadlením jednotlivých postav (rodin), které prožívají ten stejný jeden den pořád dokola. Jo, takhle to zní docela zajímavě, jenže originalita budící zvědavost je asi tak nejsilnějším atributem filmu, který mě dotáhl až k závěrečným titulkům. Potěšila mě také vzpomínka na výborný Pontypool díky Stephenu McHattiemu, zato ostatní herecké osazenstvo je dost příšerné s Abigail Breslin v čele, kterou kamera zabírá jen do půl pasu nebo ve stylu "mluvící hlava", protože se mně zdá, že od natáčení The Call navštívila nejedny vepřové hody. Hodnotím jako tak tak průměr, protože i jednoduchý a jen lehce originální obsah vítězí nad formou zpracování. Dá se na to mrknout, ale nic moc nečekejte, rozhodně ne nějaký nervy. 55% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na bubáky je nejlepší, když se sami ustraší k smrti. Šestnáctiletá dívka zjistí, že se v domě, kde bydlí se svými rodiči a malým bratrem děje něco zvláštního a sice, že se každý den stereotypně opakuje, ale kromě ní si téhle smyčky není z rodiny nikdo vědom. Rozhodne se přijít, co za tím vězí. Pointa je taková, že je po smrti a žádný strach, že bych něco prozradil dopředu, protože film to na sebe plácne přibližně v polovině a tak nevzrušivě, že bych to ani nenazval pointou. Film v nevzrušivých kolovrátkových kolejích ve stále stejném tempu jel od té doby dál a byl tak zamotaně nepřehledný až jsem se v té změti ztrácel a ne úplně ve všem bylo jasno. Celá věc se měla tak, že rodina bydlela v domě, kde dříve vyrůstal budoucí maniak, který zabil své rodiče a následně se dívka z dochovaných tiskovin dozvěděla o záhadných zmizeních jiných mladých dívek, které měl na svědomí on. Zapeklitější to bylo v tom, že dívka v časové smyčce, kterou většinu filmu sledujeme je duch a o život přišla přibližně v osmdesátých letech podle dobového prostředí, které ji obklopovalo. A nějakým způsobem měla před další vraždou uchránit budoucí obět. Proč jí o to tolik šlo pro mě zůstalo záhadou. Ale ono to v podstatě bylo jedno, protože překombinovanost a její následné vršení způsobilo takový zmatek, že dalo pořádnou práci se zorientovat v ději i v postavách. Stačila chvilka nepozornosti a divák téměř nevěděl o co se jedná. Horší to bylo s tím, že film se vraždám jako takovým vyhýbal a vražda rodičů maniakem v pubertálním věku bylo to jediné, co lze označit za "drsnou" scénu, ke vší hororové smůle vypadala nechtěně směšně. Přestárlý a vyzáblý maniak, jež je pak vržen na scénu mnoho strachu nenahnal, když se veskrze jeho řádění omezilo na únos dvou dívek do přistaveného auta s přelepenými ústy. Horor bez krve a drastických scén nepovažuji za horor. Napínavé to moc nebylo, protože děj byl zmatený, nepřehledný a když už jsem myslel, že jsem ho dostatečně pochopil, tak zničehonic porušil pravidla, která si pro logiku věci stanovil a tím mě jako diváka opět dostal do slepé uličky. Co tím chtěl režisér Vincenzo Natali říci ví jenom on sám. Rozhodně však nelze neurovnanost filmu přisuzovat pouze režii, ale také scénáři. Natali dodal působivý vizuál a spousta scén je výborně výtvarně i barevně nasnímaných. Vycházející mladičká hvězdička Abigail Breslin do filmu hladce zapadla a ukázala se jako solidní tahoun. Ovšem rozvleklost, zmatenost a nepřehledný děj dominovaly natolik, že nelze udělit příznivé hodnocení. Když k tomu připočtu pár vykradených filmů a málo hutnou v podstatě nulovou hororovou atmosféru s výraznou absencí jakékoliv drsné scény, tak tenhle horor vyděsí akorát tak babičku, která v pozdních hodinách neklimbá u televize při sledování tohoto filmu v domnění, že se strašilo vydatně. Ne, nestrašilo. Tím pádem filmu plán být děsivým a znepokojivým hororem nevyšel. Jistý potenciál to však má. Mé hodnocení: 50% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Takže Natali podľa očakávaní opäť potvrdil, že je tvorca plný skvelých nápadov, ktoré ale nedokáže dotiahnuť do konca a vysporiadať sa s nimi. Ale bavilo ma to! Pointa a vlastne celý dej sú postavené na presnom opaku všetkých Shyamalanovských thrillerov, čo si už samo o sebe zaslúži štyri hviezdičky. Za originalitu. Ale od polky sa to už nikam nevyvinie a záver je (aj z pohľadu druhej strany) rovnaký, ako v Ozvenách mŕtvych a desiatkach ďalších. 65% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

ten záver si natali vykradol z kocky a zvyšok tiež pozliepal z iných hororov a thrillerov... ono by to nemuselo byť zlé, dnes sa už predsa nejedná ani tak veľmi o to, byť originálny, ako skôr originálne kombinovať, ale tuto niečo nefunguje - celý čas to má neujasnenú atmosféru: či to má byť rodinný horor pre deti alebo vážnejší kúsok s temnejšími tónmi, to divák nezistí; k tomu ten nepríjemný lacný, digitálny, televízny vizuál tomu tiež nepomáha; škoda, ostalo to niekde na polceste... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak trošku zklamání. Hodně jsem se těšil na duchařinu u který mi aspoň trochu poběží mráz po zádech a kvůli tomu jsem si film pustil až ve 2 ráno, no a měl jsem co dělat abych neusnul. Nechápejte mě špatně tenhle film je dobrej, má kvalitní scénář, dobrý příběh a..... to je asi tak všechno. Atmosféra taky nebyla vůbec špatná ale po chvilce se vypaří. Herecký výkony jsou dobré jak u koho. Breslin moc nepředvede, Hewlett se zase moc neukáže no aspoň McHattie stojí za to. Jeho hlas i jeho vzhled prostě ukazuje na hajzla v každém filmu. Škoda že režisér nepřitlačil na pilu takhle z toho je jen další průměrná duchařina bez větších koulí i když poměrně originální. Kde jsou ty časy Amityvillu? ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

I když to bylo dost levně a vtipně natočený, tak si nemužu odpustit to, že to má fakt dobrej námět a od půlky mi to přestalo být lhostejný. Při nejmenším fakt zajímavý, leč levný. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nepodarené ľakačky, prekombinovanosť a častá príchuť "rodinného hororu". Ale snaha o originalitu v neoriginálnom bola natoľko intenzívna, že Haunterovi fandím. Ťažko povedať či tvorcovia vyťažili viac z témy ako takej, alebo z množstva podobných filmov, ktorými sa mohli inšpirovať, tak či tak, výsledok ma zaujal. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Z malé drzé holčičky ze Zombielandu skočila Abigail do šukézní puberťačky tady. Haunter se vyznačuje skvělým vyprávěcím drivem, který mě uchvátil a každou minutu jsem odkrýval tajemství s Aby. Herecký výkon této slečny byl úctihodný a určitě se chytne v dalších dobrých snímcích. Atmosféra ve filmu byla vážně hustá a ani nůž od Polraicha by jí nenasekal. Skvělý film, skvělý příběh, skvělý casting. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to kombinace Ti druzí, The Shining, Nočních můr z Elm Street a kdoví, čeho ještě. Ale kupodivu to hezky drží pohromadě, odkrývání celého pozadí příběhu je skoro detektivní, časová smyčka smysluplná, navíc v tom hraje David Hewlett z SgA a hlavní zlosyn vypadá jako Lance Henriksen ( i když je to Stephen McHattie). Postupné odkrývání tajemství společně s dobře zvládnutým žánrovým pozadím, jež zde solidně ozvláštňuje celý příběh, i to, že se postavy nechovají jako truhlíci, dává filmu další grády navíc. SPOILER A koneckonců, potěšil mne i ten konec o peklu a nebi, ostatně, proč by měly horory končit vždycky špatně a vítězstvím zla, že? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vincenzo Natali mě uchvátil již svou Kostkou a tak jsem pevně věřil, že si povede lépe, nežli v průměrném scifi Splice . Mé očekávání splnil sice tak napůl, ale Haunter se zařadil mezi filmy, které mě doopravdy zaujaly především svým neokoukaným a těžko předvídatelným dějem. Je sice pravda, že filmů s časovou smyčkou existuje již několik, ale toto podání sebou přineslo jakési osobité kouzlo, které mě uchvátilo a nepustilo až do samotného závěru. Je sice pravdou, že začátek byl lehce nezáživný a neustále se opakující scény mi trošku lezly na nervy, ale díky hlavní hrdince, která rozhodně nechtěla zůstat celou dobu zalezlá pod peřinou, se to brzy obrátilo k lepšímu. Abigail Breslin předvedla slušný výkon a pokud tak bude i nadále pokračovat, můžeme se dočkat další „megastar“. Ovšem ani Vincenzo Natali a scénárista Brian King se nenechali v žádném případě zahanbit a připravili si pro nás solidně našlapanou mysteriózní podívanou, která nám nabídla slušnou dávku tíživé atmosféry, napětí i pěkné rozzuzlení příběhu. Nekousal jsem si sice u toho nehty až do krve, ale párkrát jsem pocítil ono šimrání na zátylku. Dopomohly k tomu především dobré flashbacky, prolínání minulosti – budoucnosti – přítomnosti a především výkon Stephena McHattieho. Je ovšem pravdou, že ani tady se to neobešlo bez žánrového „klišé“, ale kupodivu mi to zas až tolik nevadilo. Je ovšem pravdou že místy to bylo až moc okaté. Především pak co se samotného pátrání týká. Místo aby divák zůstal trochu napjatý a v hlavě se mu zrodilo pár otazníků…Ono je určitě pěkné, že nám to tvůrci vysvětlili pěkně po lopatě, ale občas je lepší, když se divák nedozví všechno. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film, kde živí strašej strašidla, strašidla strašej živý a taky se tu strašidla strašej navzájem. Sice to vypadá jako zmatek, ale ten nápad neni celkově vůbec špatnej, ale zpracování se Natalimu příliš nepovedlo. Nemá to herce, nemá to atmosféru, nemá to lekačky. A když to nemá ani jednu z ingrediencí, která dělá dobrej horor dobrym hororem, začnou vyplouvat na povrch díry v logice. A že jich tady bylo sakra dost. Je to škoda, protože scénárista zjevně nebyl úplný pako a jméno režiséra taky slibovalo něco víc. Ale halt to tentokrát nevyšlo. Snad příště. 30% ()

Reklama

Reklama