Reklama

Reklama

Vražedná minulost

Trailer 1

Mladá dívka je vězněm časové smyčky, která se ale ne vždy opakuje stejně. Musí odhalit pravdu, nicméně její činy ovlivňují ji i další osoby. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to kombinace Ti druzí, The Shining, Nočních můr z Elm Street a kdoví, čeho ještě. Ale kupodivu to hezky drží pohromadě, odkrývání celého pozadí příběhu je skoro detektivní, časová smyčka smysluplná, navíc v tom hraje David Hewlett z SgA a hlavní zlosyn vypadá jako Lance Henriksen ( i když je to Stephen McHattie). Postupné odkrývání tajemství společně s dobře zvládnutým žánrovým pozadím, jež zde solidně ozvláštňuje celý příběh, i to, že se postavy nechovají jako truhlíci, dává filmu další grády navíc. SPOILER A koneckonců, potěšil mne i ten konec o peklu a nebi, ostatně, proč by měly horory končit vždycky špatně a vítězstvím zla, že? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na bubáky je nejlepší, když se sami ustraší k smrti. Šestnáctiletá dívka zjistí, že se v domě, kde bydlí se svými rodiči a malým bratrem děje něco zvláštního a sice, že se každý den stereotypně opakuje, ale kromě ní si téhle smyčky není z rodiny nikdo vědom. Rozhodne se přijít, co za tím vězí. Pointa je taková, že je po smrti a žádný strach, že bych něco prozradil dopředu, protože film to na sebe plácne přibližně v polovině a tak nevzrušivě, že bych to ani nenazval pointou. Film v nevzrušivých kolovrátkových kolejích ve stále stejném tempu jel od té doby dál a byl tak zamotaně nepřehledný až jsem se v té změti ztrácel a ne úplně ve všem bylo jasno. Celá věc se měla tak, že rodina bydlela v domě, kde dříve vyrůstal budoucí maniak, který zabil své rodiče a následně se dívka z dochovaných tiskovin dozvěděla o záhadných zmizeních jiných mladých dívek, které měl na svědomí on. Zapeklitější to bylo v tom, že dívka v časové smyčce, kterou většinu filmu sledujeme je duch a o život přišla přibližně v osmdesátých letech podle dobového prostředí, které ji obklopovalo. A nějakým způsobem měla před další vraždou uchránit budoucí obět. Proč jí o to tolik šlo pro mě zůstalo záhadou. Ale ono to v podstatě bylo jedno, protože překombinovanost a její následné vršení způsobilo takový zmatek, že dalo pořádnou práci se zorientovat v ději i v postavách. Stačila chvilka nepozornosti a divák téměř nevěděl o co se jedná. Horší to bylo s tím, že film se vraždám jako takovým vyhýbal a vražda rodičů maniakem v pubertálním věku bylo to jediné, co lze označit za "drsnou" scénu, ke vší hororové smůle vypadala nechtěně směšně. Přestárlý a vyzáblý maniak, jež je pak vržen na scénu mnoho strachu nenahnal, když se veskrze jeho řádění omezilo na únos dvou dívek do přistaveného auta s přelepenými ústy. Horor bez krve a drastických scén nepovažuji za horor. Napínavé to moc nebylo, protože děj byl zmatený, nepřehledný a když už jsem myslel, že jsem ho dostatečně pochopil, tak zničehonic porušil pravidla, která si pro logiku věci stanovil a tím mě jako diváka opět dostal do slepé uličky. Co tím chtěl režisér Vincenzo Natali říci ví jenom on sám. Rozhodně však nelze neurovnanost filmu přisuzovat pouze režii, ale také scénáři. Natali dodal působivý vizuál a spousta scén je výborně výtvarně i barevně nasnímaných. Vycházející mladičká hvězdička Abigail Breslin do filmu hladce zapadla a ukázala se jako solidní tahoun. Ovšem rozvleklost, zmatenost a nepřehledný děj dominovaly natolik, že nelze udělit příznivé hodnocení. Když k tomu připočtu pár vykradených filmů a málo hutnou v podstatě nulovou hororovou atmosféru s výraznou absencí jakékoliv drsné scény, tak tenhle horor vyděsí akorát tak babičku, která v pozdních hodinách neklimbá u televize při sledování tohoto filmu v domnění, že se strašilo vydatně. Ne, nestrašilo. Tím pádem filmu plán být děsivým a znepokojivým hororem nevyšel. Jistý potenciál to však má. Mé hodnocení: 50% ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní horor, docela nápaditej, takřka celej probíhá po smrti, ale to nebylo úplnou novinkou. Jde o to zjistit, co se vlastně stalo, asi by mě taky nebavilo každej den prát prádlo a jíst to samý. Chvílema to bylo tak zmatený, že jsem vůbec nevěděl, co se právě děje, možná to pořádně nechápu ani teď. Ale nebylo to nejhorší. A dopředu bylo jasný, kdy se probudí hlavní hrdinka v poslední scéně. Teď jde o to, jestli to dopadlo dobře nebo špatně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAK DLOUHO UŽ JSI PROBUZENÁ…" /// Dům v mlze, časová smyčka, duch… sázka na zajímavou myšlenku, příběh postavenej na otazníkách – pocaď je to v pořádku, dokonce by to mohlo i bavit. Ani nevadí, že to není moc strašidelný. Co (mi) vadí je A.Breslin. Soráč holka, ale ty ten film pohřbíváš víc než kraviny ve scénáři a chybějící rejžovi koule! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistil jsem, že su mrtvej (vod pasu dolů? Tak to nevyřeší ani Abigail…). 2.) Dával jsem hodiny herectví Abigail Breslin. 3.) Thx za titule ,,Ergulis" a ,,AUGE". /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Byla jsem až překvapená, jakým způsobem zaujímala první třetina. Nápad s časovým zásekem se zdál jako neokoukaný a nevšední, ale bylo jasné, že, kdyby film chtěl dosahovat alespoň k pomyslné dokonalosti, muselo by se na něm pracovat trochu jinak a lépe. Atmosféru se též nepodařilo ideálně navodit, ale uznávám, že něčím mě tento snímek přece jen zaujal. Po jisté době ale tvůrci nastolili klasickou, obávanou béčkovou splétačku, ze které se nelehko jedinec vymotá a neumím si představit, jak jim to do sebe zapadalo na papíře. V určitém momentu už jsem se jen obávala, aby to celé nespadlo ještě níž, než se zpočátku zdálo. Abigail Breslin to tahala, jak se dalo. Nebylo to tak katastrofální, jak jsem čekala. Začíná mi v určitých rysech jejích výkonů zdálky připomínat Chloë Grace Moretz. Je škoda toho zmateného příběhu, kdyby byl pojat trochu stravitelnější formou, bylo by víc co ocenit. I tak to byla uspokojivá projekce. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (3)

  • V scéne, keď Lisa (Abigail Breslin) otvára skryté dvere od "jaskyne", sa v zámku kľúč nenachádza. V nasledujúcom zábere tam už ale je. (danci7891)
  • Film se natáčel v Torontu a Brantfordu v Ontáriu v Kanadě. (rafix)
  • Lisa (Abigail Breslin) má na sobě většinu času tričko s britskou hudební skupinou Siouxsie and the Banshees. (Kejf.)

Reklama

Reklama