Reklama

Reklama

Girls

(seriál)
  • USA Girls
Trailer 4
USA, (2012–2017), 29 h 9 min (Minutáž: 23–32 min)

Tvůrci:

Lena Dunham

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Adam Driver, Zosia Mamet, Alex Karpovsky, Andrew Rannells, Peter Scolari, Becky Ann Baker, Chris O'Dowd (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(62)

Videa (93)

Trailer 4

Recenze (143)

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Hodně blízko osobitosti Skins, Lena Dunham není hloupá a stejně jako v Tiny Furniture se pasovala do role sebestředného spratka a obklopila postavami, k nimž si sympatie budete budovat jen stěží. V tom ale tkví působivost tohohle seriálu, dějou se tu věci, co jinde ne, na scenáristické šablony nenarazíte a hardcore dramatické zvraty si Lena nechává jen na ty nejposlednější momenty. Jasně, občas je to nuda, všednost je jednou z hlavních složek tohohle seriálu (osobně mi i dost trvalo, než jsem Girls přišel na chuť), jenže za touhle konkrétní nudou na rozdíl od většiny ostatních cejtím záměr a jasnou vizi. Lena Dunham je Amanda Palmer televizního průmyslu. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Girls si nejde zamilovat v pravém slova smyslu. Hanna Horvath je nesympatická, otravná, sebestředná mrcha, když se k tomu přidají ostatní bizarní postavy, člověk se nestačí divit. Třeba Adam u mě bojoval o místo nejneoblíbenějšího jedince právě s Hannou, takže ti dva se hledali až se našli, i když z Adama občas vypadlo překvapivé moudro. Jenže ten seriál v sobě má spoustu pravdy, neznám takové holky, ale uvěřila bych, že existují, kus realističnosti v sobě mají. Seriál se ničemu nevyhýbá, mluví otevřeně, nechybí nechutné scény, které ale nejsou samoúčelné. Tak trochu one woman show, Leny Dunham je tam až moc, jediná postava, kterou nikdo nechce vidět nahou, má neustále touhu se svlékat:D Girls odkrývají sobeckou svini v každém z nás bez ohledu na pohlaví, je to chytřejší než se na první pohled zdá, divák to jen musí odhalit pod tou vrstvou trapnosti:-) ()

Reklama

Shedom 

všechny recenze uživatele

Liečba šokom. Len pre silne vnímavých jedincov so zmyslom pre sebareflexiu. Nádherne kruté, nekompromisne úprimné... Skvelým pozorovacím talentom a nikoho nešetriacim podaním reality mi Lena Dunham pripomenula tvorbu dua Gervais-Merchant. Prvá séria 100%. Absolútna fascinácia, svieži závan, ktorý znesie málokto. ()

dinsdale 

všechny recenze uživatele

Méně komerční, o to přirozenější Sex ve městě pro pětadvacítky. Každá z holek má své kouzlo stejně jako nekonvenční, lehce podivínské dialogy a situace, do kterých se dostávají. Paráda! *** Jak jsem s Girls vyrostla, dostávaly mě ještě víc. Feminismus, body-positivity, rychlé skvěle napsané dialogy, nutnost znát popkulturu a trendy, aby se člověk chytal. A finále mě rozsekalo. Jakoby úplně jiné, než člověk čeká, ale když se zamyslí, o to krásnější a lidštější. Každá z postav je častěji než ne někdy na průplesk - ale nejsme všichni? *** Fantastické herecké výkony, prostě všech. Ale pro mě nejvíc Adam Driver a Andrew Rannells. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Na Sex ve městě jsem nikdy nekoukal, ba jsem na něj ani jakživ nezamrkal. Příslib teen verze už mě zlákal a nelituju. Girls se snažej bejt aktuální, uměj bejt trefný, nestyděj se, nebojej se. Pro mě jedině příjemný překvapení. A epizodky pro oblíbence Vanessu Ray a Chrise O'Dowda taky jenom potěšily. Edit k druhý sérii: Klidně jdu na plnej počet, tralalá. Ještě vytříbenější dialogy, Chris O'Dowd se vrátil a uchytil. Párádá! Edit k třetí sérii: Girls ubraly na samoúčelnym sexu a ještě přidaly na tý brutální sebeironii, jakou si už doteď mohly nechat patentovat. Proto zdvihejte hodnocení, hergot, zdvihejte!! (Jessa je učiněná bohyně a Marnie všechny válcuje v sympatiích.) --- Finále pátý série = vrchol televizní tvorby jara 2016? Demolice bytu takříkajíc ve jménu Hannah byla úsměvná a silně emotivní zároveň. Klan Kirke boduje. ()

Galerie (755)

Zajímavosti (8)

  • Několikrát v seriálu zazní, že Marnie (Allison Williams) je podobná Audrey Gelman. Ta je ve skutečnosti nejlepší přítelkyně Leny Dunham, představitelky Hannah. (zuza99)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama